Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 29 resultaten gevonden.

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

8 May 2024

Ik slik al 5 jaar Sertraline van Sandoz, 50mg, tegen paniek aanvallen, angst, en vooral tegen derealisatie en depersonalisatie. Ik was heel tevreden, ik kon goed meedoen in de maatschappij en het sociale leven hebben dat ik wilde. Toen Sandoz niet meer leverbaar was kreeg ik SUN mee van de apotheek. Na enkele dagen begonnen mijn klachten terug te komen, heel erg door de war, in paniek met veel prikkels, hoge stress, slecht wakker worden, alleen maar in mijn eigen gedachten verdwalen. Ik ben minder gaan werken, sociale afspraken afgezegd. 3 weken later bedacht ik me dat het aan SUN zou kunnen liggen. Ik heb een apotheek gezocht die nog Sandoz had. Na 2 a 3 dagen voelde ik me alweer iets beter. Voor nu zal ik er alles aan doen dat ik geen SUN meer hoef te slikken. Ik snap niet dat dit middel wordt verkocht als “dezelfde werking” als andere Sertraline middelen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

4 April 2024

Misselijkheid, duizeligheid, vervreemd gevoel, sterk verlaagd libido, nachtzweten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 50MG

SERTRALINE MYLAN TABLET FILMOMHULD 100MG

27 January 2024

Sinds 12 jaar gebruik ik Sertraline Mylan 100mg met de vermelding Medische Noodzaak. Deze samenstelling qua werkzame stoffen komen overeen met mijn behoeften. Dit is tot in de treuren uitgezocht in het ziekenhuis. Nu heb ik noodgedwongen een ander merk gekregen. Mylan is niet leverbaar. Eerst voor 2 maanden, maar inmiddels is het al 10 maanden niet te verkrijgen. In Duitsland en België, zijn genoeg merken te koop, echter Mylan is daar overgenomen door een ander groot farmaceutisch bedrijf. Dus daar kan ik het niet ophalen. Mijn leven staat op dit moment op z’n kop. Ik reageer slecht op diverse andere merken. Ben weer terug bij af, waar ik 12 jaar geleden ook zat. En niemand hoort mij. Ze luisteren niet. Zelfs mijn kinderen en vrienden geven aan, dat ze een verandering zien en dat is niet in positieve zin. En dat in een rijk land zoals Nederland. Ik begrijp het niet meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

SERTRALINE MYLAN TABLET FILMOMHULD 100MG

25 November 2023

Na 6 weken sertraline nog geen verbetering. Toegenomen angst en onrust. Nu ook plots zéér zwaar gehoorverlies.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE MYLAN TABLET FILMOMHULD 100MG

24 November 2023

Na 6 weken nog steeds geen verbetering. In tegendeel sterke toename van angst en onrust.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

9 November 2023

Werkt anders. Niet meer zo steady Raar want het moet hetzelfde zijn maar ik merk duidelijk dat ik anders ben

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE TABLET 50MG

6 November 2023

Ik heb dit middel voorgeschreven gekregen voor mijn angststoornissen. Ik had eerst een week bijwerkingen en daarna voelde ik mij geweldig voor 1 maand. Toen voelde het alsof alles stabiel zou blijven maar langzaam komen alle klachten terug en nog erger dan eerst. Ik ben moe, heb geen motivatie, vaak hoofdpijn en constant een droge mond. Ik ben 10 kilo afgevallen en net zo snel weer 5 kilo aangekomen. Ik voel alsof ik nooit echt ergens bij ben en alles maar een beetje om mij heen gebeurt en ik nergens meer wat om geef.

SERTRALINE RIA TABLET FILMOMHULD 100MG

20 October 2023

Ik gebruik het nu 1 week. Toename van angst en spanning. Men zegt dat dit overgaat na verloop van tijd. Maar hoe lang duurt dit? Ervaringen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

14 October 2023

De periodes van soms maanden heftige onverklaarbare zwaarmoedigheid zijn er 20 jaar geweest en nadat ik Sertraline sun ben gaan slikken zijn die er niet meer. Ik ben vlakker en onverschilliger, maar dat is een zegen voor me. Ik ben m’n geluksgevoel niet kwijt, maar de depressies lijken me niet meer echt te raken. Meer een ‘gewone mineur’ nu en dan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 50MG

12 September 2023

De eerste 2 weken enorme diarree, overgeven, misselijk, suf. De derde week enorme eetbuien, klemmende kaken en slecht slapen. Nu week 4 en tevens de laatste week dat ik deze troep wens te 'proberen'. Ik slik het voor PTSS maar het helpt 0,0 tegen flashbacks.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE ACCORD TABLET FILMOMHULD 100MG

6 September 2023

Jarenlang uit angst voor antidepressiva, elke vorm van medicatie afgehouden. Nu best een tijd aan sertraline en het werkt bij mij erg goed. Ik heb minder angsten, minder sombere gevoelens en ben minder passief. Veel mensen spreken over een vermindering in gevoel, bij mij was dit andersom. Ik kan makkelijker verdrietig worden, maar voel me ook sneller vrolijk als ik plezier ervaar. Qua bijwerkingen ervaar ik weinig. Voornaamste bijwerking is wisselingen in libido. De andere bijwerking is dat ik veel vaster slaap. Dit is positief, maar als ik te weinig uren slaap, word ik niet goed wakker en blijf ik heel slaperig voor een aantal uren. Toen ik begon had ik wel meer bijwerkingen, namelijk: hoofdpijn, zweten, duizeligheid en een sterke toename van angsten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

26 May 2023

Opeens voelde ik me weer verdrietig, somber en ontzettend mat. Het leek wel of ik weer terug bij af was terwijl het sinds gebruik van sertraline juist heel goed ging. Het kwartje viel pas na een paar weken toen mij vriend vroeg of ik wel de goede medicijnen slikte. Toen kwam ik erachter dat ik in plaats van de gebruikelijke sertraline RIA nu ineens de SUN had gekregen. Eerst dacht ik nog dat dit niet kon want dezelfde werkzame stof. Maar na 2 dagen weer mijn oude RIA sertraline vliel ik me weer goed zoals een paar weken geleden. Hoe kan het dat beweerd wordt dat dit dezelfde werking heeft?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE TABLET 50MG

19 May 2023

Slik het tegen een angststoornis. Eerste week was spannend. Elke keer als ik het slikte wist ik dat ik een uur later angstig zou zijn. Na een week of twee had ik daar geen last meer van. Nu voel ik me zoveel relaxter dan ooit tevoren. Nadeel: zoals mijn huisarts al zei gaan 'de pieken er ook af'. Ik weet niet zeker of ik nu gewoon gestrest ben, of dat het echt door het medicijn komt, maar ik voel me een groot deel van de dag een beetje afwezig. Maar onverschilligheid is een stuk beter dan die verlammende angst van eerst.

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

19 May 2023

Ik gebruikte al jarenlang Sertraline Aurobindo of Sertraline Sandoz. Dit werkte redelijk tot goed, alleen in het begin wat bijwerkingen. Totdat ik van de Apotheek Sertraline Sun kreeg, met het bekende verhaal over dat de verzekering het andere gebruikelijke merk niet meer dekt. Na een aantal dagen dit gebruikt te hebben sloeg mijn stemming om, veel nachtmerries, slechte gedachten, dwangmatige handelingen, prikkelbaar en een slecht humeur. Al mijn klachten kwamen weer terug. Wat een rotzooi heb ik gekregen, en na dit met mijn huisarts te hebben gedeeld, heeft de arts met spoed geregeld dat ik de Sertraline Aurobindo weer kreeg, helaas moet ik dit zelf betalen, maar liever dat dan dat ik er weer als een Zombie bijloop.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

8 May 2023

ik werd er doodziek van, zware hoofdpijn, voortdurend heftige brain zaps, misselijk. schandalig dat dit nog op de markt is

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

21 April 2023

Ik kreeg de eerste keer sertraline sandoz voorgeschreven. 25 mg p.d. Na een kwartier voelde ik me bij m'n kraag of kruin, rechtop gezet worden. Hallelujah! Volgende uitgave was sertraline sun. En ik kreeg meer diarree en voelde me weer wat meer bleh worden. Met huisarts overlegd en ze zei neem 5 mg erbij. Er speelt teveel in je leven wat niet leuk is en doe het met 30mg. Daar werd ik zo vlak als een deur van, na 2 dgn gestopt. Dit wil ik niet. Gewoon weer 25 mg dan maar. Maar ik merkte, na inname dat ik me beter ging voelen. Ik kijken op de verpakking. Bleek ik nog 2 van sertraline sandoz te hebben. Er is dus wél merkbaar verschil! Ik ga heel goed op 25 mg van de sandoz variant. De sun hoef ik nooit weer. Ik ga kijken of ik ze kan omruilen. M.a.w. laat je niet zomaar zeggen dat je niks merkt. Zoals ik hier al lees en zelf ervaar merk je het wel degelijk. En je voelt altijd zelf nog wat het beste is voor je. Jammer ook van de pharmaceutische industrie die alles bepaalt, maar ik hoop dat ik de andere (sandoz ) meekrijg als ik zo naar de apotheek ga.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE TABLET 50MG

14 March 2023

Ik gebruik al ruim een jaar sertaline 50 mg tegen angst en paniek aanvallen. Ik kreeg nu van de apotheek een ander merk de sertaline sun 50 mg ze zeggen het is hetzelfde nou echt niet., Kreeg weer angst terug hoofdpijn, trillen, onrust. Ben naar de apotheek geweest uitgelegd, als het goed is krijg ik mijn gewone sertaline 50 mg weer terug .. voor mijn geen sertaline sun meer ..

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

25 February 2023

Afgelopen week heb ik een medicijnwissel gehad. Al jarenlang gebruik ik Sertraline van Aurobindo. Nu is deze op... en krijg ik Sertraline van SUN mee. "Als het goed is merkt u geen enkel verschil". Oude klachten komen echter weer terug. Veel meer last van lichte hoofdpijn. Ook heb ik zo nu en dan lichte paniekaanvallen. Het voelt niet goed. Ik ben dus niet blij met SUN en wil snel weer terug naar Aurobindo. Hiervoor een verzoek ingediend bij mijn huisarts. Hopelijk kan zij hierin iets voor mij betekenen. En anders ga ik het zelf betalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE TABLET 50MG

25 February 2023

Ik slik nu ongeveer 1,5 jaar 50mg per dag. Daarvoor een jaar gestopt tot het weer mis ging. Ik slik het vooral tegen een angststoornis en voor mij lijkt het echt goed te werken. Ik verlies mezelf niet meer in m'n angsten en ben er veel minder mee bezig. Ik voel me positiever, ook in de winter. Ik heb amper bijwerkingen gehad toen ik ermee begon. Ik zit er wel aan te denken om er weer mee te stoppen vanwege de enorme gewichtstoename. In totaal ongeveer 13kg en ik krijg het er niet af met een gewoon eetpatroon. Daarnaast heb ik weinig energie en regelmatig hoofdpijn, maar ik weet niet of dat door de sertraline komt. Al met al zou ik zeker aanraden om het te proberen en heb geduld want het kan 6 weken duren voordat je er profijt van hebt.

SERTRALINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 100MG

24 February 2023

Mijn darmen! Ik neem ze nu één maand en heb altijd buikkrampen en diarree, tot overloopdiarree!..ik heb meer last van de bijwerkingen!!ook lusteloos en moe zijn..tot nu toe nog niets dan miserie..ik overweeg zelfs te stoppen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RIA TABLET FILMOMHULD 100MG

22 February 2023

Slik het nu 6 maanden. Vermoeidheid, gewricht pijn en afgevlakt. Klachten zijn wel verminderd maar het weegt niet op tegen de bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.