Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

PREDNISON SANDOZ TABLET 5MG

21 September 2021

Misselijkheid, Verminderde eetlust Droge mond Zuurbranden Oedeem handen en voeten/enkels Verhoogde hartslag, lage bloeddruk

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISON TABLET 5MG

29 August 2021

gebruik, vanwege reuma, naast Methotrexaat 1 x in de week, Foliumzuur 1 x in de week ook daeglijks Prednison 5 mg.van Methotrexaat en Prednison heb ikzelf nare bijwerkingen van gekregen, misselijk, last van de maag(gevolg verslechterde eetlust), hartkloppingen + overslag hart, vervolgens ook elke dag doodmoe, het liefst slaap je de hele dag, nu is zware reuma al niet echt leuk en natuurlijk moet zoiets behandeld worden, zonder medicatie leef je al helemaal in een hel, maar de bijwerkingen van de eerder genoemde medicatie is ook niet echt leuk meer, je levenslust, althans bij mij, is nagenoeg 0 geworden. Zou toch een alternatief moeten zijn waardoor je nagenoeg geen last hebt van bijwerkingen?

prednison mylan 30 mg

13 June 2021

Ik ben ook altijd aktief geweest en was altijd bezig Totdat ze in het ziekenhuis door pijnen in mijn buik, ontdekt hebben dat ik een ontsteking had. Ik moest dan met prednison beginnen, was eerst 40 mg. Met die 40 mg kreeg ik ook bijna al die bijwerkingen en nu verlaag met de 30 mg voor twee weken en daarna met 10 mg. Ik zie en merk ook verder niks veranderd. Alles lijkt het zelfde nog en ik kan niet lang staan en lopen. Ik moet steeds een bankje zoeken om te zitten. Pijn in mijn benen en ook opgezwollen. En als ik weer probeer op te staan, krijg ik steeds een venijnige steek in mijn rechterzijde en rug! Ik moest wel gillen en vroeg mij af wat er gebeurd. Ik word er heel verdrietig van.

prednison mylan 30 mg

11 April 2021

stootkuur van 7 dagen bij extreme productieve hoestklachten en verdenking op astmatische bronchitis. wat een rotzooi, ik stuiter als een pingpongbal, kan niet stil zitten en heb het gevoel dat ik een batterij heb ingeslikt. Ben ook afgevallen terwijl je er meer eetlust van zou moeten krijgen. hoestklachten in het begin wel wat minder, maar kan ook komen omdat ik net een AB kuurtje had beëindigd. Vanaf 4e dag weer kriebels en mijn keel en productieve hoest met taai slijm. ik slaap slecht vw het hoesten. maak de kuur wel af maar voor mij is het iets eenmaligs.

Prednison30 mg

5 April 2021

Alle bijwerkingen voel ik. Ik heb Arteritis temporalis. Was vroeger een hardloper. Nu altijd pijn in mijn benen. Loop met een stokje . Moet de trap opkruipen. Duizeljgheid Neus bleeding.

PREDNISON SANDOZ TABLET 5MG

20 March 2021

Ik ben steeds misselijk als ik die medicijnen prednison tabletten inneemt ik had voorheen prednison capsule geen last ik heb brandere gevoel erg misselijk ik moet vaak overgeven ervan waarom worden die niet meer gemaakt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Prednison 20 MGR p.d.

15 February 2020

Slaap slecht smogens erg duizelig,heel erg vermoeid

Prednison 20 mg.

19 January 2020

Geweldig! ....geen pijn meer in buik en benen ! Kan weer normaal lopen en weer energie en voel me 5jaar jonger..zoooo GELUKKIG

PREDNISON AUROBINDO TABLET 5MG

9 October 2019

Ik slik het reeds 5 jaar en heb tot dit moment nergens last van, ik hoop dat mijn botten spieren en pezen niet er onder gaan leiden .Slik hiervoor extra Vitamine en mineralen. Hopelijk helpt het de negatieve werking van prednison goed te maken .Wie heeft ervaring met extra vitamine??Ben 75 jaar man. Groetjes. Pieter

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISON TABLET 5MG

26 June 2019

na in 2017 de diagnose dermatomyositis en non hodgekin te hebben gekregen,naast alle andere medicijnen dus ook prednison gekregen eerst een hoge dosis en die afgebouwd...de ontstekingen zijn rustig maar de spierpijn bleef ,daarvoor slik ik nu iets anders...naast het aankomen zo,n 10 kilo in 1 1/2 jaar dacht ik dat het wel meeviel....maar wat ik wel mis in de bij sluiter is het feit dat je door langdurig gebruik ook staar kunt krijgen ..dit is en word bevestigt door oogartsen ..ik heb deze bevestiging gekregen op 20 juni 2019

Prednison 30mg stot kuur

16 January 2019

Heb bijna elk jaar zo'n stoot kuur nodig ivm me asmatiche bronchitis een kuur van 7 dagen Knap daar gelijk van op. Alleen een nadeel.beetje om het eten denken.zet wel aan gelukkig is het maar voor een weekje

PREDNISON TABLET 5MG

22 September 2018

5 mg. tegen pijn en vermoeidheid. Artritis, en operatie littekens doen weer pijn als ik stop. Het is nu duidelijk dat ik er niet meer zonder kan, 5 mg. Anders heb ik geen leven.

PREDNISON PCH TABLET 5MG

19 February 2018

Elke keer als ik prednison gebruik word ik ongesteld ook al ben ik dat net geweest. Best lastig

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISON ACTAVIS TABLET 5MG

PREDNISON ACTAVIS TABLET 5MG

22 November 2017

Ik heb al veel stootkuren gehad van 30 mg ivm lupus .Nu heb ik kuur van 15 mg ivm slijmbeursontsteking en ergste pijn is al afgenomen.Ik heb buiten vreetbuien en bijkomen nergens last van,voel me er goed bij mits het afbouwen wel langzaam gebeurt want anders voel ik me ook niet goed

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISON ACTAVIS TABLET 5MG

27 July 2017

Ik gebruik prednison omdat ik polymialgia reumatica heb. Doordat ik hypersensetief ben voor medicijngebruik zijn de bijverschijnselen heel heftig. Ik schijn hierop een uitzondering te zijn wat er bij mij moeilijk in gaat Ik moest van de huisarts het medicijn gaan afbouwen ,maar bij 20 Mg kwamen de klachten al weer terug,bij een halve Mg was de pijn zo heftig dat ik ben doorgestuurd naar een internist. De internist laat me weten dat er voor deze ziekte geen andere medicijnen zijn die ook de ziekte aanpakken dan prednison. Andere medicijnen zijn diclovenac of ibuprofen achtige middelen die ik niet mag gebruiken. Wie hakt er ook met dit bijltje en kan mij raad geven de bijverschijnselen van de prednison zijn heel heftig en ik zou er graag iets anders voor willen hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISON SANDOZ TABLET 5MG

7 May 2017

Zit nu op 80mg per dag....tegen CIDP..Reuma en Psoriasis... en voel totaal geen pijn meer of andere klachten. Alleen het CIDP herstel gaat best wel traag...das wel jammer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISON ACTAVIS TABLET 5MG

22 March 2017

Ik heb al een paar keer een stootkuur gehad voor me colitus ulserosa ,enige bijwerking is dat ik altijd vreselijk hees was .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISON ACTAVIS TABLET 5MG

22 March 2017

Erge heesheid iedere keer als ik het gebruik.begon deze keer met 30 Mg afbouwend naar 5 mg

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREDNISON TABLET 5MG

19 February 2017

Bij heftige opvlamming fistel en crohn was dit het lichtpunt, 2 x daags 5 mg. En de helse pijnen zijn een stuk minder.

Prednison30 mg

5 November 2016

Ernstig spierkrachtverlies. Was hiervoor een pittige tante die kilometers liep met de hond. En binnen 1,5 maand kan ik de trap niet meer normaal op. Als ik val kan ik niet meer van de grond komen. vVreselijk. hHartkloppingen, benauwd, tintelende benen en armen, weinig zuurstof.

PREDNISON PCH TABLET 30

11 July 2016

Het merkwaardige is dat als je prednison zegt, dat iedereen schrikt, o jee paardenmiddel. Mijn ervaring is zo goed dat ik zeg: "iedereen preventief aan de prednison". Dat is natuurlijk een onzinuitspraak, maar dat komt door de prednison. Nee, het geeft mij veel baat. Twijfel niet, bedenk dat elk effect helemaal niets te maken hoeft te hebben met de prednison, omdat ze misschien wél tegelijkertijd optreden.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel