Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 32 resultaten gevonden.

VENLAFAXINE AUROBINDO CAPSULE MVA 150MG

VENLAFAXINE AUROBINDO CAPSULE MVA 37,5MG

15 September 2021

Hoi. Ik heb ook slechte ervaringen met Venlafaxine Aurobindo 37,5 mg. Regelmatig duizelig. Als ik mijn hoofd scheef hou val ik om. Ik werd misselijk van yoga! Niet normaal voor een gezonde fitte 61 jarige man. Ik heb nu een paar doosjes Venlafaxine Retard Mylan zelf betaald en dat gaat een stuk beter. Ik heb nu problemen met het herhalingsrecept. Als ik de dubbele dosis wil slikken gaat een pil Mylan en een pil Aurobindo per dag wel. Waar het aan ligt begrijp ik niet. Volgens de apotheker moet het het zelfde zijn maar mijn lichaam zegt duidelijk wat anders.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE TEVA RETARD CAPSULE MVA 75MG

2 July 2021

Door apotheek voorkeursmedicijn venlafaxine gekregen ipv het merkmiddel Efexorxr (al 9 jaar gebruikt met goed resultaat) met de mededeling dat dit exact hetzelfde is met dezelfde werking. Depresieve klachten keerden terug, 1/2 jaar in de ziektewet gezeten en Venlafaxine verhoogd. Pas na enkele jaren kwam ik erachter dat dit precies na de medicijnwissel was gebeurd. Ook mijn broer heeft na de medicijnwissel de dosis moeten verdubbelen, wat wij niet van elkaar wisten. Na enkele jaren keerden de depressieve klachten langzaam maar zeker weer terug, waarna weer overgestapt op Efexor, na een week gebruik verdwenen de klachten weer als sneeuw voor de zon. Verschrikkelijk dat momenteel met het voorkeursbeleid niet serieus wordt genomen dat Venlafaxine daadwerkelijk een verminderde werking kan hebben ipv Efexor. Dit wordt niet erkent en er wordt door de apotheek doodleuk gezegd dat dit echt dezelfde stoffen bevat. Dus je klachten worden niet serieus genomen en zou tussen de oren zitten. Wanbeleid en levensgevaarlijk!!!! Zelfs met Medische noodzaak wordt er geen gevolg aan gegeven, dus dan moet je de medicatie zelf betalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE TEVA RETARD CAPSULE MVA 37,5MG

30 May 2021

Na 10 jaar stabiel met Venlafaxine van Focus weer een flinke terugval nu Focus niet meer leverbaar is en vervangen is door Teva. Echt ontzettend balen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

20 March 2021

In de eerste instantie hielp het goed om sociale angst te kunnen hanteren. Na 12 jaar wil ik er mee stoppen door bepaalde klachten waar van ik denk dat het een bijwerking is van dit medicijn. Nl een een tremor aan de linkerkant van mijn kaak in toenemende mate vooral bij de tandarts met openhouden mijn mond. Pijn aan de rechterkant kaak, kiezen en ook tanden bij eten van harde dingen, Trilling van hoofd neemt ook toe. Verder kan het best zijn dat de klachten waar ik toen dit medicijn ben gaan slikken verdwenen zijn of in ieder geval zonder dit medicijn te hanteren zijn. Ook wil ik weten wat van dit medicijn komt en wat dus niet. Ik bouw af door twee maal te halveren door de bolletjes in de capsule te tellen. Gaat goed elke stap na twee weken. Wel last van raar gevoel in het hoofd, soms iets misselijk, moe en duizelig maar kan er alles om doen.

VENLAFAXINE AUROBINDO CAPSULE MVA 37,5MG

27 February 2021

Venflaxine retrad gaat van de markt dus ik zou oppassen ik gebruik het zelf ook heel veel succes iedereen het is heel kut we weten het maar er zijn André soorten venflaxine ik weet dat smoige stofjes iets anders zijn maar het komt goed Stay strong

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE AUROBINDO CAPSULE MVA 37,5MG

15 February 2021

Voorheen Venlafaxine retard geslikt, omdat de zorgverzekeraar deze niet meer standaard vergoed heb ik tussentijd 2 doosjes Venlafaxine aurobindo geslikt. Veel storingen, duizeligheid, migraine en s'nachts kortsluitingen in mijn hoofd waar ik wakker van werd. Wat een TROEP! Na overleg met mijn huisarts krijg ik weer de Venlafaxine retard omdat er medische noodzaak is. Met de retard gaat het gelukkig weer goed

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE AUROBINDO CAPSULE MVA 37,5MG

4 February 2021

Ik gebruik ook al jaren venlafaxine Retard en sinds drie weken kreeg ik ineens venlafaxine Aurobindo. Ik had dit niet in de gaten, dacht alleen van een nieuwe verpakking, lijkt op de oude verpakking. Opeens gaat het niet goed, veel hartkloppingen en hoofdpijn..heel onrustig gevoel in mijn lijf en veel angst terug! Ik dacht ik ga toch eens kijken op de verpakking.. zijn het dus andere van een andere fabrikant die ze hebben gegeven zonder mij hiervan op de hoogte te stellen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

19 October 2020

Ik heb Venlafaxine 150 mg een half jaar geslikt en zag erg op tegen het afbouwen, maar heb daar een hele positieve ervaring mee. Van 150 naar 112,5 naar 75 naar 37,5 weinig problemen gehad. Dat laatste stuk is het spannendst, dat heb ik met taperingstrips van de apotheek gedaan, dat kun je zo googelen. Dan bouw je heel langzaam af, in 3 maanden, elke dag een klein stapje. Ik heb weinig last gehad van onttrekkingsverschijnselen, alleen wat vermoeidheid. Nu ben ik er helemaal vanaf en mis ik het ook niet meer. Het middel heeft me geholpen in een lastige tijd, en ik las er toen heftige reviews over, maar met de taperingstrips is afbouwen dus echt goed te doen. Hopelijk stelt het je wat gerust om dat te lezen.

VENLAFAXINE MYLAN RETARD CAPSULE MVA 75MG

17 September 2020

Ik gebruik het nu ongeveer een half jaar en heb het langzaam opgebouwd. Was erg bang om te beginnen door alle nare verhalen die ik erover las op het internet. Ik heb echter zelf helemaal geen problemen gehad met vervelende bijwerkingen. Het enige wat misschien wat is veranderd, is dat ik het idee heb dat ik wat sneller zweet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

7 September 2020

Goede ervaringen gehad. Zit nu op een dosis van 150mg. Vrijwel alleen in de eerste 2 weken wat meer moe geweest en iets depressiever. Gebruikt het nu een aantal maanden en merk zo veel verschil! Krijg het ook thuis te horen. Heb ook wat minder angst dan normaal gesproken en ben een stuk uitgaanded (had normaal last van angst romdom andere mensen)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

30 August 2020

Ik gebruik al jaren Venlafaxine. Het opbouwen naar de juiste dosis was vreselijk. Klachten als angst, paniek werden in het begin wat erger. Ik had last van duizeligheid, droge mond, misselijk, geen eetlust, sexsuele prolemen. Maar zonder dit medicijn had ik mijn problemen niet kunnen overwinnen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

21 August 2020

Heeft mijn moeder van 83 jaar kapot gemaakt. Zij slikt dit middel meer als 1 5 jaar. Ikzelf heb deze medicijnen uit haar baxter gehaald ze heeft echt afkick verschijnselen gehad, maar dat had ze ook met 3 keer 37,5

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

VENLAFAXINE AUROBINDO CAPSULE MVA 75MG

14 July 2020

Ik heb 25 jaar Fevarin geslikt 150mg omdat ik lijd aan een angsstoornis/Claustrofobie/soort pleinvrees. Doordat Fevarin geen effect meer had ben ik gaan afbouwen tot 50mg en toen kon ik overstappen op Venlafaxine Retard Focus 37,5 mg. De eerste 2 weken van opbouwen (ik moest met Fevarin stoppen) was zwaar. Slecht slapen en heel veel angstaanvallen maar ik kon nog wel wandelen, fietsen en een winkel in. Na 2 weken is de dosering verhoogd naar 75mg en kreeg ik van de apotheek Venlafaxine Aurobindo 75mg. Volgens apotheek en psychiater maakt het merk niets uit. De eerste 5 dagen ging het goed en merkte ik er niet zoveel van. Maar de laatste 4 dagen krijg ik de ene angstaanval na de andere met heftig zweten, in de war zijn en voel me vreselijk. Durg geen winkel meer in en wandelen lukt ook niet meer. Wel fietsen, omdat ik dan snel weg kan. Ik lees heel veel negatieve reacties op dit medicijn, maar ik hoop dat ik antwoorden krijg die mij weer hoop geven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE HCL SANDOZ XR CAPSULE MVA 37,5MG

24 June 2020

Afgrijselijke bijwerkingen bij het afbouwen die twee jaar aanhielden. Ik dacht dat ik gek werd. Ongelofelijk dat dit op de markt mag.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE AUROBINDO CAPSULE MVA 75MG

5 April 2020

Kan iemand mij vertellen of de bijwerking droge mond ook na een tijd verdwijnt als je venlafaxine inneemt? Bedankt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE AUROBINDO CAPSULE MVA 75MG

7 February 2020

Heeft bij mij mijn schommelingen in stemmingen weggehaald, angsten en slaapproblemen duidelijk verminderd.In het begin veel bijwerkingen gehad, hier moet je doorheen. In het begin moest ik ook goed kijken welke dosis het beste bij mij paste.Ben begonnen met 37,5mg daarvan kreeg ik al bijverschijnselen. Gelukkig doorgezet en na een tijdje verdwenen veel bijverschijnselen.Toen verhoogd naar 75mg. Wederom weer bijverschijnselen maar toch doorgezet. Na een tijd voelde ik mij echt veel beter. De schommelingen in stemmingen namen af ik voelde mij minder angstig in bijv. de tram. Voor de zekerheid stap hoger gegaan naar 150mg, dit was duidelijk teveel Kreeg hele levendige dromen, hartkloppingen, sliep steeds maar 1 uur en dan werd ik weer wakker, voelde mij nerveus en had problemen om tot een climax te komen in de seksualiteit. Ook merkte ik dat ik "minder druk" kon zetten tijdens het plassen.Vervolgens een stap lager gegaan naar 112,5mg om vervolgens weer terug te keren naar 75mg.Gebruik het inmiddels 1,5 / 2 jaar en heb geen bijwerkingen meer.Als ik het bijvoorbeeld 1 dag vergeten ben krijg ik de volgende dag erge hoofdpijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE MYLAN RETARD CAPSULE MVA 75MG

6 February 2020

Ik heb 150 mg geslikt van dit middel. Ik moest 2x 75mg slikken. Ik had veel bijwerkingen. Ik was elke dag duizelig, veel hoofdpijn, levendige nachtmerries waardoor ik of in mijn slaap een paniekaanval kreeg of wakker werd met een paniekaanval. Ik had het de ene keer heel erg warm en de andere keer heel erg koud. Ik ben nu bezig met afbouwen. Zit sinds zondag op 0 mg. Maar het is erg moeilijk. Veel paniekaanvallen gehad. Doodgedachtes. Voelde mij een zombie. Somber, moe, sommige dagen alleen maar kunnen slapen hele dag en nacht. Denk goed na voordat je aan dit middel begint. Het is geen pretje om af te bouwen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VENLAFAXINE ACTAVIS XR CAPSULE MVA 37,5MG

26 January 2020

Het stoppen met dit medicament na 20 jr een hel vreselijk maar heb doorgezet en neem het nooit meer

Venlafaxine 225 mg

15 January 2020

Ik gebruik deze al een paar jaar, en doen niet meer wat ze horen te doen denk ik

VENLAFAXINE

12 January 2020

Heeft wel mijn depressie helpen onderdrukken,maar ik zou een ander medicijn adviseren. Het is eigenlijk schandalig dat dit medicijn ooit is geaccepteerd. Want: - Even je dagelijkse dosis vergeten is onmogelijk Allerlei bijwerkingen (hoofdpijn, suf, duizelig, niet kunnen chaufferen, ongelukken...)! - Idem als je de dosis wilt afbouwen of verminderen. Laat je goed adviseren, de richtlijn (van 300mg naar 0 in vier weken) is zelfmoord! 300-262,5-225 etc.is beter. En als je helemaal wilt stoppen, aan het eind 75-37,5mg en dan nog wat tussenstapjes naar 0. Ga niet zelf avonturieren, gebruik hiervoor taperingstrips (zoek op internet)!

VENLAFAXINE MYLAN RETARD CAPSULE MVA 75MG

17 October 2019

Voor mij werkt Venlafaxine erg goed.De dosering van 150/d Doet z'n werk.Paniek, angst en depressieve klachten zijn tot 'n minimum terug gebracht.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel