Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

9 January 2021

https://www.zorgkaartnederland.nl/blog/mag-het-een-pilletje-minder-zijn Combinatie paracetamol en oxycodon met hoofdpijnen waartegen niks temeer te doen was behalve aan infuus prednison op. Seh

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL TEVA RETARD TABLET MVA 5MG

23 December 2020

N aantal jaar geleden gekregen ivm een acute hernia ten gevolge van enorme stress welke hoofdzakelijk veroorzaakt was door mijn toenmalige werkgevers. Al snel merkte ik dat de dosis omhoog moest worden bijgesteld om het gewenste effect te bereiken. In het begin leek alles prima te gaan. Zelfs als ik in het weekend eens bezoek had en een biertje mee dronk. Het leek dan zelfs beter te werken. Na 2 jaar was ik zo verloren dat ik niet meer wilde slikken en na een aantal mislukte voornemens heb ik zelf in 1 week van 30-50mg per dag afgebouwd naar 5mg. Dit was echt vreselijk!! Ik wist toen nog niet dat de stap naar 0mg nog n stuk erger zou uitpakken. Maar ik heb 1 volle week te maken gehad met heftige ontwenningsverschijnselen. De 2de week (waar ik nu in zit) begint de zenuwpijn tegen de avond. Wees gewaarschuwd mensen. Dus ook jullie die recreatief spelen met dit spul. Het eindigt altijd in een negatief iets. (De enige uitzondering waar mijn verhaal niet toepasbaar op is, is op de groep mensen die dit helaas nemen omdat ze terminaal zijn.) Lieve groet van een ex oxycodon verslaafde

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ CAPSULE 20MG

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 20MG

13 November 2020

Zwaar verslaafd geraakt, zestig mg langdurig per dag gebruikt, twee weken doodziek geweest tijdens het afkicken! Vergelijkbaar met heroine! Schandalig hoe makkelijk die troep word voorgeschreven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 10MG

12 October 2020

Eerst heel goed werkend en geheel pijnvrij maar na verloop van tijd helemaal niet meer pijnvrij wat ik vreemd vind. Ik heb de apotheker ook al beschuldigd van sjoemelen omdat ik ze in zakjes krijg vanwege mijn Korsakov dus niet genoeg of niet dezelfde werkende stoffen heb vanmorgen 15 mg ingenomen en geen enkele verbetering zelfs geen verlichting.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

28 August 2020

ik denk dat de samenstelling in het medicijn voor rust pijn niet zulke grote hoeveelheden zijn daardoor m.i. beter effect sorteert.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ CAPSULE 10MG

23 August 2020

Slechte ervaring met 10 mg heb deze gehad omdat ik last heb van hernia wl.nu zelf afbouwen met 5 mg maar slaap geen ene nacht braken diaree misselijk voel me echt niet goed

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ CAPSULE 5MG

18 June 2020

Effectieve pijnstiller, ik gebruik het 2 tot 3 keer per etmaal in combinatie met paracetamol. Ik slaap ook eindelijk weer goed. Heeft bovendien een opbeurend effect.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 10MG

21 May 2020

Ik heb in een rolstoel gezeten en na een zeer lange en heftige revalidatie en gypsen van beide benen ben ik eruit gekomen maar ik kreeg meteen hevige pijn in mijn knieen tijdens het lopen en kreeg ik Oxycodon voor geschreven van de huisarts dit was 2010 2x 10 mg en 2x 5 mg nu 10 jaar later ben ik zeer zeker niet meer pijnvrij het is zelfs zo erg dat ik geen hele nacht meer in bed kan liggen is er een alternatief voor Oxycodon ? Mvg Ilona Salden

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

10 March 2020

Het werkt voor mij erg goed. Slaap er lekker door (wordt niet wakker van pijn) en de pijn overdag is dan eindelijk dragelijk. Ik slik het alleen bij hele erge pijnen en dat is gelukkig niet dagelijks. Heb geen bijwerkingen ervaren. Ik reageer hetzelfde als een paracetamol, verschil is alleen dat dit helpt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

14 February 2020

Na me longembolie en longinfarct kreeg ik deze pijnstiller werk heel goed en heb het tijdens me opname van een maand geslikt nadelen er van zijn de verstopping die je krijgt en de ontwenningsverschijnselen als je stopt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

12 February 2020

Na mijn operatie aan mijn amandelen dit medicijn gekregen. Ik raad dit niet aan! Ik werd misselijk, moest vaak overgeven en raakte verstopt. Ook overal op mijn lichaam had ik jeuk. Toen ik stopte met het gebruiken, heb ik de hele nacht liggen zweten en me heel naar gevoeld. Nu heb ik rode uitslag op mijn armen en buik, wat waarschijnlijk ook door dit middel komt. Denk goed na voordat je dit middel gebruikt!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ CAPSULE 5MG

7 February 2020

Dit is mijn mening voor alle Oxycodon, ik heb meerdere merken gebruikt door de jaren heen. Ik heb het 5 jaar elke dag gebruikt. Het ontwennen was voor mij niet heel moeilijk, maar met de pijn waarvan het niveau weer omhoog ging heb ik moeten worstelen. Later ben ik cannabis gaan gebruiken wat mijn leven een stuk dragelijker heeft gemaakt. Oxycodon is een enorm goede pijnstiller, binnen een uur ben je deels van je pijn af. Maar de neveneffecten zoals slapeloosheid, emotioneel zijn, futloos, depressie liegen er niet om. Ik kan het niet hard maken maar ik denk dat Oxycodon bijgedragen heeft aan mijn depressies. Zo nu en dan gebruik ik het nog wel eens, maar houd dat graag bij incidenteel. Direct ervaar ik een 'unheimisch' gevoel van niet mezelf zijn gepaard gaand met jeuk en rusteloosheid. Als het een aantal dagen achter elkaar gebruik komt daar ook de slapeloosheid weer. Dus mijn advies gebruik het vooral als u het nodig heeft. Het kan een heel goed middel zijn en mij heeft het ook ontzettend geholpen. Maar zodra u het met paracetamol kunt redden dan zeker doen. Let wel op uw nieren en lever. Maar ook oxycodon is niet onschuldig op dat gebied.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 40MG

4 February 2020

Super kreeg het na een zware gewrichtsoperatie en hielp uitstekend. Afbouwen viel wel tegen na 5 jaar gebruik ervan. Maar eenmaal er vanaf voel ik me weer als vanouds. Voor korte termijn perfect middel, lange termijn is het drugs en is stoppen erg moeilijk. Kwam behandeling bij Iriszorg aan te pas.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Oxycodon

2 January 2020

Oxycodon doet waarvoor hij voorgeschreven is. Verlicht de pijn (zenuwpijn in mijn rug). Ik gebruik het nu 4 of 5 jaar ben nu al sinds mei 2019 aan het afbouwen en het is een hel. Ik word ziek en lijk wel pijn in mijn botten te hebben, enorm onrustig en ziek dat ik me voel. Het gaf me ook enorme oplevingen en die mis ik nu en ben in depressie geraakt. Ik ben minimaal nog een half jaar bezig met de afbouw denk ik, maar raad het niemand aan om te gebruiken of beginnen eraan. De nadelige bij effecten zijn heftig. Mijn dagelijkse bijwerkingen zijn hele dagen vermoeid zijn, tenzij ik een kortwerkende nam dan kreeg ik een opleving en deed ik teveel wat ik daarna moest bekopen met meer pijn. Maar na jarenlange pijn en moeilijk functioneren was zo een opleving fantastisch, je kan weer ff meedoen met de wereld of met je kinderen van 3 en 5 stoeien, fietsen... dus soms gebruikte ik een extra om ook zo te kunnen leven. Het is zo verslavend maar heb steeds meer nodig om hetzelfde effect te hebben.

OXYCODON HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 10MG

6 November 2019

Gebruukte vanaf 2004 3 keer 40 mg i.v.m hevige rug en nekklachten.dosering in de loop der jaren verhoogd naar 7 keer 40 en 7van 10 snelwerkend.vorig jaar zware operatie rug gehad en ze waren kwaad in maastricht vanwege zeer hoge dosering.hadden moeite met narcose.gaven me toen methadon 2 keer 20 mg en 2 keer 40 mg en via morfinepomp per uur 6mg.door methadon stond ik staand te slapen en vaak gevallen.borstbeen al 8.5 maanden door midden gebroken.gespleten.en 4 ribben gebroken.gelijk de methadon afgebouwd in 3 weken.nu nog 6 keer 10 mg oxycodon en ik kan zeggen het is een perfecte pijnstiller.zonder zou ik echt niet meer kunnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

22 October 2019

Gebruikt van September 2016 tot maart 2019, beide varianten de lang en snel werkende. In januari af gaan bouwen en sinds maart 2019 heel incidenteel bij hevige rugpijn, dit is ook een van de plekken waar de kahler duidelijk zichtbaar was op de scan. Maar helemaal geen afkick verschijnselen gehad toen ik met vaste dagelijkse hoeveelheid stopte. Tijdens de piek periode gebruikte ik 4 langwerkende en 6 snelwerkende per dag.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

7 October 2019

Aanvankelijk een andere Oxycon 5 mgr blauwe tabletten. Alleen ingenomen bij extreme pijn door longkanker. Deze variant was een vervanger... van Aurobindo... door apotheker verstrekt. Was blijkbaar goedkoper. Na gebruik van 3 capsules begin september 2019 problemen met obstipatie. Darmklachten. Zelf op dit moment van schrijven 7 oktober heb ik klachten, Zal dit medicijn nooit meer gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 10MG

30 September 2019

Ondanks de bijwerkingen. Ben ik ontzettend dankbaar dat dit medicijn bestaat. Vanwege mijn hevige rug/nekklachten gebruik ik dit medicijn. Al sinds 2016 alleen als de pijn ondragelijk is. Door dit medicijn kan ik enigszins nog gewoon mijn dagelijkse dingen doen. Gelukkig door omeprazol en allergie tabletjes heb ik bijna tot geen bijwerkingen. En ik zou wensen dat mensen is dit medicijn op de juiste wijze zouden gaan gebruiken. Het is geen paracetamol als je hoofdpijn hebt. Ga er gewoon zorgvuldig mee om en probeer daar waar het kan soms langer te wachten met inname i.p.v. stug doorgebruiken terwijl de pijn al is afgenomen. Zo voorkom je verslaving. En ga ook niet als het niet gelijk voldoende werkt maar nog meer innemen in de hoop dat de pijn dan weg gaat. waardoor je desastreuse gevolgen kan oplopen tot zelf de dood! Dit medicijn eist dat je er zorgvuldig mee omgaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Paracetamol 1000mg i.c.m. Oxicodon 15mg/ Oxycodon 5mg/ Lyrica150 mg/ Fentanyl 100ug / Acestylsallicylzuur 80mg/ Methadon 10

30 September 2019

Mijn ervaring is dat ik het gevoel heb dat ik meen dat ik moeilijk tot en met zeg maar als ik dan ala eerste zou maar dat hoeft niet maar het is maar dat er ook van op de hoogte ben ik nu dan toch rechts of links dragend?

OXYCODON HCL AUROBINDO RETARD TABLET MGA 30MG

16 September 2019

In 2013 adviseerde een arts uit een ziekenhuis in Amsterdam mij Oxycodon te gaan gebruiken i.p.v. Indometacine 75 mg retard (2 x daags) Inmiddels gebruik ik dagelijk 2 x 30 mg retard en 1 x 20 mg retard Oxycodon. Spijt als haar op mijn hoofd dat ik haar advies heb opgevolgd. Bij slechts 1 x vergeten of te laat werkelijk doodziek. Huisarts of specialist schrijven een onderzoek voor maar vaak onmogelijk omdat ik dan bijv. 2 x 24 uur geen oxycodon mag gebruiken. Heb CLL, prostaatkanker, Bechterew, COPD,Astma, migrainepatiƫnt enz.enz. Is het doenlijk zelf af te bouwen bijv. met 5 mg per dag en dan bijv. 1 week lang en zo telkens met 5 mg afbouwen.?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

9 September 2019

Eerst altijd Teva, toen naar Aurobindo omdat volgens de apotheek Teva niet meer werd vergoed. Ik gebruik dit middel alleen indien nodig, dus niet iedere dag Teva werkte prima zonder bijwerkingen, maar Aurobindo werkte totaal niet en ik kreeg er bijwerkingen van, kotsmisselijk en verschrikkelijke jeuk over mijn hele lijf die wel tot 24 uur na inname aanhield. Ik ben teruggegaan naar Teva, met als gevolg dat het mij meer dan 20 Euro per maand ging kosten. Maar liever dat dan een middel dat niet werkt met bijwerkingen die niet uit te houden zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Oxycodon 10 mg

28 August 2019

Ik heb na inname ervaren dat het bij mij totaal niet werkt, heb hier na naproxen 500 mg ingenomen dat werkte wel.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel