Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

RISPERIDON SANDOZ TABLET OMHULD 2MG

26 January 2022

Ik sliep slecht, ik kreeg mijn maandstonden niet meer na twee maand gebruik van risperidon, mijn seksdrive was weg, mijn seksuele aantrekkingskracht viel weg, ik kon geen orgasme meer krijgen, ik wou mezelf iets aandoen, ik was bang en kon niet alleen zijn, ik had een gedachtenstop in de namiddag wat vreselijk was, ik kon alleen maar voelen als ik huilde, ik was 5 kilo bijgekomen, ik kon niet meer genieten van kleine dingen, ik had geen energie, ik was depressief, ik was vreselijk rusteloos en ik zat niet meer in mijn lichaam. Ik heb 6 maand in de levende hel doorgebracht met risperidon maar ik heb hier veel uitgeleerd. Je leert het meest uit je diepste dalen is een waarheid. Ik ben dankbaar dat ik mijn gevoel gevolgd heb en nu terug seroquel neem. Ik ben zelfs terug mijn medicatie aan het afbouwen. Met begeleiding van een goede psychiater. Ik zou iedereen aanraden om geen medicatie te nemen maar als je toch medicatie moet nemen zoals ik probeer dan je triggers te leren kennen (slaap, voeding,...) zodat als je brein hapert je zelf kan ingrijpen en kan bijsturen indien nodig. Ik neem enkele voedingssupplementen (Vita C en Gaba om tot rust te komen, verbeterd kwaliteit slaap).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON SANDOZ TABLET OMHULD 0,5MG

5 January 2022

Ik heb in de periode van 2002 tot en met 2008 Risperdal voorgeschreven gekregen naast de paroxetine die ik gebruikte vanwege depressie. Het onderzoek werd destijds uitgevoerd door een stagiaire SPW die na een kort overleg met een psycholoog, mij een schizotypische persoonlijkheidsstoornis aan hebben gemeten. In die periode is mijn energiehuishouding vernield, mijn hormoonhuishouding werd nagenoeg stilgezet bovendien veranderde mijn persoonlijkheid van een gezonde extraverte knul naar een extreem introverte man die geen raad meer weet met emoties. In 2008 kreeg ik een nieuwe begeleider die maar niet begreep waarom ik Risperdal voorgeschreven kreeg en ben op zijn advies gestopt. Ondanks dat mijn leven daarna een stuk beter werd, kan ik (nog steeds ) niet meer bij bepaalde emoties. Ik weet dat ze er zijn maar het lijkt of ze buiten mijn bereik liggen. Ik kan de schade bij mezelf niet ongedaan maken maar ik wil wel iedereen waarschuwen dat dit middel mij meer kwaad dan goed heeft gedaan. Wanneer ik kijk naar het gemak waarmee dit middel werd voorgeschreven zonder dat er een deskundig onderzoek heeft plaatsgevonden, wordt ik erg verdrietig wan dit middel was niet nodig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON SANDOZ TABLET OMHULD 2MG

9 September 2020

Ik gebruik dit middel nu een half jaar tijdens mijn psychose gekregen ben er heel blij mee na heel veel medicatie die ik had geprobeerd helpt deze enorm om mij stabiel te houden . Ben wel aangekomen maar dat begint alweer wat minder te worden ben al heel blij dat ik geen flashbacks krijg en stemmen hoor ook slaap ik veel beter en minder nachtmerries. Het plan is dat ik dit medicijnen nog voor een langere periode ga slikken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON ACCORD TABLET OMHULD 2MG

13 April 2020

Ik gebruik 2 mg. Ik ben tevreden alleen kwam ik in het begin veel kilos bij maar die zijn er weer vanaf. Ik heb geen last meer van psychose alleen slaap ik veel en heb ik erectie stoornis en bijna geen sperma meer. Geestelijk heb ik geen klachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Risperidon

16 February 2020

Mijn autistische dochter gebruikt het het lijk erop dat de problemen alleen maar erger worden ze bereid steeds meer tics uit en bezeerd zich er zo der maten mee bewust tegen hoeken van muren willen lopen ben soms uren bezig om haar alleen maar plat ( in bed te krijgen) ik heb het idee en gevoel dat die risperidon het alleen maar erger hebben gemaakt en eis nu van de behandelaar ( AVG arts ) om het af te bouwen en te stoppen met die troep want dat bovengenoemde gedrag heeft ze nooit eerder vertoond

RISPERIDON SANDOZ TABLET OMHULD 0,5MG

11 February 2020

Er werd bij verteld dat dit middel er alleen voor was om emoties en gedachtes te dempen voor het slapen gaan en opstaan en toen ik het middel lang genoeg slikte merkte ik dat ik er allergisch voor was (ookal werd dat niet erkend door de psychiater) en dat je er ook niet bij kon blowen of drinken omdat het officieel antipsychotica is, dit misverstand en dan zelfs de sterkte van dit middel was mij niet ingelicht en vervolgens heeft mijn lichaam een reactie op dat middel gegeven waardoor ik nu een extreme vorm van hyperventilatie heb al komt er maar een klein sensitief gevoel van een soort emotie naar boven dan ben ik snel geneigd hierdoor een aanval te krijgen en rond de 30 klachten te krijgen die voor oververmoeid zorgen en intense pijn. Na 2 jaar kan ik eindelijk de trein nemen zonder de verschijnselen van een hartaanval te krijgen. Dit middel heeft blijvende schade gedaan ondanks het een lage dosis was dat ik nam voor 3 maanden waardoor ik nu nog zelfs kan zeggen. Vertrouw nooit een middel waarvan ze zeggen dat het op lange termijn njet schadelijk is terwijl het puur uit synthetische stoffen bestaat want wauw ik zou eigenlijk een rechtszaak moeten beginnen voor de vernietiging die dat kleine pilletje heb gedaan in mijn hersenen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON CF TABLET OMHULD 2MG

RISPERIDON Tablet 0,5MG en 1MG

3 January 2020

Anti-psychoticum / atypische-psychotica inherent aan stanaard neveneffecten. 2.Off Label is niets mis mee, mits.. juist toegepast. 3.bijwerkingen kunnen Blijvend Schadelijk zijn 4.Paradoxaal effect. 5.Het heeft geen affiniteit tot de cholinerge receptor wat pertinent Onjuist is. Werking Niet exact Wetenschappelijk bekend.

RISPERIDON MYLAN DRANK 1MG/ ML

21 November 2019

Dochter van 11 jaar delier gekregen .psychose geraakt en nooit meer goed gekomen. Enge beelden en schelden in haar hoofd Extreme tremore trillende armen .niet normaal! Gestopt!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON AUROBINDO TABLET OMHULD 1MG

11 January 2019

Ik begon met Risperidon omdat ik psychoses had gekregen na teveel harddrugs gebruiken op een feestje en 7 jaar lang dagelijks blowen in combinatie met de psychische aangeboren afwijking PDDNOS. Ik ben toen 1 jaar gestopt met blowen om te kijken of mijn psychische klachten minder werden. Ik dronk echter nog wel alcohol bij dit medicijn. Psychische klachten hielden nog steeds aan werden erger en ging ook over naar lichamelijke klachten zoals aan de luchtwegen. Ben toen in therapie gegaan en gestopt met alcohol. Lichamelijke klachten verdwenen zo goed als. Psychische klachten werden minder en mocht van 4 mg per dag naar 3 mg per dag. Nu aan het kijken voor een vervangend medicijn in hoop op verbetering. Hieronder de bijwerkingen van mijn ervaringen 1. Afvlakking gevoelsleven, 2. Aftreden van sociale leven, 3. Enorm veel trek in eten, 4. Enorm veel trek in drugs, 5. Geen initiatief, 6. Over vermoeidheid, 7. Hoofdpijn, steken in hoofd,8. Depressief, leegte, 9. Communicatie stoornissen, 10. Slaap stoornissen, Soms extreem lang slapen, Soms ook hele nachten wakker liggen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON SANDOZ DRANK 1MG/ ML

16 December 2018

Ik voel me heel erg slecht er duizelig en erg veel last van mijn slagaders en afwezig en erg vermoeid mijn concentratie is ook erg slecht ik kan me niet meer goed op dingen focussen en problemen met piemel

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON ACCORD TABLET OMHULD 3MG

26 October 2018

Verlies van libido en gewichtstoename. Ben van zins dit middel te wijzigen in een antipsychoticum met minder bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON AURO TABLET OMHULD 0,5MG

8 May 2018

ik begon opeens een grote ego te krijgen en besloot opeens dat ik geen vrienden meer wou. Maar aan de andere kant nu weten ze wel dat ik homo ben in delft

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON ACCORD TABLET OMHULD 1MG

24 October 2017

[ANOMIEME DAME DEEL 2] Inmiddels weet ik waardoor dit komt en heb ik het geaccepteerd, maar het blijft nog steeds niet leuk. Je wilt namelijk niet rusten als je aan het wandelen, sporten, shoppen of fietsen bent. Ik ben wel blij dat ik er geen last van heb als ik auto rijd. Mijn nieuwe huisarts adviseert me om na al die jaren een keer naar de psycholoog te gaan om te kijken of er een andere medicijn is waar ik deze bijwerking niet bij krijg. Maar ja, welke bijwerking krijg ik dan wel? Daarnaast ben ik in totaal 15 kilo aangekomen. In de afgelopen 3 jaar 10 kilo. Nu weet ik niet of dit door de medicijn komt, maar mocht ik een ander medicijn uitproberen zit ik niet te wachten op weer meer gewichtstoename. In de bijwerkingen van de risperidon staat dat 'last van ogen' o.i.d. maar zelden voorkomt. Lekker is dat. Maar ja, gotta live with it. Gelukkig zijn er veel meer mooiere dingen in het leven dan deze bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON ACCORD TABLET OMHULD 1MG

24 October 2017

[ANONIEME DAME DEEL 1] Ik slik risperidon (destijds risperdal) al ruim 10 jaar. Het eerste jaar waren mijn emoties totaal afgezwakt, helemaal vlak. Na een jaar werd ik langzamerhand weer mezelf, de vrolijk ik. Toen ik begon met de risperdal was ik opgenomen. Na 2 maanden kon ik weer naar huis en vrat ik alles wat los en vast zat. Ik was binnen no-time 8 kilo aangekomen. Daar ging maar 2 à 3 kilo vanaf. Na 2 jaar risperdal mocht ik afbouwen en stoppen met het medicijn. Dat is gelukt. Helaas kreeg ik een half jaar later weer voortekenen en ben ik op tijd weer gestart met medicatie. Echter wilde ik niet weer zoveel aankomen, dus vroeg ik een ander medicijn dat dezelfde werking zou hebben. 1 maand de semap geslikt, maar dat heeft gezorgd voor een bijwerking dat ik nu al 8 jaar heb. Ik had tijdens de semap wat drank achterovergeslagen, wat met de risperdal goed had gekund. Echter heeft dit de volgende bijwerking getriggerd: Als ik nu moe word van teveel lichamelijk inspanning (zelfs als ik me niet moe voel), gaan mijn ogen naar boven trekken. Ik kan dan niet meer normaal en globaal kijken. De eerste keer dat dit gebeurde, kon ik zelfs de trap niet meer zien om naar beneden te lopen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON SANDOZ DRANK 1MG/ ML

10 October 2017

dit walgelijke spul maakt mij een zombie. ik wil dat dit spul verboden wordt. ik wordt er gek van HET MOET VERBODEN WORDEN!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON ACCORD TABLET OMHULD 4MG

RISPERIDON ACCORD TABLET OMHULD 4MG

3 October 2017

Dit medicijn heeft mijn prolactine verhoogt. Hierdoor werkt seksueel niks meer. Het voelt alsof ik gecastreert ben. Dit is vreselijk!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON PCH TABLET OMHULD 1MG

1 July 2017

Gebruik sinds 2006 risperidon 2 mg. Hoe hoger de dosering hoe vervelender de bijwerkingen, zoals sufheid, slaperigheid, afgevlakt gevoelsleven, gewichtstoename, vermoeidheid, spierzwakte, wazig zien en ook pijn in de borst. Uitgebreid cardiologisch onderzoek gehad, maar het hart was goed en functioneerde goed. Ik zit nu op 1,5 mg en pijn in de borst is weg. Bij 1 mg komt psychose weer terug uitgelokt door stress. Nog steeds last van negatieve symptomen. Ben prikkelbaar, snel boos. Kan weinig prikkels verdragen. Heb moeite met informatie verwerken en concentratie is zwak. Sport wel om te blijven bewegen. Risperidon is geen ideaal middel vanwege de bijwerkingen. Maar welk antipsychoticum is dat wel?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON SANDOZ TABLET OMHULD 2MG

4 June 2017

Ik gebruik de tablet nu bijna 2 jaar ik slaap er slechter van ik ben heel oppervlakkig en heb geen fut ergens voor en voel me down totaal niet meer de vrolijke iemand en ik ben erg op mezelf en afwezig ik vraag me af of dit medicijn wel goed voor me is

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON SMELTTAB MYLAN ORODISP TABLET 1MG

21 April 2017

Gaf mij erg veel rust in mijn hoofd. Echter was ik wel erg slaperig en suf aan einde van de dag. Sinds ik gestopt ben, ben ik paranoide geworden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON ACCORD TABLET OMHULD 0,5MG

18 February 2017

Afgrijselijke bijwerkingen. Slapeloosheid en enorme toename van tinnitus. Medicijn doet waarvoor het is voorgeschreven, maar de bijwerkingen zijn erger dan de kwaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON ACCORD TABLET OMHULD 0,5MG

17 October 2016

Half tabletje geeft broodnodige rust. Niet overmatig, precies goed. Fantastisch.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON SANDOZ TABLET OMHULD 1MG

23 September 2016

Ik vind dit troep! 12-13 uur slapen per nacht en word er te zwaar van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON CF TABLET OMHULD 1MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel