Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

6 June 2022

Sinds september 2019 heb ik last van cluster hoofdpijn en heeft mijn huisarts oxycodon voor geschreven wat hij liever niet doet in het begin hielp het goed en kwam ik de dag en nacht goed door en naar een aantal maanden werkte het niet meer nu gebruik ik het alleen maar als het echt nodig is

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

9 April 2022

Na mijn operatie nieuwe knie en mn been recht gezet kreeg ik deze medicijnen.in t begin in t ziekhuis zo'n 5 x 5 mg tabletje,bij thuis komst 4x per dag,de pijn was vreselijk,17 februari 2022. Ik merk dat ik naarmate ik afbouwdeel naar 2 x 5 mg p dag,dat ik angstig,bang ,nare gedachtes kreeg,vreselijk.mede omdat ik van mijzelf een hele gevoelige vrouw bent.naar de huisarts,en wat advies,maar je moet t zelf doen.nu zit ik op 1,tabletje,pffff,wil gr gelijk stoppen.wat een troep.,ik wil weer de baas zijn over mijn eigen lichaam en mn eigen gedachten.ik wil stoppen.kan iemand mij vertellen of dit ook herkenbaar is..ik wil weer mezelf goed voelen,ik gebruik t nu ongeveer 2 mnd.gr v p.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 5MG

3 April 2022

Oxycodon 5 mg is een uitstekende pijnstiller als paracetamol en ibuprofen tekort schieten. Maar je moet je wel goed aan het voorschrift houden. Ik hou soms zelfs over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ CAPSULE 10MG

27 January 2022

Helpt goed tegen de pijn. Wees als gebruiker wel alert en kritisch. Gewenning en verslaving liggen op de loer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

13 January 2022

Bijwerkingen zijn vreselijk. Pijn is weg,maar enorm duizelig angstig zweten en misselijk. Ik heb het gekregen voor ernstige hoofdpijnen maar ga er direct weer mee stoppen. Bijwerkingen wegen niet op tegen de pijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ CAPSULE 10MG

5 January 2022

hielp goed tegen de pijn na een knie-ok; na 1 week gestopt en 1 nacht afkickverschijnselen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

5 January 2022

Hielp goed tegen de pijn. Vanwege slechte nierfunctie ( zo min mogelijk medicatie) en kans op verslaving bouwde ik steeds na 1 week af. Zo heb ik drie keer oxycodon gebruikt. Na zelf stoppen geen onthoudingsverschijnselen. Wel, zoals bekend tijdens gebruik, enorme obstipatie die ik behandelde met lactulose waar ik diarree van kreeg. Ik was blij dat het stoppen geen problemen gaf.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL TEVA RETARD TABLET MVA 20MG

3 January 2022

(1) Ik schrijf deze review omdat ik zelf tijdens het ontwenningsproces wanhopig googelde naar ervaringen waarbij ook stond hoe lang en hoeveel oxycodon mensen slikten voor ze begonnen met afbouwen maar ik deze niet kon vinden. Laat ik beginnen door te zeggen dat oxycodon me door een moeilijke tijd heeft geholpen. Het werd me voorgeschreven vanwege een langdurige dubbele hernia. Andere pijnstillers hielpen simpelweg niet meer. Zonder oxycodon weet ik niet hoe ik deze tijd door had moeten komen maar toch voelt het, met het afkickproces in mijn achterhoofd, als kiezen tussen twee kwaden. Ik slikte ongeveer 3 maanden lang 80mg/90 mg per dag en ben na mijn operatie in 6 dagen tijd naar 0mg gegaan. Ik ging van 80mg naar 35mg in één dag (hier ben ik enkele dagen op blijven steken), toen naar 25, vervolgens 20 en van 20 naar 0).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL TEVA RETARD TABLET MVA 20MG

3 January 2022

(2) Het afkicken kun je met recht afkicken noemen. Het was hels. De paniekaanvallen, angstgevoelens en het gevoel van hopeloosheid/wanhoop waren voor mijn het ergst (deze symptomen waren het hevigst toen ik van 80 naar 35 ging hielden ongeveer 5 dagen aan). De hartkloppingen droegen bij aan de angstgevoelens. Hiernaast was ik erg misselijk, was ik ‘s nachts koortsig en baadde ik in het zweet, had ik last van darmkrampen, hevige rusteloosheid en slapeloosheid ondanks een gevoel van uitputting. Mijn huisarts en specialist konden me geen afkickschema geven en de manier waarop ik heb heb gedaan is erg snel geweest. Hierdoor waren de afkickverschijnselen erg hevig. Je kunt uiteraard ook langzamer minderen. Oxycodon zou ik ook bij zeer ernstige pijn niet zomaar meer slikken. Mocht je twijfelen dan raad ik je aan om Ted Talks over het effect van opiaten op het brein en een Ted Talk over het afkicken van opiaten bekijken zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

12 May 2021

De eerste keer werd ik er duizelig van en dat kan ik nog wel eens even hebben, maar neemt af. Verder een druk op mijn borstkas en heet/koud rillingen, maar dat kan ook door mijn lijf zijn gekomen. Een keer had ik in de avond iets gegeten dat zich niet zo verteerde, waardoor de pil de afgifte gaf op een plek en in zn geheel en ervaarde een soort overdosis, dus pas op met moeilijk verteerbaar eten (vlees, pasta, room..) Nu gaat het super!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL TEVA CAPSULE 5MG

13 April 2021

Helpt me al jaren zeer goed tegen de rugpijn en schouderartrose. Neem macrogol zakjes tegen verstopping. Neem alleen 5 mg als het nodig is.! Mensen verdiep je in de gevaren van dit medicijn en neem alleen een lage dosis en houd het daar ook bij! De verleiding is groot om steeds meer van dit wondermiddeltje in te nemen. Voor je het weet zit je dan in de ellende. Google maar eens op VS verslavings epidemi.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

13 March 2021

Ik gebruik al een hele tijd oxycodon nu sinds mijn maagverkleining is door de ingreep en de gewenning de werking minder. Moet steeds meer slikken om hetzelfde resultaat te behouden. Ivm de gastric bypass al geen optie om langwerkende te gebruiken. Iemand tips ?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

9 January 2021

https://www.zorgkaartnederland.nl/blog/mag-het-een-pilletje-minder-zijn Combinatie paracetamol en oxycodon met hoofdpijnen waartegen niks temeer te doen was behalve aan infuus prednison op. Seh

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL TEVA RETARD TABLET MVA 5MG

23 December 2020

N aantal jaar geleden gekregen ivm een acute hernia ten gevolge van enorme stress welke hoofdzakelijk veroorzaakt was door mijn toenmalige werkgevers. Al snel merkte ik dat de dosis omhoog moest worden bijgesteld om het gewenste effect te bereiken. In het begin leek alles prima te gaan. Zelfs als ik in het weekend eens bezoek had en een biertje mee dronk. Het leek dan zelfs beter te werken. Na 2 jaar was ik zo verloren dat ik niet meer wilde slikken en na een aantal mislukte voornemens heb ik zelf in 1 week van 30-50mg per dag afgebouwd naar 5mg. Dit was echt vreselijk!! Ik wist toen nog niet dat de stap naar 0mg nog n stuk erger zou uitpakken. Maar ik heb 1 volle week te maken gehad met heftige ontwenningsverschijnselen. De 2de week (waar ik nu in zit) begint de zenuwpijn tegen de avond. Wees gewaarschuwd mensen. Dus ook jullie die recreatief spelen met dit spul. Het eindigt altijd in een negatief iets. (De enige uitzondering waar mijn verhaal niet toepasbaar op is, is op de groep mensen die dit helaas nemen omdat ze terminaal zijn.) Lieve groet van een ex oxycodon verslaafde

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ CAPSULE 20MG

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 20MG

13 November 2020

Zwaar verslaafd geraakt, zestig mg langdurig per dag gebruikt, twee weken doodziek geweest tijdens het afkicken! Vergelijkbaar met heroine! Schandalig hoe makkelijk die troep word voorgeschreven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 10MG

12 October 2020

Eerst heel goed werkend en geheel pijnvrij maar na verloop van tijd helemaal niet meer pijnvrij wat ik vreemd vind. Ik heb de apotheker ook al beschuldigd van sjoemelen omdat ik ze in zakjes krijg vanwege mijn Korsakov dus niet genoeg of niet dezelfde werkende stoffen heb vanmorgen 15 mg ingenomen en geen enkele verbetering zelfs geen verlichting.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

28 August 2020

ik denk dat de samenstelling in het medicijn voor rust pijn niet zulke grote hoeveelheden zijn daardoor m.i. beter effect sorteert.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ CAPSULE 10MG

23 August 2020

Slechte ervaring met 10 mg heb deze gehad omdat ik last heb van hernia wl.nu zelf afbouwen met 5 mg maar slaap geen ene nacht braken diaree misselijk voel me echt niet goed

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ CAPSULE 5MG

18 June 2020

Effectieve pijnstiller, ik gebruik het 2 tot 3 keer per etmaal in combinatie met paracetamol. Ik slaap ook eindelijk weer goed. Heeft bovendien een opbeurend effect.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 10MG

21 May 2020

Ik heb in een rolstoel gezeten en na een zeer lange en heftige revalidatie en gypsen van beide benen ben ik eruit gekomen maar ik kreeg meteen hevige pijn in mijn knieen tijdens het lopen en kreeg ik Oxycodon voor geschreven van de huisarts dit was 2010 2x 10 mg en 2x 5 mg nu 10 jaar later ben ik zeer zeker niet meer pijnvrij het is zelfs zo erg dat ik geen hele nacht meer in bed kan liggen is er een alternatief voor Oxycodon ? Mvg Ilona Salden

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

10 March 2020

Het werkt voor mij erg goed. Slaap er lekker door (wordt niet wakker van pijn) en de pijn overdag is dan eindelijk dragelijk. Ik slik het alleen bij hele erge pijnen en dat is gelukkig niet dagelijks. Heb geen bijwerkingen ervaren. Ik reageer hetzelfde als een paracetamol, verschil is alleen dat dit helpt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

14 February 2020

Na me longembolie en longinfarct kreeg ik deze pijnstiller werk heel goed en heb het tijdens me opname van een maand geslikt nadelen er van zijn de verstopping die je krijgt en de ontwenningsverschijnselen als je stopt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

12 February 2020

Na mijn operatie aan mijn amandelen dit medicijn gekregen. Ik raad dit niet aan! Ik werd misselijk, moest vaak overgeven en raakte verstopt. Ook overal op mijn lichaam had ik jeuk. Toen ik stopte met het gebruiken, heb ik de hele nacht liggen zweten en me heel naar gevoeld. Nu heb ik rode uitslag op mijn armen en buik, wat waarschijnlijk ook door dit middel komt. Denk goed na voordat je dit middel gebruikt!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ CAPSULE 5MG

7 February 2020

Dit is mijn mening voor alle Oxycodon, ik heb meerdere merken gebruikt door de jaren heen. Ik heb het 5 jaar elke dag gebruikt. Het ontwennen was voor mij niet heel moeilijk, maar met de pijn waarvan het niveau weer omhoog ging heb ik moeten worstelen. Later ben ik cannabis gaan gebruiken wat mijn leven een stuk dragelijker heeft gemaakt. Oxycodon is een enorm goede pijnstiller, binnen een uur ben je deels van je pijn af. Maar de neveneffecten zoals slapeloosheid, emotioneel zijn, futloos, depressie liegen er niet om. Ik kan het niet hard maken maar ik denk dat Oxycodon bijgedragen heeft aan mijn depressies. Zo nu en dan gebruik ik het nog wel eens, maar houd dat graag bij incidenteel. Direct ervaar ik een 'unheimisch' gevoel van niet mezelf zijn gepaard gaand met jeuk en rusteloosheid. Als het een aantal dagen achter elkaar gebruik komt daar ook de slapeloosheid weer. Dus mijn advies gebruik het vooral als u het nodig heeft. Het kan een heel goed middel zijn en mij heeft het ook ontzettend geholpen. Maar zodra u het met paracetamol kunt redden dan zeker doen. Let wel op uw nieren en lever. Maar ook oxycodon is niet onschuldig op dat gebied.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel