Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 30 resultaten gevonden.

RIZATRIPTAN AUROBINDO TABLET 10MG

24 June 2021

Eerst jaren Maxalt gebruikt, is door de verzekering bepaald dat Rizatriptan smelttablet van Teva een goedkoper alternatief is dat net zo goed zou werken. Dat is echter niet het geval, maar het was te doen. Nu heeft de verzekeraar bepaald dat deze laatste ook niet meer preferent is. We moeten het nu doen met rizatriptan van Aurobindo. Dit zijn tabletten die je heel door moet slikken. Het duurt langer voordat het iets doet en de naweeën zijn best heftig. Duizeligheid, slaperigheid en onvaste loop. De verzekering geeft aan dat als de de arts een goede onderbouwing kan geven dat er medische noodzaak is om bijvoorbeeld weer een smelttablet voor te schrijven, de apotheek het ook hoort te verstrekken. Is de apotheker er niet mee eens met de medische noodzaak dan mag hij het naast zich neerleggen en krijg je het niet vergoed. Mijn apotheek heeft aangegeven dat ze het sowieso naast zich neer zullen leggen en je moet betalen als je toch de smelttablet wil hebben. Het is van de zotte dat je zo,n 2400 euro per jaar moet betalen voor je zorgkosten en je afgescheept wordt met de goedkoopste en niet bij jou passende medicijnen. We hebben nu eenmaal niet allemaal maatje 39! Apothekers en verzekeraars schamen jullie je niet?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN SANDOZ ORODISP TABLET 10MG

14 June 2021

Het is zoet waar ik niks aan heb daar ik al super misselijk ben en het smelt niet goed en daardoor werkt het niet waardoor ik nog met de migraine zit

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN SMELTTAB MYLAN ORODISP TABLET 10MG

30 April 2021

Rizatriptan SmeltTab Mylan 10 mg Allereerst is het openmaken van de strip, om een pil te kunnen krijgen, een probleem. Dit is voor onmogelijk, tijdens een migraine-aanval. Daarbij: het is een smelttablet, maar in plaats dat de tablet wegsmelt, vergroot de tablet zich, wanneer je de pil op de tong legt en het smaakt vreselijk vies (terwijl je al misselijk bent door de migraine). Het allerbelangrijkste is, dat de werking van de tablet nihil is. Enigszins begint de werking na drie-en-een-half- uur, maar de migraine blijft!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN SMELTTAB MYLAN ORODISP TABLET 10MG

14 January 2020

Verlichting van migraine binnen een uur. Ik ervaar nauwelijks bijwerkingen. Het enige is dat ik me suf voel. Voor mij zijn deze medicijnen echt een uitkomst omdat de hoofdpijn anders niet draaglijk is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN AUROBINDO TABLET 10MG

16 December 2019

Wegens menstruele migraine dit medicijn voorgeschreven gekregen. Hoofdpijn ging weg na inname 1e tablet, maar ik moest wel gaan liggen want ik werd heel erg moe en duizelig. Een paar uur later weer hoofdpijn, dus een 2e tablet ingenomen, hoofdpijn ging weg, maar ik heb een paar uur geslapen en voelde me raar en slap. De volgende dag kreeg ik 's ochtends weer hoofdpijn, dus weer een tablet ingenomen, trok weg maar weer moest ik gaan liggen en viel ik in slaap. Gisteren stond ik op met lichte hoofdpijn, maar ik heb toen een naproxen ingenomen aangezien ik nooit 3 dagen achter elkaar hoofdpijn heb! Ik vond dit toch wel een beetje eng... Nu vandaag gelukkig geen hoofdpijn, maar.... ik ben niet mezelf... voel me slap, zware ledematen, duizelig en licht in mijn hoofd.... Heb de dokter gebeld en gevraagd of ik de originele Maxalt voorgeschreven kan krijgen ivm de bijwerkingen! Ik heb mijn werk en een gezin en kan dit er niet elke maand bij hebben! Ik hoop dat ik Maxalt krijg en dat ik hier geen bijwerkingen van krijg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN AUROBINDO TABLET 10MG

27 August 2019

De tablet hoort op te lossen in je mond, net als het origineel Maxalt. Het lost echter niet op. Belangrijker nog is dat het niet goed werkt, niet zoals Maxalt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN SANDOZ ORODISP TABLET 5MG

2 May 2019

Het werkte de eerste keren redelijk. Nu totaal niet meer. Ga weer vragen voor Proponalol, omdat ik meer dan 4 aanvallen per maand heb. Ik ben geen watje wat pijn betreft, maar deze pijn kan ik niet aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN AUROBINDO TABLET 10MG

26 January 2019

HELPT SOMS WEL SOMS NIET,BIJWERKINGEN,SLAPERIG,VERMOEIDHEID.IS ER EEN ALTERNATIEF,WANT IK HEB DIT MEDICIJN AL JAREN,HEB VAKER DAN 2X IN DE WEEK MIGRAINE.iS ER EEN ALTERNATIEF?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN AUROBINDO TABLET 10MG

7 January 2019

Eerst altijd Maxalt en dat werkte uitstekend. Dankzij de zorgverzekeraar krijg ik rizatriptan en ik kan zeggen dat mijn kwaliteit van leven een stuk minder is. Ten eerste werkt het pas na een uur of 2 en dan is dit medicijn heel vaak niet voorradig. Dan krijg ik ter vervanging de rizatriptan smelttablet van Sandoz. Die werkt amper, krijg je moeilijk uit de strip en is werkelijk zo vies van smaak dat het niet weg te krijgen is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN AUROBINDO TABLET 10MG

2 November 2018

Migraine is al niet fijn, maar als je de aurobindo krijgt ipv de maxalt smelttablet, wordt alles alleen maar erger. Mijn hele lijf springt door die zooi op slot. Erg pijnlijk als je reuma hebt. Mijn huisarts heeft weer om maxalt gevraagd maar de apotheek besluit op eigen houtje hier aurobindo van te maken. Bizar gezeik weer, waarbij een miljoenen verdienende zorgverzekeraar mag beslissen over jouw lijf en leven. Bah...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN AUROBINDO TABLET 10MG

23 April 2018

Ik heb van de huisarts nu rizatriptan aurobindo gekregen. Waar Maxalt 10 mg, per tablet verpakt is, makkelijk uit deze verpakking gaat en snel door het mondslijmvlies wordt opgenomen zodat het niet in mn maag komt. En ik het niet gelijk uitbraak tijdens een migraine-aanval. Werkt meestal binnen een half uur. Nu pillen die gewoon met water in moeten worden genomen. Waardeloos. Koop mn Maxalt nu zelf. Schandalig dat de verzekeraars deze keuzes maken!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN SMELTTAB MYLAN ORODISP TABLET 10MG

3 January 2018

in 2016 de laatste maxalt 10 mg tabletten gebruikt,altijd goed en werkte binnen een half uur.Daarna de Mylan van de apotheek gekregen.Deze werkte niet meteen en kreeg er tintelingen van in mijn hoofd. Ik heb toen gevraagd voor een lichtere en heb de "sandoz" 5mg gekregen.Duurt langer voor dat die werkt en ook korter,soms een volgende tablet moeten pakken. Daarna de "glenmark"gekregen 5 mg.Deze werkt bij mij hetzelfde als de Sandoz. opvallend detail:De Sandoz en glenmark zijn in verhouding wel 5 keer zo duur als de mylan .dit gaat ten koste van mijn" eigen risico"

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN SMELTTAB MYLAN ORODISP TABLET 10MG

29 September 2017

Voorheen altijd maxalt smelttablet 10 mg gebruikt. Als ik een tablet hiervan innam werkte deze direct en hoefde vaak maar een tabletje te gebruiken De laatste maanden kreeg ik een goedkoper rizatriptan voorgeschreven. Dit werkte niet goed, duurde bij mij veel langer voordat het effect gaf. En mijn hoofdpijn /migraine ging niet helemaal weg. ik had laatst 3 dagen achterelkaar hoofdpijn en verschillende rizatriptan-tabletten gebruikt en ook nog de nodige paracetamol gebruikt. Mijn hoofdpijn werd niet minder. Ik stond morgens al op met hoofdpijn. Ik nam een maxalt en na een uur merkte ik al dat mijn hoofdpijn minder werd. Na 2 uur later was mijn hoofdpijn helemaal weg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

4 September 2017

Het helpt bij mij wel tegen de migraine maar ik ben een dag uit de running vanwege extreme vermoeidheid, spierzwakte, duizelig (niet handig met een evenwichtsstoornis) en van tijd tot tijd hartkloppingen. Als je dan moet werken, is het echt niet te doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN APOTEX ORODISP TABLET 10MG

24 August 2017

Maxalt gehad helpt goed, Teva gehad helpt goed Glenmark gehad helpt iets minder goed, Sandoz gehad, helpt niet of nauwelijks. Nu Apotex gekregen, helpt niet, een tweede tablet nodig gehad en nog werkte het niet en voor het eerst kreeg ik hallucinaties van rizatriptan, mijn eigen huis voelde vreemd voor mij. ENG!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN AUROBINDO TABLET 10MG

19 July 2017

Ik gebruikte eerst maxalt 10 mg smelttablet. Deze hielpen mij enorm goed. Naderhand kreeg ik rizatriptan glenmark 10 mg. Deze hielpen mij ook goed in combinatie met ibuprofen. Maar nu heb ik de aurobindo gekregen en deze helpt helemaal niet. Doodziek ben ik ervan. Eruit halen zeg ik. En zorgverzekeraars moeten niet zo wisselen als iemand effect heeft op medicatie. We betalen toch immers genoeg?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

7 July 2017

Ik heb rizatriptan gehad van actavis maar vanwege bezuinigingen krijg ik nu van het merk Mylan deze werken bij mij niet ik heb liever actavis ik heb ook een origineel recept van de neuroloog gekregen voor actavis en de mededeling medische noodzaak en toch geeft de apotheker mij iedere keer een ander merk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

5 July 2017

Deze helpt bij mij enorm goed. Heb ook die van Mylan gehad, maar die had geen effect. Met Glenmark voel ik binnen een half uur de pijn wegzakken. Heb de volgende dag nog wel het gevoel van een beurze plek in m'n hoofd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN SMELTTAB MYLAN ORODISP TABLET 10MG

30 March 2017

Sinds een aantal jaren maxalt gebruikt, blijkbaar nu niet meer vergoed en het alternatief mylan gekregen . Vieze smaak, smelt moeizaam en verpakking moeilijk te openen , allemaal punten waar je echt niet op zit te wachten met een migraine aanval op komst!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

4 January 2017

De apotheek heeft besloten de actavis als vervanger van de sandoz aan te bieden. Hoewel de samenstelling van de tabletten hetzelfde lijkt, werkt de actavis minder goed en heb ik fors meer last van mijn migraine aanvallen. Ook zijn de bijwerkingen heftiger.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Glenmark rizatriptan

7 December 2016

Al jaren gebruik ik Maxalt. Nu voor het eerst dit medicijn gebruikt. Ik schrik van de versuffende bijwerking, zware ledematen en niet in staat iets te doen. Werken met Maxalt lukte wel. Hiermee kan ik dat vergeten. Ook een praktisch punt. Duurt veel langer voordat hoofdpijn afneemt en smelttablet smelt moeizaam. Bezuinigen op medicijnen op deze manier levert extra ziekteverzuim op.

RIZATRIPTAN SMELTTAB MYLAN ORODISP TABLET 10MG

28 October 2016

Ik gebruik sinds enkele jaren de Rizatriptan van Glenmark (smelttablet) tot grote tevredenheid. In september kreeg ik Rizatriptan van Mylan omdat de verzekeraar dit had voorgeschreven, althans de apotheek. Nou dat heb ik geweten, het werkt net als die van Glenmark, in 40 minuten van je stekende pijn af. Maar ik krijg van de Mylantablet heftige bijwerkingen, het gevoel dat je flauwvalt begint na ongeveer 2,5 uur en houd mij ongeveer 4-6 uur bezig om alert te blijven. Ik probeer te drinken en me er tegen te verzetten dat deze kleine tikken, ze komen ongeveer elke 1,5-2 minuten, en geven me een beangstigend gevoel dat ik wel eens onderuit zou kunnen gaan, en als je dan alleen bent, voelt dat echt niet lekker. Ik gebruik deze tabletten voor pijn vanuit de nekspieren en zodanig ook de zenuw die de pijn naar de voorhoofdsholte brengt. Ik heb in het verleden migraine gehad en vanaf november vorig jaar BPPD met beide vormen, dus draaiduizeligheid en gewone duizeligheid. De draaiduizeligheid is onder controle gebracht door de fysiotherapeut, maar de gewone duizeligheid is nog aanwezig en ik gebruik hiervoor 8-12 smelttabletjes VertigoHeel homeopatisch middel per 24 uur en dat werkt prima. Ik hoop als zo met tabletten word gegoocheld dat mijn afspraak in de pijnpoly om spuitjes te zetten in de zenuw in de nek mij voor kortere of langere pijnvrij kan maken en deze tabletten niet meer nodig zijn. Ik begrijp zoals in mijn geval niet dat er zo op medicijnen word beknibbeld, want ik heb eigenlijk een kleine 300 tabletten per jaar nodig a 1,12 euro per tablet. Dit komt neer op een bedrag van 336,00 euro per jaar, terwijl een blokkade in mijn nek met cortisonen of als vervolg de zenuw wordt warmgemaakt om voor ongeveer 5 a 6 maanden pijnvrij te zijn, misschien wel 1000 euro gaat kosten bij de pijnpoli.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

6 September 2016

Sinds een jaar gebruik ik vaak Rizatriptan van Glenmark. Dit omdat Maxalt niet voorradig was bij mijn apotheek. Dit medicijn werkt absoluut niet hetzelfde als Maxalt. De tablet smelt echt heel slecht. Ik heb het idee dat de werking ook minder is omdat ik vaak een 2e tablet neem na een aantal uren. Dit is bij Maxalt niet het geval. Na 1 tablet is de migraine vaak verdwenen en kan ik mijn bezigheden weer oppakken. De bijwerkingen van Rizatriptan zijn niet prettig. Het drukkende gevoel op mijn borst en het niet of nauwelijks kunnen functioneren is echt ellendig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN SANDOZ ORODISP TABLET 10MG

31 July 2016

Heb jarenlang de merkvariant naar volle tevredenheid gebruikt, maar sinds ik zonodig van de apotheker (op last van de zorgverzekeraar) moest overstappen op dit gedrocht ben ik weer terug bij af. Heb inmiddels alle generieke varianten geprobeerd en niets werkt. Bij allemaal moet ik binnen een paar seconden braken en op die manier heb ik er dus niets aan. Terug naar de hel die onbehandelde migraine heet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN AUROBINDO TABLET 10MG

31 July 2016

Naarmate ik ouder word, merk ik dat Rizatriptan minder effectief werkt. Kan zijn dat nu migraineaanvallen heftiger zijn geworden. Vroeger had ik Maxalt, dit beviel prima. Ik had 2 tabletten nodig om aanval draaglijk te houden. Nu met Rizatriptan zit ik op 3 a 4 tabletten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel