Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

Vendlafazinne en trazodone

20 January 2020

Ik neemt het nu 4 dagen voor slapen gaan voel ne goed veel beter hopelijk blijft het zo slaap zeer goed nu zal misschien moge verminderen met venlafaxine sta nu op 75 ng

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. Omschrijving: Ik heb van 2002 t/m 2009 antidepressiva gebruikt in eertse instantie via de huisarts,later op advies van een psychiater,heb in 2008 7 weken opgenomen geweest op de paasafdeling van een ziekenhuis,omdat ik totaal doordraaide,ben een week zoek geweest,afgelopen jaar heb ik van de huisarts ook een middel gekregen omdat ik angststoornis had na een overval thuis,sinds oktober gebruik ik niets meer,wil het ook niet,het gaat nu weer goed

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. Omschrijving: Ik heb door deze middelen diverse keren door overdosis aan medicijnen een einde aan mijn leven te maken. Nooit is ons verteld dat wij hiervoor op moesten passen, of dat dit door de medicijnen kwam. Na 30 jaar meer of minder medicijn gebruik geeft de psychiater nu aan dat medicatie mij niet helpt. Ik krijg nu om de 3 weken een E.C.T. behandeling die mij min of meer stabiel houd.(Elektro Convulsie Therapie)

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit, Omschrijving: ik ben bevallen van een tweeling daarna alleen maar ellende ervaren met ziekenhuizen en artsen hulpverleners etc. Toen crisisdienst gehad 3 weken in het ziekenhuis geweest voor dagbehandeling wel aardig opgeknapt na 2,5 jaar nog een kindje gekregen met kiss syndroom huilbaby etc geen makkelijke tijd die ik nu nog steeds niet goed kan verwerken ik slik geen medicatie omdat ik bang ben voor mogelijke bijwerkingen gelukkig kwam de hulp op tijd nu wil ik er alles aan doen om alles samen met huisarts en instanties op te lossen zonder medicatie omdat het mij alleen maar ellende heeft gebracht.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: agressiviteit, hallucinaties/ paranoia voorstellingen Omschrijving: Ik heb in 1993 een whiplash opgelopen tijdens een auto ongeval. Dit werdt aanvankelijk door de medische wereld afgedaan als een mode kwaal en ik kreeg geen begeleiding. Na 5 jaar zonder werk gezeten te hebben vond ik een baantje bij ***. Die er handel in zag mij aantenemen voor de subsidies. Toen ik in 19** geloosd werdt bij die werkgever,Ben ik gaan zoeken naar begeleiding zowel fysiotherapie,De revalidatie arts stelde mij voor met een psychiater te praten. Wat ik toen ook deed,Om precies te zijn stond ik binnen de 10 minuten weer op straat met de diagnose Post traumatisch Stress Syndroom en een recept voor antideprasiva en slaap tabletten. Deze moest ik dezelfde avond in nemen wat ik ook deed,toen begon de HEL. Ik zag overal blauwe kabouters dit waren geen smurfen. Ik begon te transpireren ,Ik werd angstig en begon paranoia te raken.Toen ik smorgens wakker werd had ik een waas in mijn hoofd die de hele dag aanhield,Ook het paranoia gevoel was niet weg.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit, Omschrijving: ruzie maken in de wachtkamer van de dokter met andere patienten, met mijn partner, pillen sparen om een oversdosis in te nemen, echt agressieve uitbarstingen dat ik wel iemand kon vermoorden als ik iemand in mijn handen had.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. hyper zijn Omschrijving: Toen ik erg onder invloed was van zoloft, heb ik me in een crisiscentrum laten openen, omdat ik niet meer wilden leven. In het crisiscentrum werd ik nog meer volgestopt met medicatie en werden de bijwerkingen nog helser. Ik ben een wandelende apotheek geweest en heel erg ongelukkig met al die rotzooi in mijn lichaam en vooral ook in mijn hoofd. Ik wens iedereen veel sterkte en vergeet nooit naar je lichaam te luisteren, al ben je zo ver heen als ik was. Carpe diem!

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido, agressiviteit, Omschrijving: bij de eerste keer dat ik een antidep. kreeg had ik een paar dagen daarna de neiging mij te snijden met een mes, het was net of ik trans was denk ik, ik schok heel erg toen het mes mijn arm aanraakten, ik heb het de volgende dag gemeld, ze belden bijna iedere dag hoe het met me ging, daarna moest ik toch andere medicijnen hebben want deze deden niets meer naar 8 wk. nu heb ik inmiddels de 5 soorten gehad en die ik nu heb die blijken tot nu toe te werken. Gedaan: ik slik nog steeds antid. maar andere

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, agressiviteit, Slechter zien, apotheek waarschuwde al Omschrijving: In het verkeer, ik ging zwart/wit kijken. bv als ik voorrang had, moest ik dat ook krijgen (gaf eerder extra gas ipv inhouden). Ook naar mijn omgeving, minder vriendelijk en hield minder rekening met hun. Ik heb al ± 25 jaar pijn in mijn hoofd, lijkend op Migrane (incl. overgeven en diaree). Dus de Neurologen dwongen me om veel verschillende medicijnen te proberen. Deed ik dat niet deden ze geen verder onderzoek. Mijn vertrouwen in de artsen is daardoor behoorlijk afgenomen, ik ben in mijn ogen jaren proef-konijn geweest. Als gevolg van die jaren proberen, werkt nu vrijwel geen pijnstillers /medicijnen niet meer bij mij. Tevens vanaf die tijd ook regelmatig problemen met de nieren (gelukkig nog niet zeer ernstig - wel al ziekenhuis opname).

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: agressiviteit, alle sedatieverschijnselen Omschrijving: Ik doe mee omdat ik ook aandacht wil vragen voor de actieve sedatie van mensen die zich niet kunnen verweren. Mag ik u wijzen op de aflevering van Teleac, volgende Keer Beter van 9 jan. 2009, die wordt 3 febr. a.s. herhaald. Hoewel er hier niet is ingegaan op sedaties, maar ook dat is wel gebeurd. Dit soort middelen zijn geen snoepgoed waarmee je iemand zoet kunt houden, maar hebben verstrekkende gevolgen! Succes met uw goede programma. Gedaan: genoeg klachten ingediend, tevergeefs

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. onwerkelijkheid, duizeligheid Omschrijving: In het begin met de antidepressiva voelde ik me veel sneller down en was ik sneller in paniek. Hierdoor zijn er ook momenten geweest dat ik mezelf begon te verwonden en zelfs een poging om zelfmoord te plegen. De huisarts stuurde me hiermee gewoon weer naar huis, het zou vanzelf over gaan.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit, hersenbeschadeging Omschrijving: NOOIT aan deze middelen beginnen, artsen verplichten je te slikken(anders kan je weer gaan).Voor het slikken van A.D. ging het redelijk goed (Klachten waren achteraf lichamelijk,dit is vastgesteld door 2 jaar lichamelijk onderzoek in periode 2008/2009,lupus SLE,lupus LAC + anti fosfolopiden syndroom). 10 jaar A.D.geslikt,een hel,3mnd gedetineerd gezeten door de bijwerkingen ik draaide gewoon door. Als lichamelijke klachten niet begrepen worden geld voor alle artsen slik maar A.D. In mijn geval was de huisarts het ergste, dat iemand een ander zo onmenselijk kan behandelen. Door zijn gepruts ben ik 10 jaar van mijn leven kwijt, ook nu ik weet wat ik mankeer.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. suf bij opstaan en droge mond Omschrijving: Van jongs af aan niet lekker in mijn vel gezeten, terwijl ik aandacht genoeg kreeg, maar geen controle over mijn leven. Ik werd geleefd door mijn studie, mijn ouders en mijn vriend. Waar ik wel controle op kon uitoefenen was mijn eetpatroon. Ik at steeds minder, waardoor ik me nog slechter ging voelen en ik uiteindelijk onder een vrachtwagen ben gesprongen. Toen werd het voor iedereen pas duidelijk dat er iets aan de hand was en naar me geluisterd. Een psychiater schreef mij toen anti-depressivia voor en slaapmedicatie. Sinds dien ging het wel beter, maar baal wel dat ik die pillen nog steeds nodig heb. Als ik ze een week nie gebruik, word ik duidelijk onrustiger, sip en onzekerder.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: gewichtstoename, verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit, Omschrijving: Ik heb een hele rijke ervaring ivm medicatie. Ik vind dat er controle moet zijn met wat voor middelen de psychiater werkt. Gedaan: medicatie erg terug gebracht. en opname

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit, Omschrijving: soms werkte de medicijnen goed soms niet en ben regelmatig gestopt met de pillen en vaak ook weer begonnen in de loop van dertig jaar

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, agressiviteit, droge mond!!! Omschrijving: in augustus 2008 begon ik met het gebruik van sertraline. Ik had al eerder een zelfmoordpoging gedaan en werd dan ook gewaarschuwd dat suïcidale neigingen in het begin konden verergeren. In de eerste 2 weken van het gebruik ben ik verward van school (ik ben nu bijna 19 jaar) weggelopen en klasgenoten en docenten hebben me optijd gevonden op het station want ik stond te wachten opdat de trein hard genoeg langs zou komen. Als u begrijpt wat ik bedoel. De suïcidale en destructieve bijwerkingen namen wel wat af naarmate ik het middel langer gebruikte. Maar omdat ik al suïcidaal en automutilant ben zonder de medicatie, blijven de neigingen en gedachten niet uit. In juni ben ik opgenomen in een kliniek en daar overgestapt op cipramil. Omdat van Sertraline mijn haar steeds meer uit viel. Verder ben ik er wel erg tevreden over. Wetend dat als ik ze niet neem het één grote chaos in mijn hoofd word. Groetjes, S.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: gewichtstoename, agressiviteit, Vermoeidheid Omschrijving: Ik stuur als evt een email.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit, Omschrijving: Mijn zoon is van zijn 12e tot zijn 15e jaar seksueel misbruikt. Ging er pas over praten op zijn 25e. Diverse therapiën volgden. Ook diverse aanpassingen v.w.b. de medicijnen. Hij pleegde zelfmoord op 22 juni 2006. Het is een lang en diep triest verhaal.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit, gevangen en opgesloten voelen. Omschrijving: Het is een pappen en nathouden middel. Alles stopt en de ontwikkeling ook.Schadelijk voor kinderen in de groei. Mijn gevangen gevoel en afgestomptheid van emotie zorgden ervoor dat ik erg depressief raakte en veel aan zelfmoord dacht.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit, Omschrijving: Als je anti-depressiva gebruikt ga je er van uit dat deze klachten, die je ook voor het medicijn gebruik had,voorkomen dat je juist zelfmoord gedachten en agressief[kort lontje]krijgt.evht veel hebben de medicijnen mij nooit geholpen.Het zijn de invloeden van buiten af die bij mij een grote rol spelen, maar na om de paar jaar overspannen te zijn geweest was in 2001 de maat vol.Einde werkzaamheden met burn-out.Maar dan begint het gevecht met het UWV, dat kun je er echt niet bij hebben, want deze instantie heeft niets met personen met een psychiche stoornis, ondanks brieven van arts, psycholoog enz. De medicijnen hebben een werking bij mij waarvan je niet zeker weet of ze wel helpen. Altijd in overleg met de arts gestopt en na verloop van tijd toch maar weer een ander medicijn proberen om dat de klachten toch altijd blijven terug komen.Mijn depressie fluctueert zoals dat heet, gaat soms redelijk goed en dan zak ik weer terug. succes met dit onderzoek

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit, Omschrijving: ik heb eenmaal een zelfmoordpoging gedaan. ik ben door anti epressa ook erg parenoia geworden.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: gewichtstoename, verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. nog andere bijwerkingen Omschrijving: Ik heb heel vaak bij mijn messenblok gestaan en kon de neiging maar moeilijk onderdrukken om het niet te gebruiken. En wanneeer ik me echt minder voel gaat het woord zelfmoord vaak door mijn hoofd.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. Omschrijving: Ik heb heel erg last van zelfmoord gedachten gehad waarna de dossis verminderd werd. Ik heb er epilepstische toevallen gehad toen ik achter het stuur zat en duizelingen, ik rijd niet meer. In combinatie met alcohol wordt ik er agresief van.

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit

trazodone

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. moe en nog depressiever Omschrijving: Hij heeft bepaalde dagen in de afgelopen jaren zichzelf niet onder controle gehad en is verspreid over die jaren diverse keren s avonds/ s nachts gaan rijden, is gestopt bij een boerderij en heeft in een vreemde bui een beestje te grazen genomen. Naderhand heeft hij diverse keren om hulp gevraagd. Nooit, tot onlangs heeft hij hierover gesproken. Hij schaamde zich ervoor. Zoals we hem kennen is het een erg zachtaardige jongen.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel