Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

PREDNISOLON SANDOZ TABLET 30MG

5 March 2021

2x 30 mg per dag. Ik neem het in de ochtend. Vocht vasthouden, doodmoe, en vooral niet kunnen slapen. En dat na nog maar 1 week gebruik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISOLON SANDOZ TABLET 20MG

24 November 2020

Voor 7 dagen voorgeschreven gekregen. Vanaf de eerste dag merkte ik verbetering in de klachten, en ik krijg er extra energie van. Wel een nacht daardoor slechter geslapen. Nu bezig met dag 5.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISOLON SANDOZ TABLET 30MG

1 November 2020

Maanden hevige pijn knieën. ( artrose) Al bij de 1e inname van 30mg. resultaat. Na 3 dagen pijn vrij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISOLON CF TABLET 5MG

21 July 2020

ik gebruikte deze als stootkuur; 12 keer 5 mg per dag op voorschrift van de KNO-arts voor "sudden deafness". Na 3 dagen kreeg ik jeuk aan de enkels. de volgende dag verscheen er huiduitslag op mijn benen, billen, onderrug en buik. Het jeukte verschrikkelijk en het zag vuurrood. Ik bleek een allergische reactie te hebben ontwikkeld voor prednisolon. Na 6 dagen ben ik gestopt met de kuur. Het is nu een week later en gelukkig is de jeuk bijna weg maar de roodheid van de huid en de zwelling in de benen is nog niet weg. de huid van met name het rechterbeen staat 's avonds zo strak als een trommelvel. Al met al erg vervelend.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISOLON TEVA TABLET 5MG

11 July 2020

Stootkuur van 40 mg per dag gekregen vanwege extreme, jeukende huiduitslag. Had geen enkel effect. Vanaf dag 1 bijna niet meer geslapen. Als ik geluk heb slaap ik 3 uurtjes per nacht. De nachten duren vreselijk lang. Het gekke is dat ik me overdag niet eens moe voel. Ik kan non stop door. Vandaag is de laatste dag voor mij en ik hoop dat ik snel weer normaal kan slapen. Zie er zo naar uit!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISOLON MYLAN TABLET 20MG

Prednisolon 40mg

1 February 2020

Zere en vermoeide benen. Daarnaast ook hoofdpijn en enorm veel obstipatie klachten.

Prednisolon 30 mg stootkuur

20 December 2019

Ik heb 2x achter elkaar een stootkuur Prednisolon 30 mg gehad vanwege een luchtweginfectie i.c.m. astma. Tijdens de kuur had ik veel bijwerkingen: hoge hartslag, hoofdpijn, zweten, onrustig, krachtverlies in armen en benen... Ik voelde me eigenlijk ziek na het innemen van een tablet. Echt geholpen heeft het ook niet. Nu ben ik inmiddels een paar weken verder en ik voel me nog niet goed. Als ik wat doe gaan mijn handen op den duur trillen en mijn armen en benen voelen de hele dag raar. Het lijkt wel spierpijn en ik sta ook minder stevig op mijn benen. Heel naar. Verder gaat mijn hartslag omhoog en word ik duizelig en krijg ik hoofdpijn. En ik doe alleen maar kleine klusjes in huis. Ik ben ook uitgeput. Kan niks volhouden en het wordt ook niet minder. Kent iemand dit? Mijn huisarts heeft er nooit van gehoord en ik word een beetje wanhopig. Ik weet zeker dat ik het rare gevoel in mijn armen en benen sinds de kuren heb, de rest weet ik niet zeker.

PREDNISOLON APOTEX TABLET 5MG

29 November 2019

Ik heb last van onregelmatige menstruatie, wordt elke 2 weken weer ongesteld. Ben ook depressief, gebruik nu al weken 5 mg na stootkuur van 20 mg afbouwend naar 5 mg. Gebruik voor reumatoide artritis.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

methylprednisolon

8 October 2019

Eerste 3 dagen na de injectie erg duizelig, alsof ik er niet helemaal bij was. Op de 4e dag begon de pijn vanuit de bewuste zenuw, die veel erger was geworden na de injectie, beduidend af te nemen. Nu nog afwachten of het doel bereikt word.

PREDNISOLON TEVA TABLET 5MG

3 October 2019

2x daags 3 tabletten, kuur van 7 dagen: na 3 innames al iets minder benauwd maar vanaf dat moment ook niet kunnen slapen ‘s nachts. Deze bijwerking ook al bij een vorige kuur 5 jaar gelden gehad. Ik ben wel moe maar kan de slaap niet vatten. Ik overweeg de huisarts te bellen en te stoppen met dit medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISOLON MYLAN TABLET 30MG

1 October 2019

Binnen een uur na het eerste tablet misselijk, ondanks maagbeschermer en innemen na ontbijt. Niet heftig wel onplezierig. Na 2 uurtjes was dat weg. Na een paar uur spierpijn en gevoel van vocht in handen en benen alsof men uren door de stad heeft lopen slepen, stalpoten gevoel. Hoofdpijn en een droge keel, mond en ogen maar wederom niet echt heftig. Wel heel moe, had om 4 uur al honger en was neerslagtig. Een lekkere warme douche en even een powernapje maakte mij weer vrolijker. Ook wandelen werkt goed tegen spierpijn en het vocht. Daarna lekker de benen omhoog en tv kijken met wat gezond eten (snoeptomatjes). Zo kunnen we er wel tegenaan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISOLON SANDOZ TABLET 30MG

4 September 2019

snelle gewichtstoename, harde en opgezette buik, overmatige gasvorming, slapeloosheid, volle maan gezicht, houd veel vocht vast.. kortom je word er onaantrekkelijk van. let op je dieet voordat je start met dit medicijn.. beter nog; vraag naar een alternatief

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISOLON SANDOZ TABLET 20MG

3 August 2019

Veel last van de bijwerkingen. Na een tijdje staan al kniepijn en last van mijn benen. Ook last van rode puistjes/uitslag. En bloeduitstorting op mijn voeten.. ook zijn mijn voeten en gezicht opgezet

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Prednisolon 30mg

29 July 2019

25 jarige vrouw, stootkuur prednison voor mijn colitis ulcerosa. Start 2 weken 40 mg, daarna 2 weken 30 mg en nu 42 dagen 20 mg (momenteel dag 11). Bij de twee afbouwmomenten emotioneel zwaar, last van depressieve gevoelens en moeheid. Maar nu alles wat stabieler is voel ik me wel echt goed. Ik heb heel gezonde ontlasting en geen klachten meer. De 40 mg voelde zelfs best lekker: ik had het gevoel alles aan te kunnen, beetje "wappie" zelfs wat zich uitte in meligheid, sexuele activiteit en een extra baantje erbij nemen (die ik bij de eerste afbouw alweer had stopgezet). Ik heb last gehad van een boller gezicht en bollere buik, dat lijkt nu minder te worden nu ik stabiel op de 20 mg zit. Al wel een tijd niet meer ongesteld geweest. Mijn omgeving zegt dat ik directer ben, prikkelbaarder soms. Tips: veel sporten, vezelrijk eten en ga leuke dingen doen, vooral bij een afbouwperiode (bij mij duren de afbouwklachten 1 tot 2 weken) is het fijn om mensen om je heen te hebben.

PREDNISOLON TABLET 30MG

19 July 2019

Eerst een week 20 Mg gebruikt hielp goed voor mijn astma. Zelfs meer ernergie. Weinig verdere bijwerkingen. Nu 3 weken later opnieuw een 10 daagse kuur van 30 Mg. Veel last van bijwerkingen, trillerig, zwakke spieren heel moe, opgejaagd gevoel, hartkloppingen, licht hoofdpijn, astma wel goed onder ontrolde nu.

PREDNISOLON TEVA TABLET 5MG

12 July 2019

Door artrose in rug en heupen had ik altijd pijn. Lopen was een drama. Sinds een half jaar 5 mg onderhoudsdosering. Nergens meer last van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISOLON TABLET 30MG

12 July 2019

Ik heb dus ook een erg zere tong en heb er ook hartkloppingen van.

PREDNISOLON SANDOZ TABLET 30MG

8 July 2019

last van opgezet 'dik voelend' gezicht, rillerig (vooral armen), warm, heftige stemmingswisselingen, dikke enkels, gevoel van een hoge druk in mijn hoofd (alsof er een klem op zit) en druk op de ogen. Irritant gevoel op de borst (hartstreek).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISOLON RP TABLET 5MG

27 June 2019

In het begin oké, maar leren rond weer meer last van de reuma, nu wat meer ingenomen , wat redelijk werkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISOLON SANDOZ TABLET 30MG

27 April 2019

Stootkuur van 5 dagen voorgeschreven gekregen. Vandaag gelukkig de laatste dag. Sinds dat ik gestart ben met Prednisolon slaap ik nauwelijks, hooguit 3 uur per nacht. Ook heb ik de hele dag veel dorst.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Prednisolon 30mgSandoz

10 March 2019

Ik heb bijwerking slecht slapen onrust vasthouden van vocht zwaader worden wasthouden van vocht.

Prednisolon

1 March 2019

De eerste dagen een opgejaagd gevoel ,niet slapen ,jeuk van de onderbenen handen lichte hoofdpijn misselijkheid plassen ,droge mond , en de pijn ging pas af nemen na 4 a 5 dagen Maar is niet weg.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel