Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 21 resultaten gevonden.

EUTHYROX TABLET 88MCG

25 July 2020

Zat op 100 levothyroxine voelde ne opgejaagd, verlaagd naar 88 euthyrox , gelukkig maandag uitslag bloed. Pfff extreem moe, zweten pff lijk wel een natte dweil, schommelingen in gewicht echt niet prettig zo

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

15 July 2020

Sinds het veranderen van hulpstoffen last van eczeem op rechter oog lid. weer meer last van gewricht klachten. ook ruim 3 kilo gegroeid terwijl ik niet meer eet of anders beweeg. inmiddels diverse keren bij huisarts geweest en ook bij reumatoloog. ook bij apotheek navraag gedaan of het aan de hulpstoffen ligt. Nee natuurlijk niet. daar ben ik inmiddels niet van overtuigd. Dus ik ga terug naar huisarts om andere medicatie/merk te vragen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

17 April 2020

Na jaren gebruik euthyrox 88 mg voel ik me sinds begin december 2019 niet lekker. Maag-darmklachten, hoofdpijn, erg duizelig, vermoeidsklachten, aangekomen terwijl ik een dieet volg en 2x per week onder begeleiding sport. Bloedprikken wees ook niets uit. Inmiddels ben ik, op advies vd huisarts, sinds een week overgestapt op levothyroxine. Hoop me snel weer beter te gaan voelen. Ik heb euthyrox 88 mg nieuwe samenstelling vlg apotheek vanaf eind november 2019 gebruikt, begin december zijn mijn klachten begonnen. Na ruim 4 maanden overgestapt. Het is dus ook niet zo dat je lichaam moet wennen aan de nieuwe samenstelling.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

11 February 2020

sinds wijziging van de hulpstoffen veel hoofdpijn,depressief en dikker worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

16 January 2020

Ben er nu ook achter dat sinds ik (zomer 2019) de nieuwe samenstelling slik ik extreem vermoeid ben. In mei was mijn TSH 3,6, in oktober 6,0 en nu in januari 2020 is de TSH 6,2. Medicatie ook al twee keer verhoogd. Nu zit ik op 88 mcg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

8 January 2020

Hartkloppingen, algehele malaise. Na gebruik van de vernieuwde versie. Jaren goed ingesteld geweest, hierdoor alles ontregeld.Ga over op ander merk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

20 September 2019

Na de veranderde samenstelling van Euthyrox heb ik constant spierpijn. Die had ik vroeger bij Thyrax, maar na de overstap naar Euthyrox verdween die juist.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

18 July 2019

Ik heb al 11 jaar schildklierproblemen. Tot de thyrax veranderde ging het goed. Een jaar geleden begonnen met euthyrox. In stapjes van 12.5.Na een jaar zit ik op 88,maar ik voel me echt niet beter.Ik ben zo moe, dat ik nergens meer energie voor heb. Na een boodschap doen ,ben ik gevloerd.Omdat ophogen steeds hartkloppingen gaf heb ik propanonol erbij gekregen. Voor mij zijn nu de middelen erger dan de kwaal. Ik zou me zo graag weer eens een poosje goed voelen. Ik ga bij mijn volgende bezoek aan de endocrinoloog hierom vragen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

19 March 2018

inmiddels 1,5 jaar verder. Heb last van pijnlijke benen, heupen, rug en vingers. Mijn volle bos haar is gereduceerd tot dunne sprieten. Sporten is er niet meer bij. Ben bij opstaan al moe, en smiddags volgt standaard de volgende dip. Eetlust is of veel, of nauwelijks. Menstruatie is ineens volledig gestopt (ben 44 jaar, het kan, maar zo abrupt??), en heb het warm/koud 's nachts, de halve nacht door. kilo's zijn eraan gevlogen, terwijl ik geen grote eter ben! Ben in alle opzichten achteruit gegaan ipv vooruit qua gezondheid. Heb nu Thyrax aangevraagd, hoop dat dit minder bijwerkingen geeft.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

23 November 2017

Euthyrox zet vooral mijn energie-kraan niet aan. Hoeveel of hoe weinig ik ook slik (ook 75, 110 en 112 geprobeerd), ik blijf er slap, gedeprimeerd, ongeconcentreerd, en emotioneel bij. Heb het ruim een jaar geslikt (meer-minder-meer), en bijna een jaar lang 50% gewerkt, niet meer fietsen en vrijwel alle hobbies stopgezet. Daarna eindelijk terug naar Thyrax en na 3 dagen stroomde de energie al weer!! Dus toch echt geen burn-out, wat iedereen wel dacht. Nu gewoon weer fulltime aan het werk, en fiets elke dag 16 km.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

21 October 2017

12 jaar zonder problemen Thyrax geslikt. Gedwongen over moeten stappen naar Euthyrox. Veel klachten, voelde me helemaal niet lekker in mijn vel, gewichtstoename. Gelukkig nu weer terug op de thyrax en voel me wee vanouds.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

8 January 2017

Sinds de overstap naar euthyrox 3x aanpassing van dosis nodig gehad en nog in afwachting resultaat. Ik ben 3 kg afgevallen pas nadat de dosis fors verlaagd is. Ik kan in de bijwerkingenlijst daar niets over vinden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

11 December 2016

Gewrichtspijnen, gewichtstoename, slapeloosheid, vermoeidheid en dat alles in hevige mate. Thorax was goed maar dit is gif.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

8 November 2016

Ik was ook overgestapt van thyrax uit de blisters op euthyrox en dit was geen succes, nog een andere, eltroxine, maar nu met succes op tiroxin, een aanrader. Wel moet je het middel echt minimaal 1/2 uur voor het ontbijt innemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

4 November 2016

Ik ben ook van de tyrax op de euthyrox gezet en slik dit nu een tijd. Ik ben niks anders dan ziek, elke ochtend sta ik op en voel ik me raar, zweethanden, dan koude zweethanden, duizelig. Is dit wel goed? Voorheen slikte ik de tyrax 125 mg en nooit ziek geweest, voelde me altijd lekker en nu krijg ik allerlei dingen die ik voorheen niet had. Wie kan me helpen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

25 October 2016

Prima, ik kan niet zonder met m'n halve schildklierlob. Dit middel houdt de zaak in balans na een operatie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

29 September 2016

Ik heb 25 jaar Thyrax 125 MCG, nu slik ik Euthyrox 88 MCG. Is nog steeds niet goed, wat een verschil toch. Ik heb veel last van opvliegers terwijl ik 78 jaar ben, erge haaruitval en obstipatie. Heb mijn hele leven al een trage darm, maar nu is het hopeloos. Wat mij ook is opgevallen erge droge ogen. Moet 4x per dag oogdruppels gebruiken. Dit is allemaal niet leuk. Bedankt maar het is niet andes. Als je het niet slikt ga je dood.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

15 April 2016

Over moeten stappen van thyrax naar euthyrox. Eigenlijk al na 2 dagen klachten. Slapeloosheid, zware (en later tranende) ogen, buikklachten, onrustig, jeuk en concentratieproblemen. 14 dagen volgehouden, nu toch echt gestopt in overleg met arts. Bloedwaarden zijn wel goed gebleven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

23 January 2016

Sinds ca. 40 jaar gebruik ik Thyrax. Direct na mijn operatie schreef de internist een korte periode het middel Euthyrox voor. Om de een of andere reden moest ik toentertijd van de internist wijzigen naar Thyrax. Al deze jaren is het goed gegaan met mij. In 2012 leverde ik bij mijn apotheek het herhaalrecept van de internist in. Op het recept stond zoals altijd Thyrax. De assistente vertelde mij dat op verzoek van de verzekeraar de Thyrax is gewijzigd in Euthyrox. Later bleek dit niet waar te zijn. De apotheker zelf had mij verplicht om te veranderen van medicijn en niet de verzekeraar. Een voordelige inkoop van een grote partij Euthyrox misschien? De apothekersassistente vertelde dat het middel "precies hetzelfde" was. Ik heb haar gezegd dat dit niet mogelijk is en dat het niet voor niets een andere naam had. Zij bleef erbij dat het wel zo was en dat dit zo was bepaald door de zzorgverzekeraar. Zij kon er niets aan doen. Zij bood ook niet aan dat ik de Thyrax had kunnen blijven gebruiken met bijbetaling. Ik was het er niet mee eens. De assistente werd boos op mij en verklaarde nogmaals op een vervelende wijze dat “het middel dezelfde werking had dus er was géén verschil”. Ik had niets te vertellen want zij wist het beter. Ik nam zeer vertwijfeld het middel aan. Ik ben deze Euthyrox gaan innemen. Dezelfde sterkte 0.88 mg. Na enige tijd al kreeg ik vreselijke hitteaanvallen. Ik was van de ene op de andere minuut drijfnat. Mijn haren dropen van het vocht en ik transpireerde hevig. Ik kon niet meer slapen. Mijn gewrichten gingen pijn doen. Ik kreeg hartkloppingen. De internist heeft mij met spoed naar de cardioloog gestuurd. Gelukkig was er niets aan de hand. Hij heeft vele bloedonderzoeken laten doen om te kijken wat er precies met mij aan de hand was. Het heeft veel extra geld gekost. Een gevolg van de wijziging van schildkliermedicijnen is dat men helemaal opnieuw moet worden ingesteld. 0.88 mg Euthyrox is niet hetzelfde als 0.88 mg Thyrax. Omdat ik vroeger ben geopereerd aan mijn schildklier, is dus een gedeelte weggenomen. Omdat ik later ben bestraald, is het grootste gedeelte wegbestraald. Omdat ik verplicht ben geworden van medicijn te wisselen, is door deze wijziging van Thyrax naar Euthyrox hetgeen wat er nog over was van mijn schildklier, nu geheel verdwenen. De radioloog kon niets meer vinden. Ik heb mij nooit meer zo goed gevoeld als toen ik de mijn vertrouwde Thyrax slikte. In maart 2015 ben ik teruggeweest bij de internist. Hij verklaarde wederom dat Euthyrox niet hetzelfde is als Thyrax. Euthyrox heeft niet dezelfde werking als de Thyrax. Bij verandering van dit medicijn moet men opnieuw worden “ingesteld”. Het is nu januari 2016. Het gaat iets beter. Ik zal aan de Euthyrox zo langzamerhand zijn gewend. Door de verhuizing van een farmaceut dreigt voor honderdduizenden mensen met schildklierproblemen een tekort aan medicijnen. Het verbaast mij echt dat een grote leverancier anno 2016 zo'n grove fout kan maken. Het gaat wel om mensen die afhankelijk zijn van zijn product. Ik vind het echt kwalijk."Kunnen zij dan zelf niet bedenken dat je een voorraad moet inslaan?" Wat een onverantwoorde leverancier. Dit gaat veel geld kosten waaronder veel laboratoriumkosten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 88MCG

21 June 2014

Werkt wel maar thyrax werkt in het algemeen beter ,fitter minder depressief, had met thyrax ook niet dat mijn haar dunner werd, en had ook geen hartkloppingen, heb met euthyrox ook last van vochtophoping in de onderbenen. Ik vind thyrax beter dan euthyrox.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel