Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

PREGABALINE SUN CAPSULE 75MG

3 juni 2024

Ik merk weinig resultaat en heb wel bijwerkingen: dubbel zien en dufheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

29 mei 2024

Ik ben vrouw van net 70 jaar. Gebruik bij zenuwpijn, 2x pd 1-75 mg. Eerste 2 weken bijwerkingen van duizeligheid, slaperig, wankel op de benen, wel afnemend eind van de 2e week. Daarna 2 weken 2x pd 2-75mg, dus dubbele doses. Weer zelfde bijwerkingen, vooral dizzy en wankel, maar ook inmiddels ná 4 weken gebruik, 5 kg aangekomen! En dat voelt niet goed, opgeblazen, benauwd gevoel, minder goed kunnen bewegen, stijf, meer pijnen in lijf en leden. De prikkelingen ea in mijn benen zijn bijna over, vooral 's nachts, slaap ik beter. Bij lopen en/of even staan, heb ik wel de doofheid en tintelingen in mijn bovenbenen die ik al langer had. Ik ben nu nog steeds dizzy, kan en mag niet autorijden, dat is heel vervelend. De arts belt volgende week hoe het gaat, ik weet niet of er nog een ander medicijn is waar ik vooral niet van aan kom...dan zal ik dat willen proberen, want dit is voor mij de heftigste bijwerking.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

30 april 2024

Gebruik tegen pijn in benen agv rug. Bijwerking: Slaperig, (slaap waar ik zit) Iets minder zicht, af en toe wazig Wiebelen bij bv fietsen Pijn met vlagen terug

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE ACCORD CAPSULE 25MG

27 maart 2024

Ik merk weinig vermindering van mijn zenuw pijn. Ik slik 2x 25 mg maar behoud mijn pijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE AMAROX CAPSULE 300MG

27 februari 2024

heel erg last gehad van zweten en trillen en duizelig zijn het. gevoel als of dronken bent,

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE AMAROX CAPSULE 150MG

19 januari 2024

Van sandoz naar amarox. Binnen 1 week een epileptische aanval. Zogenaamd zit er hetzelfde stof in. Dat is allemaal onzin. Het beste is originele merk of sandoz. Al die andere merken hebben verkeerde bijwerkingen. Met pregaboline sandoz en amarox krijg ik dagelijks hartkloppingen die wel oplopen tot 120 per minuut. En ik ben 20 kilo aangekomen terwijl ik altijd al zo at, niet meer of minder. Ook Geen meer eetlust. Rot middel. Generieke Medicatie moet uit de mark

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE ACCORD CAPSULE 25MG

PREGABALINE ACCORD CAPSULE 75MG

PREGABALINE SUN CAPSULE 75MG

24 oktober 2023

1 pilletje genomen in de ochtend! Paar uur later: overgeven, diizelig, hartkloppingen, tinteling in handen en voeten. Voel me heel beroerd!! Ik ga de apotheek bellen voor een ander medicijn!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SUN CAPSULE 75MG

3 oktober 2023

Vrijwel alle bijwerkingen gehad, na gestopt te zijn nog weken afkickverschijnselen. Tegen de zenuwpijn in de rug heeft het niet geholpen. Nooit meer deze ellende achteraf, ernstig depressief erdoor geworden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

13 september 2023

Werkt in principe gelijk aan Accord qua pijnbestrijding, echter snel een flinke gewichtstoename ( vocht vasthouden) Terug naar Accord, maar deze is slecht leverbaar

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE ACCORD CAPSULE 75MG

2 september 2023

Helpt maar bij 50% van de mensen zei mijn arts toen ik eenmaal op een dosis van 300mg zat. Ik kwam aan in gewicht, maar verder geen effect. Afbouwen is al meerdere keren mislukt, terwijl opgeven niet kenmerkend is voor mij. Afbouwen kenmerkte zich door kippenvel, ijskoud terwijl het zomer is. Fikse hoofdpijn, slapeloosheid, zeer ongelukkig en chagrijnig zijn. Voor de mensen in mijn omgeving was het zeer moeilijk om mij te verdragen omdat ik niets kon hebben door overprikkeling. Deze symptomen manifesteerde zich bij een afbouw van 300 naar 275mg. Ik zou pregabaline eenieder afraden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE TEVA CAPSULE 75MG

11 juni 2023

Gebruik sinds 2 jaar dit middel,s'morgens 50mg en s'avonds 75mg tegen polyneuropathie .Doordat ik weinig baat heb bij dit middel en veel bijwerkingen zoals hersenmist,vergeetachtigheid evenwicht stoornis, wilde ik ervan af.Ik heb geprobeerd om af te bouwen de avondgift met taperingszakjes, ik was 3 weken bezig van 75mg naar 68mg..ik heb moeten stoppen. Er kwam nog meer pijn naar voren die was niet te dragen. Het goede was dat ik veel helderder in mijn hoofd werd,en mijzelf terug kreeg dat was en is een fijne ervaring.Helaas dekt de zorgverzekering dit niet het kost mij €115 .Hoe nu verder...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE ACCORD CAPSULE 75MG

20 mei 2023

Ik gebruik het pas 5 dagen maar ik ben niet mezelf. Onzeker, een naar gevoel in mijn hoofd bij het opstaan, minder evenwicht, sloom gevoel. Ik denk dat ik er mee ga stoppen. Dan maar lastige tintelende voeten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SUN CAPSULE 75MG

25 maart 2023

ik gebruik nu sinds 4 maanden SUN pregabaline 2x75 mg maar ik heb heel veel last van hoofdpijn pijn in mijn nek en het ergste vind ik dat ik vergeetachtig ben sinds ik die gebruik daarom stop ik hier mee misschien dat ik iets anders krijg voor mijn pijn in mijn voeten maar hopelijk niet iets wat deze klachten erbij veroorzaakt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE ACCORD CAPSULE 25MG

3 februari 2023

Geen of nauwelijks pijnvermindering. Veel duizeligheid, last van een kurk droge mond en behoorlijke gewichtstoename.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE ACCORD CAPSULE 75MG

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

7 december 2022

Ik wil deze ervaring schrijven omdat ik in eerste instantie terughoudend was. Ik heb al 2 jaar veel zenuwpijn in bil en achterkant bovenbeen. Inmiddels ben ik geopereerd dmv een l5 s1 fusie. Nieuwe tussenwervel schijf en vastzetten van de l5 s1. Veel klachten zijn na 8 weken al weg, maar de zenuwpijn blijft nog even helaas. Zenuwen moeten herstellen dat kan tot een jaar duren. (als dat al helemaal gebeurd). Meteen bij de eerste pil de volgende ochtend was ik bijna pijn vrij! Mega fijn.... Ik gebruik 1 pil in de avond vanwege de duizeligheid die de pil met zich meebrengt. En idd bij het opstaan in de nacht ben je duizelig dus let daar op. Voor mij doet het niks op goed slapen zoals de arts zei...helaas! Maar goed ik ben dus mega blij dat het helpt! Of het verslavend is kan ik nog niet zeggen. Wat ik wel kan zeggen is dat ik 1.5 oxycodon het geslikt en daar bijna vanaf ben. Mijn avond dosering heb ik kunnen vervangen voor pregabaline zonder problemen....alleen meer zweten voor een dag of 3. Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE ACCORD CAPSULE 75MG

19 november 2022

1 x 1 capsule in de avond. Ik heb het 12 dagen gebruikt voor zenuwpijn in been. De pijn werd erger, vooral na inname. Veel pijn in benen en knie- en enkelgewrichten. Kon er ook niet van slapen. Moeite met lopen. Erg wollig in hoofd. Durfde niet te fietsen. Nu na 3 dagen gestopt nog steeds pijn in gewrichten en moeite met lopen. Wel weer helder hoofd. Ik wil dit medicijn niet meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE ACCORD CAPSULE 75MG

20 juli 2022

Ik probeer oxycodon af te bouwen en over te gaan op Pregabaline. Dat ivm de dubbele hernia. Omdat Pregabaline werkt niet vanaf de eerste dag en je moet de niveau van P. op te bouwen was ik niet in staat gelijk de dosis van oxycodon te verminderen. De pijn was te sterk. Resultaat- slapen 15 tot 16 uur pd, niet wakker kunnen worden, wazig zien, verward. Met andere woorden- beangstigend gevoel en totaal verlies van controle van mijn eigen lichaam. Voor mij nooit meer Pregabaline. Ik heb me aangemeld bij de pijnpoli en tot die tijd gebruik ik nog oxycodon. Na de pijnstillende injectie gelijk oxycodon afbouwen. Het was het vreselijke ervaring met Pregabaline en ga ik zeker nooit meer gebruiken. Liever de pijn..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SUN CAPSULE 75MG

13 juli 2022

Na 2 dagen wordt rechterbeen vanwege hernia erger. Functioneer niet meer. Duizelig, pijn met lopen. Overal spierpijn. Hoofdpijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE ACCORD CAPSULE 75MG

10 juni 2022

Ik heb al een paar jaar last van brandende voeten en slik nu sinds een week pregabaline (2x 75 mg). En 2 uur na het innemen van de 1e capsule voelde ik mijn voeten al koeler worden. Na 2 dagen weer 6 km gelopen, normaal kom ik dan doodmoe thuis van de brandende voeten maar dit keer had ik nergens last van en voelde ik me nog energiek na het lopen. Bijwerkingen had ik bijna niet, 3 dagen een klein beetje duizeligheid en moeheid. Dus tot nu toe ben ik er erg blij mee! Hopelijk blijft dat zo..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.