Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 27 resultaten gevonden.

PRAVASTATINENATRIUM SANDOZ TABLET 10MG

13 February 2020

Verschrikkelijke hoofdpijn.Bij inname in de loop van de avond werk ik 's nachts wakker. Bij inname bij het avondeten al hoofdpijn voor het slapen gaan waardoor in slaap komen niet lukt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAVASTATINENATRIUM RP TABLET 20MG

31 August 2019

Verzuring van de spieren in bovenbenen. Het gevoel dat de spieren samengeklonterd zaten. Afschuwelijk! Lopen was een groot probleem.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAVASTATINE sandoz 10 mg

22 April 2019

Erg moe, licht gevoel in hoofd niet echt fijn als je werkt

PRAVASTATINENATRIUM SANDOZ TABLET 10MG

30 March 2019

Spierpijn. Winderigheid. Opgeblazengevoel. Kramp in de benen. Slecht slapen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAVASTATINENATRIUM ACCORD TABLET 40MG

PRAVASTATINENATRIUM AURO TABLET 20MG

16 March 2018

Ik gebruik deze tablet sinds drie maanden structureel door deze s'avonds voor het slapen te nemen. Plots kreeg ik enkele weken terug erg heftige pijnen in het bovenbeen, wat weer uitstraalt naar het scheenbeen , kon soms niet meer lopen , moest vaak stilstaan. Zelfs wandelen op Center Parcs lukte haast niet moest daar zelfs naar een huisarts in Gennep op dat ik verrekte van de pijn , net of er iemand tegen getrapt heeft, deze dacht in eerste instantie aan peesontsteking zware pijnstilling gekregen, maar de pijn bleef. bij toeval ontdekten ik via een patiënt in een wachtkamer van het NOK. op 13 maart 18 dat deze dat ook had gehad en dat dit kwam door de genoemde Pravastine tablet. toch maar mijn huisarts gebeld en hem mijn bevinding verteld deze gaf aan maar eens twee weken te stoppen hiermee, na drie dagen te zijn gestopt met Pravastadine 20 mg tablet Sandoz. het gaat dacht ik al wat beter hoef in ieder geval niet extra pijnstilling te nemen, soms na wat meer wandelen voelt het logwel eens pijnlijk een soort etalagebenen gevoel. Daar ik binnenkort Gastric Bypass krijg hoef ik de Cholestrol verlagers wellicht ook niet meer te gebruiken,

PRAVASTATINENATRIUM ACCORD TABLET 40MG

PRAVASTATINENATRIUM ACCORD TABLET 20MG

2 November 2017

kreeg op de gekste plekken kramp kaak, ribben , heupen tenen vingers. mijn lichaam werd ook helemaal stijf vooral als ik smorgens op sta. Ook als ik iets te lang had gezeten . En mijn cholesterol bleef hangen op 4.1 zakt dus niet. Dus bericht er mee gestopt en nu gaat het wel weer in ieder geval geen kampen meer .heb nu crestor gekregen maar weer uit proberen en over 4 weken weer op controle.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAVASTATINENATRIUM SANDOZ TABLET 40MG

PRAVASTATINENATRIUM AURO TABLET 20MG

21 December 2016

Bij het gebruik van Pravastatine hebben heel veel mensen last van spierpijn, kunnen steeds minder lopen, staat ook bekend. Ik gebruik iedere dag één tablet rode gist rijst 600mg en een tablet CO-ENZYM Q10 30 mg en het gaat nu prima, hoor het van anderen ook die dit gebruiken. Pravastatine staat voor erge spierpijnen, stap gauw over op die boven beschreven tabletten op homeophatie en het zal je veel beter gaan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAVASTATINENATRIUM AURO TABLET 20MG

14 December 2016

Mijn man heeft jarenlang simvastatine gebruikt, kreeg klachten o.a. stijve spieren. Is overgegaan naar Pravastatine. Nu na aantal jaar crepeert hij van de spierpijn, slikt pijnstillers, moest gelijk stoppen met slikken van de cholesetrolverlagers. In zijn bloed zijn afvalstoffen van spierafbraak te zien. Hij is begin vijftig moet nog aantal jaar werken, wat nu ondoenlijk is. Het voorschrijven van statines is misdadig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAVASTATINENATRIUM ACCORD TABLET 10MG

PRAVASTATINENATRIUM PCH TABLET 20MG

30 July 2016

Doodmoe, spier- en botpijn, kan amper rechtop lopen. Vol gevoel, opgeblazen, na anderhalve week gebruik kan mijn broek niet meer dicht. Buikpijn. Aanvallen van duizeligheid, nachtmerries. Ben 73 en krijg zonder aanleiding orgasmen. 's morgens zijn mijn vingers volledig verkrampt, kan ze amper strekken. Vingertoppen voelen aan als dikke proppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAVASTATINENATRIUM MYLAN TABLET 40MG

PRAVASTATINENATRIUM SANDOZ TABLET 40MG

pravastatinenatrium ratiopharm 40mg

13 May 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Toelichting: Werd midden in de nacht wakker van ernstige spier rugpijn. Heb uiteindelijk paracetamol in moeten nemen voor de pijn wat ik bijna nooit doe.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAVASTATINENATRIUM ACCORD TABLET 10MG

PRAVASTATINENATRIUM ACCORD TABLET 40MG

PRAVASTATINENATRIUM PCH TABLET 10MG

PRAVASTATINENATRIUM SANDOZ TABLET 20MG

CRESTOR TABLET FILMOMHULD 10MG

PRAVASTATINENATRIUM ACCORD TABLET 10MG

9 September 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

simvastatine 40 mg, pravastatine 40 mg. en nu rosuvastatine 10 mg.

11 May 2014

Doodziek van simvastatine en pravastatine, ben niet eens begonnen aan rosuvastatine.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.