Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 16 resultaten gevonden.

zolpidemtart 10 mg

21 August 2020

Neem zelf altijd maar 5mg (breek het doormidden) Binnen een half uur in droomland en slaap er zeker 4 to 5 uur op (soms langer)Slik dit alleen als ik al een paar dagen slecht heb geslapen (wisseldiensten). Niet structureel.

zolpidemtart 10 mg

Zolpidemtart 10 mg

26 November 2019

Ik heb al 18 jaar last van slaapproblemen de eerste jaren heb ik mij redelijk kunnen met Temazepan de laatste 5 jaar volgens mij veel te lang zolpidem eerst een halve tablet daarna een hele waar ik wel redelijk goed van kon slapen maar ik had het gevoel dat het mijn karakter en het dagelijks functioneren niet meer goed ging , in afspraak met mijn therapeute ( kristaltherapie) ben ik langzaam in maart gestopt, dit was voor mij een hel de kwaal was nog veel erger geworden, overdag niet kunnen concentreren, niet meer autorijden doodmoe en een opgejaagd gevoel, in september terug gegaan naar huisarts met gevolg nu in december wordt bij mij een polysomnografie op het ziekenhuis gedaan, kijk er erg na uit hopelijk komt hiervan wat uit. Alleen erg jammer dat ik zelf het moet aangegeven dat dit niet langer meer kan.deze zomer zag ik in een programma op tv een professor in slaapstoornissen, dat door slecht slapen somberheid en depressie kan ontstaan . dus het omgekeerde niet door depressie slecht slapen, en geen langdurige medicatie maar de levensstijl moet veranderd worden.

zolpidemtart 10 mg

1 July 2019

Ik gebruik dit nu ongeveer een half jaar, en kan er niet meer buiten. Heb hebt geprobeerd doch dan slaap ik niet, kortom: ik ben afhankelijk van dit medicijn. Las ook dat iemand er misselijk van werd, heb ik ook overdag. Loop nu bij de psycholoog en weet het even niet meer. Ook merk ik dat ik val, en onzeker op de fiets.

zolpidemtart 10 mg

7 May 2019

Helpt bij rustig te worden wel wat lichte halluciatie en beetje evenwichtproblemen..

zolpidemtart 10 mg

23 November 2018

Soms werkt dit medicijn goed als ik gelijk in slaap val. Als ik niet in slaap val ga ik hallucineren. En voel me dan echt raar (angstig) zie rare dingen om me heen. Ik hoor rare dingen. Het lijkt wel of ik in een andere wereld zit.

zolpidemtart 10 mg

31 October 2018

werkt precies goed. Je moet wel echt gaan slapen, anders blijkt dat ik allemaal dingen heb gedaan die ik me de volgende dag niet kan herinneren. Vage telefoongesprekken, smsjes, dingen in huis opruimen. De volgende dag weet ik hier helemaal niks meer van. dat is echt een heel vreemd gevoel. Nu zet ik mijn telefoon uit zodra ik het medicijn heb ingenomen en ga ik gewoon slapen. binnen 10 minuten werkt het. Als je wakker probeert te blijven ga je echt hallucineren.

zolpidemtart 10 mg

2 May 2018

Heb sowieso geen problemen met inslapen, maar met vlagen kan ik absoluut niet doorslapen. Echter ook met een halfje, lukt het ook niet altijd. Soms wel. Maar als ik een hele neem, heb ik de hele dag een zwaar hoofd. Dus daar begin ik niet aan. Ik probeer er ook niet teveel van te nemen en er niet verslaafd aan te raken. Dus alleen als ik moet werken, neem ik soms een halve.

zolpidemtart 10 mg

zolpidemtart 10 mg

6 April 2018

ik kan niet meer slapen ik slik 1,5 pil per avond als het uit mij lichaam is word ik gelijk weer wakker

zolpidemtart 10 mg

29 January 2018

Wanneer ik merk dat het slapen niet gaat lukken dan neem ik voor 01.00 uur 3/4 stukje van een tabletje van 10 mg. en binnen 10 minuten val ik in slaap. Dus de helft van een halve. Een hele moet je absoluut niet doen omdat je op den duur slecht gaat zien en werkt het op je emotie, vindt ik. Probeer het eens. Ik heb ze al 12 jaar en gebruik alleen bij echte noodzaak.....Succes!!

zolpidemtart 10 mg

12 December 2017

perfect middel om in slaap te komen je slaapt er heerlijk op en stop gewoon wanneer je weer denkt dat je zelf weer in slaap komt door slaap of vermoeit te zijn

zolpidemtart 10 mg

24 October 2017

Perfect. Kan zelfs goed in slapen met maar één half pilletje.

zolpidemtart 10 mg

20 June 2017

Krijgt geen hulp bij afbouwen. Door huisarts voorgeschreven 2 a 3 pillen per dag. Wie kan er helpen.

zolpidemtart 10 mg

17 December 2016

Voorgeschreven na ziekenhuisopname 2 jaar geleden en het werkt goed bij het in slaap komen.

zolpidemtart 10 mg

19 June 2014

Kon niet goed slapen en kreeg zolpidemtart voorgeschreven door neuroloog! Mijn neuroloog is toen plotseling ziek geworden en gestorven. Ik heb via herhalingsrecept het medicijn al jaren. Ik wou het medicijn afbouwen en vroeg hulp bij apotheekster en zei aan huisarts. Na weken, maanden en na twee maal te informeren bij de apotheek! kreeg ik antwoord minderen van medicijn of om stappen naar een ander slaap middel dat beter af te bouwen was. Ik kwam toen pas er achter dat zolpidemtart een inslaper was en ik maar denken ik slaap maar een 4/6 uur van. Nu heb ik tot de helft dus 5mg afgebouwd en ben doodmoe overdag, misselijk en duizelig. Sleep me door de dag heen en als ik ga zitten val ik in slaap. Wie heeft er ervaring met afbouwen van zolpidemtart? De vraag naar apotheekster en huisarts wordt niet op geraegeerd of goed in begeleid voor af te bouwen.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel