Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 11 resultaten gevonden.

Vitamine B12-injectie

1 October 2019

Zware acne na injectie ! Geen goed gevoel. Nooit last gehad van acne tot de vitamine B12-injectie.

Vitamine B12-injectie

21 August 2019

Zware acne na nooit daarvan last te hebben (rug, hals, borst, gezicht, schouders), verder geen positieve effecten van de injecties gemerkt.

vitamine B12

20 February 2019

Na maanden van vermoeidheid er achter gekomen dat ik een B12 te kort heb vw een opname probleem door een maagverkleining.Sinds 1 jaar krijg ik nu iedere maand een onderhoudsdosis maar sinds 3 maanden ná de injectie een ontzettende last/pijn op de plek waar de prik gezet is richting mijn boven been en onderrug dat zo'n 14 dagen aanhoud.Ontspant de been waarin het geprikt wordt, is nu door 3 verschillende mensen gezet (assistent + huisarts) daar kan het dus niet aan liggen. Weet ik de b12 prikken moet halen maar de schrik slaat me om het hart wanneer ik weer moet..

Vitamine B12 injectie

19 November 2018

B12 injecties; voel me echt beter door de injecties. Enige nadeel is zware Acne op voorhoofd, rug en borst en jeuk op mijn hoofdhaar.

Thiamine (vitamine B1)

10 January 2018

Gedurende een paar weken dit medicijn genomen en in die paar weken een allergie opgebouwd. Zwelling in gezicht. Daarna jeuk en bulten over hele lichaam. Komt volgens de bijsluiter zeer zelden voor en dan bij intraveneus gebruik. Ik zal mijn ervaring dan ook bij het Lareb melden.

Vitamine B12 injectie

30 September 2017

Veel last van acne op mijn gezicht, borst en rug. Ook hoofdhuid jeukt

Vitamine B12 injectie

7 August 2017

4 Dagen na de vijfde injectie kreeg ik ontzettend last van acne op mijn gezicht en borst. Heeft een paar weken geduurd voordat dit wegtrok.

Vitamine B12 hydroxocobalamine injectie

14 April 2017

Vandaag mijn eerste injectie gehad. De naald zelf is niet zo pijnlijk, naar de vloeistof brandt wel. Op de plek waar ik de injectie heb gehad is nogal pijnlijk. Verder voel ik een beetje warmer dan normaal aan., ik weet niet als ik het koorts kan noemen. Ik voel me ook moe en afgemat alsof ik hard heb gewerk. Is dat wel normaal?

Vitamine B12-injectie

22 October 2014

Na de injectie, die op iets langere termijn heel heilzaam werkt, heb ik eerst last van slaperigheid. Na een aantal dagen heb ik last van sterke onrust en ben ik ontremd. Dat effect was het sterkst bij een serie injecties 2x per week. Maar ook bij een incidentele injectie met twee maanden tussenpozen merkte ik een sterk, op korte termijn lastig effect. Mijn dringende advies is om autorijden af te raden de eerste weken na de injectie. Ook neem ik alleen een injectie als ik de eerstvolgende twee weken niet naar mijn werk hoef. Hierbij moet ik wel opmerken dat ik een vitamine B12-tekort had door een verkeerd eetpatroon (geen dierlijke producten en ook geen voedingssupplementen). Ik heb waarschijnlijk geen problemen bij het opnemen van vitamine B12 door voeding, omdat het vitamine B12-gehalte in mijn bloed twee jaar na de laatste injectie wel op orde was. Bij start van de behandeling twee jaar ervoor had ik ernstig tekort.

Vitamine B12 (injecties)

19 May 2014

Na eerst wat (extra) acne en (meer) jeuk op mijn hoofd, als een wat ziekig gevoel (beginverergering), verdwenen eindelijk mijn vele vele klachten geleidelijk! Ook mijn allanger bestaande acne en jeuk (naast een A4 vol met klachten). Na diagnose burn-out / depressief eindconclusie: B12 deficiëntie.. levenslang aan de injecties. Kan mij niet bommen, heb zelf leren injecteren. Nooit stoppen met B12 vanwege bulten en acne! Die verdwijnen namelijk na paar weken. Levensgevaarlijk om dan te stoppen met medicatie waar je lijf juist zo'n behoefte aan heeft. Veel dokters weten dit niet.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel