Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 29 resultaten gevonden.

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

26 May 2023

Opeens voelde ik me weer verdrietig, somber en ontzettend mat. Het leek wel of ik weer terug bij af was terwijl het sinds gebruik van sertraline juist heel goed ging. Het kwartje viel pas na een paar weken toen mij vriend vroeg of ik wel de goede medicijnen slikte. Toen kwam ik erachter dat ik in plaats van de gebruikelijke sertraline RIA nu ineens de SUN had gekregen. Eerst dacht ik nog dat dit niet kon want dezelfde werkzame stof. Maar na 2 dagen weer mijn oude RIA sertraline vliel ik me weer goed zoals een paar weken geleden. Hoe kan het dat beweerd wordt dat dit dezelfde werking heeft?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE TABLET 50MG

19 May 2023

Slik het tegen een angststoornis. Eerste week was spannend. Elke keer als ik het slikte wist ik dat ik een uur later angstig zou zijn. Na een week of twee had ik daar geen last meer van. Nu voel ik me zoveel relaxter dan ooit tevoren. Nadeel: zoals mijn huisarts al zei gaan 'de pieken er ook af'. Ik weet niet zeker of ik nu gewoon gestrest ben, of dat het echt door het medicijn komt, maar ik voel me een groot deel van de dag een beetje afwezig. Maar onverschilligheid is een stuk beter dan die verlammende angst van eerst.

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

19 May 2023

Ik gebruikte al jarenlang Sertraline Aurobindo of Sertraline Sandoz. Dit werkte redelijk tot goed, alleen in het begin wat bijwerkingen. Totdat ik van de Apotheek Sertraline Sun kreeg, met het bekende verhaal over dat de verzekering het andere gebruikelijke merk niet meer dekt. Na een aantal dagen dit gebruikt te hebben sloeg mijn stemming om, veel nachtmerries, slechte gedachten, dwangmatige handelingen, prikkelbaar en een slecht humeur. Al mijn klachten kwamen weer terug. Wat een rotzooi heb ik gekregen, en na dit met mijn huisarts te hebben gedeeld, heeft de arts met spoed geregeld dat ik de Sertraline Aurobindo weer kreeg, helaas moet ik dit zelf betalen, maar liever dat dan dat ik er weer als een Zombie bijloop.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

8 May 2023

ik werd er doodziek van, zware hoofdpijn, voortdurend heftige brain zaps, misselijk. schandalig dat dit nog op de markt is

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

21 April 2023

Ik kreeg de eerste keer sertraline sandoz voorgeschreven. 25 mg p.d. Na een kwartier voelde ik me bij m'n kraag of kruin, rechtop gezet worden. Hallelujah! Volgende uitgave was sertraline sun. En ik kreeg meer diarree en voelde me weer wat meer bleh worden. Met huisarts overlegd en ze zei neem 5 mg erbij. Er speelt teveel in je leven wat niet leuk is en doe het met 30mg. Daar werd ik zo vlak als een deur van, na 2 dgn gestopt. Dit wil ik niet. Gewoon weer 25 mg dan maar. Maar ik merkte, na inname dat ik me beter ging voelen. Ik kijken op de verpakking. Bleek ik nog 2 van sertraline sandoz te hebben. Er is dus wél merkbaar verschil! Ik ga heel goed op 25 mg van de sandoz variant. De sun hoef ik nooit weer. Ik ga kijken of ik ze kan omruilen. M.a.w. laat je niet zomaar zeggen dat je niks merkt. Zoals ik hier al lees en zelf ervaar merk je het wel degelijk. En je voelt altijd zelf nog wat het beste is voor je. Jammer ook van de pharmaceutische industrie die alles bepaalt, maar ik hoop dat ik de andere (sandoz ) meekrijg als ik zo naar de apotheek ga.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE TABLET 50MG

14 March 2023

Ik gebruik al ruim een jaar sertaline 50 mg tegen angst en paniek aanvallen. Ik kreeg nu van de apotheek een ander merk de sertaline sun 50 mg ze zeggen het is hetzelfde nou echt niet., Kreeg weer angst terug hoofdpijn, trillen, onrust. Ben naar de apotheek geweest uitgelegd, als het goed is krijg ik mijn gewone sertaline 50 mg weer terug .. voor mijn geen sertaline sun meer ..

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

25 February 2023

Afgelopen week heb ik een medicijnwissel gehad. Al jarenlang gebruik ik Sertraline van Aurobindo. Nu is deze op... en krijg ik Sertraline van SUN mee. "Als het goed is merkt u geen enkel verschil". Oude klachten komen echter weer terug. Veel meer last van lichte hoofdpijn. Ook heb ik zo nu en dan lichte paniekaanvallen. Het voelt niet goed. Ik ben dus niet blij met SUN en wil snel weer terug naar Aurobindo. Hiervoor een verzoek ingediend bij mijn huisarts. Hopelijk kan zij hierin iets voor mij betekenen. En anders ga ik het zelf betalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE TABLET 50MG

25 February 2023

Ik slik nu ongeveer 1,5 jaar 50mg per dag. Daarvoor een jaar gestopt tot het weer mis ging. Ik slik het vooral tegen een angststoornis en voor mij lijkt het echt goed te werken. Ik verlies mezelf niet meer in m'n angsten en ben er veel minder mee bezig. Ik voel me positiever, ook in de winter. Ik heb amper bijwerkingen gehad toen ik ermee begon. Ik zit er wel aan te denken om er weer mee te stoppen vanwege de enorme gewichtstoename. In totaal ongeveer 13kg en ik krijg het er niet af met een gewoon eetpatroon. Daarnaast heb ik weinig energie en regelmatig hoofdpijn, maar ik weet niet of dat door de sertraline komt. Al met al zou ik zeker aanraden om het te proberen en heb geduld want het kan 6 weken duren voordat je er profijt van hebt.

SERTRALINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 100MG

24 February 2023

Mijn darmen! Ik neem ze nu één maand en heb altijd buikkrampen en diarree, tot overloopdiarree!..ik heb meer last van de bijwerkingen!!ook lusteloos en moe zijn..tot nu toe nog niets dan miserie..ik overweeg zelfs te stoppen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RIA TABLET FILMOMHULD 100MG

22 February 2023

Slik het nu 6 maanden. Vermoeidheid, gewricht pijn en afgevlakt. Klachten zijn wel verminderd maar het weegt niet op tegen de bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE TABLET 50MG

5 February 2023

Het helpt mij wel begonnen met 50 mg na 2 weken naar 75 mg en daarna verhoogd naar 100 mg. De eerste 4 a 4 weken veel bijwerkingen werdt weer erger daarna nam het af. Ik had erge diarree als bijwerking en ook onrustige bovenbenen en duizelig. Na overleg afgebouwd naar 50 mg en de diarree is weg maar zelf denk ik dat 50 mg voor mij niet genoeg is. Ik gebruik ook indien nodig oxazepam 10 mg. Dat helpt wel. Nu oxazepam aan het afbouwen maar de setraline neemt het nog niet over en dat zal wel moeten. Daarom denk ik dat ik aan 50 mg per dag niet genoeg heb.

SERTRALINE TABLET 50MG

23 January 2023

Ik gebruik nu 9 weken Sertraline van 75 mg ,ik ben begonnen met 25 na vier weken verhoogd na 50 en nu zit ik in overleg op 75 . Ik blijf me erg moe voelen en afwezig /duizelig als dit zo blijft dan ga ik er mee stoppen dit is een nare ervaring. Mijn paniekaanvallen zijn wel rustig en rust in mijn hoofd

SERTRALINE TABLET 50MG

13 January 2023

Voor de klachten die ik had o.a angststoornis hielp het perfect!! Voelde me niet meer snel beklemd heb zelfs gesnorkeld dat kon voor de tijd niet dan kreeg ik het gevoel te stikken. Jammer genoeg had ik erg veel last van de bijwerkingen zoals kaaklemmen,wazig zien duizelig , onrustige benen, altijd honger ben zelf 10 kilo aangekomen. Mijn gevoel en emoties waren erg vlak dat was wel fijn normaal ben ik een heel gevoelig typje huil snel en vaak somber dat werd dus minder. Ik heb toch moeten beslissen om te stoppen omdat het lichamelijke ongemak te groot werd

SERTRALINE TABLET 50MG

9 January 2023

Ik neem sertraline al zeker 15 jaar tegen angst. Ik durf niet goed de straat op te gaan. Maar echt stoppen is zeer moeilijk, want de angst komt dan terug en ik krijg kleine elektrische schokjes en ik hoor heel raar.

SERTRALINE TABLET 50MG

4 December 2022

Ik voel me nog meer depressief en onrustig sinds ik Sertraline gebruik en veel huilen. Zijn er meer mensen met die klachten en hoelang duurt het? Ik gebruik het nu negen dagen

SERTRALINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 50MG

21 September 2022

Door het tekort van sertraline van Sandoz, werd mij sertraline van Aurobindo gegeven. In eerste instantie legde ik niet direct het verband met mijn klachten en deze sertraline, maar 2,5 maand verder was het wel duidelijk. Door de sertraline van Aurobindo kreeg ik onrustige ledematen (armen en benen), niet meer in slaap kunnen vallen van deze onrust in mijn lijf, ongecontroleerde schokbewegingen en overdag continu soort spierpijn. Gék werd ik er van. Slaap te kort zo’n lange periode is ongelooflijk zwaar. Sinds een week ben ik weer terug op Sandoz (overal restjes opgevraagd) en nergens meer last van. Ongelooflijk wat een wisseling van leverancier kan doen met je gezondheid. En belachelijk dat Sandoz nu niet leverbaar is in Nederland. Geld kwestie van zorgverzekeraars gaat boven de gezondheid van patiënten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE ACCORD TABLET FILMOMHULD 50MG

11 September 2022

Ik heb diaree, droge mond,duizelig en verward,en heel onrustig Heb ook jeuk en wat uitslag ,en ik kan moeilijk me evenwicht bewaren

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE ACCORD TABLET FILMOMHULD 50MG

8 June 2022

Sinds ik de sertraline via een andere fabrikant slik ervaar ik een terugval, en ervaar bijverschijnselen zoals ook toen ik begon met de medicatie, nu bijna een jaar geleden. Merknaam staat wel op de strips, maar zijn geleverd in een doosje van de apotheek en de tabletten zijn anders van vorm en minder goed te splijten. Ga dit bespreken met de huisarts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE TEVA TABLET FILMOMHULD 100MG

12 May 2022

Ik heb het jaren gebruikt en was happy. Nu al weer twee jaar(?) andere ROMMEL (Aurobindo) gekregen van de apotheek omdat Teva niet leverbaar is. Mijn tandarts klaagt over te weinig speeksel in mijn mond waardoor tanden kwetsbaarder zijn. Mijn haren zijn breekbaarder. Mijn nagels; ik heb er maar nep-nagels op gedaan want daar was geen eer meer aan te behalen. De laatste keer kreeg ik Sun; ik heb vaker hoofdpijn??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

9 May 2022

Ongeveer een uur na inname migraine en ziek gevoel. Veel plassen en diarree. De werking werd binnen paar dagen minder voor de klachten en liep weer veel te klagen. Gebruikte sandoz en die 6 dagen van dit merk lag ik ziek op de bank met migraine. Kwartje viel pas op dag 6 en gelijk gestopt. Na 2 dagen gestopt en weer op sandoz was mijn hoofdpijn mild tot weg en voelde ik me weer beter. Het voelt als vergif. Had dit merk ook de eerste 2 weken en toen dacht ik dat het beginnersbijwerkingen waren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

30 April 2022

Een paar maanden geleden begonnen met sertraline 50mg sandoz. Na een paar weken alleen nog mildere bijwerkingen. Sinds 6 dagen lig ik plat met migraine en misselijkheid en een ziek gevoel sinds ik het merk sun heb gekregen. Dit ga ik dus niet meer innemen! Lees net vergelijkbare ervaringen. Wat een vreselijk gevoel en wat slecht dat dit zomaar veranderd mag worden als het duidelijk niet hetzelfde is. Het lijkt wel of mn benen niet stil kunnen liggen, vreselijke hoofdpijn, misselijk, darmklachten, bleek gezicht en lijk 10 jaar ouder.wat een troep is dit.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE ACCORD TABLET FILMOMHULD 50MG

23 January 2022

Constant misselijk en beroerd, tintelingen in bovenarmen en borst, diarree.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

21 January 2022

Ik kreeg POTS klachten terug, m.n. hyperacusis en fotosensitiviteit. Verder negatieve en zelfs suïcidale gedachten. Gelukkig kon ik snel terug naar Sandoz, omdat ik van verzekeraar was gewisseld. Binnen een dag voelde ik me al veel beter.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

20 January 2022

Ik ben 3 dagen geleden gestart met een half tabletje sertraline sun. Ik was 2 dagen ontzettend ziek, enorm veel hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, duizelig, in de nacht zweten en paniekerig gevoel gehad. Gisteren kreeg ik in verband met bestelling bij een online apotheek nog een doosje sertraline in de brievenbus, sertraline Sandoz. Op basis van ervaringen die ik hier gelezen had inmiddels, heb ik gisteren een half tabletje van de sertraline Sandoz genomen :vrijwel geen last van bijwerkingen!! Ik neem de Sun niet meer en breng deze terug. Ongelooflijk wat een verschil!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.