Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 21 resultaten gevonden.

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

18 December 2023

Voorkomen Medicatie-Incidenten (VMI) landelijk meldpund voor zorgverleners, heeft de afgelopen tijd meerdere meldingen binnengekregen via het Meldpunt Medicijnen over Foster-, Atimos-, en Trimbow-inhalatoren. De aanleiding van deze meldingen is dat de inhalatoren te snel leeg zijn. Op de teller staat dat er nog dosissen beschikbaar zijn. Wanneer de patiënt de inhalator indrukt, komt er echter niks uit. Dit zorgt voor veel frustratie bij de patiënt en voor verspilling van medicatie. Vanwege deze meldingen hebben wij contact opgenomen met de fabrikant van deze inhalatoren: Chiesi Pharmaceuticals. Het probleem is bij hen bekend. De oorzaak is een verstopte inhalator. Op de website: tinyurl.com/5fem796y lees je meer informatie vanuit Chiesi over de verstopte inhalator, hoe dit verholpen kan worden en hoe je een verstopte inhalator kunt voorkomen.

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

2 August 2023

Na ruim 50 jaar heen en weer gedoe en van alles (medicatie) gekregen vanwege ontstekingen, veel hoestbuien, gekneusde ribben, geratel bij het ademhalen, gevoel alsof ik geen zuurstof heb, constateerde de longarts na onderzoek dat ik astma heb. (Ik heb nog nooit gerookt, wel heb ik, overal waar ik heb gewerkt helaas met de rokers om me heen “meegerookt”?? ‘ ik stelde me aan’ wanneer ik er wat van zei of wanneer ik me hoestend naar een andere plaats ging of de ramen opengooide. Vanwege het gerook om mij heen heb ik ontslag genomen van mijn werk. Jaren later had ik nog steeds last van die benauwdheid, hoest en gerommel in mijn luchtwegen. Maar… Foster heeft me weer lucht gegeven, hoest en (vooral) benauwdheid zijn afgenomen, ik heb weer lucht! Enige bijwerking is dagelijks een beetje kramp in ledematen, daar kan ik mee leven. Ben ook nog een kilo’s afgevallen, al had ik geen overgewicht.

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

10 June 2023

3 stuks achtereen hielden er rond de 49 pufjes mee op, druk weg! Op die manier wordt dit wel een heel duur en onbetrouwbaar medicijn ...

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

21 May 2023

De inhoud van de spuitbus (het aantal doses klopt niet). Ik heb al vaker meegemaakt dat vanaf dosis 60( de spuitbus zou dan nog voor de helft gevuld moeten zijn) er geen pufjes uit de spuitbus komen. De dosisteller blijft echter wel doortellen. Contact opgenomen met Chiesi. Zou sprake zijn van een verstopping dus met een paar keer drukken moet het probleem verholpen zijn. Niet dus.

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

5 November 2022

Sinds januari dit jaar altijd de Foster gekregen en werkte prima. Enigste nadeel is dat hij bij de 60 al op is. Nu heb ik de Tsjechische variant gekregen wel van dezelfde fabriek Jemig wat een zooi is dit. Komt alleen maar gas uit en geen medicijn. Klachten van astma waren onder controle maar nu helaas weer terug.

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

10 August 2022

COPD4. Foster werkt bij mij geen 12 uur. In de gunstigste omstandigheden ben ik blij als het 7-8 uur werkt. Ook neemt de werking af naarmate de flacon leger word. Vaak bij nog 30 pufjes op de teller al geen werking meer ervan. Als bijwerking dagelijks een moment dat ik enorm kortademig word en mijn saturatie daalt zonder inspanning te verrichten.

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

1 April 2022

Hij doet t tot de helft aan dosissen ongeveer goed . En daarna puft ie niet meer. Ik zit nu voor de zoveelste keer zonder puffer

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

21 March 2022

Na 4 weken gestopt i.v.m hartkloppingen / overslagen. Slecht slapen, gejaagd gevoel, trillen. Het middel werkt goed tegen mijn astma maar de bijwerkingen waren niet vol te houden. Tot aan de cardioloog aan toe.

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

18 January 2022

Er zitten aanzienlijk minder pufjes in dan dat er aangegeven word. Dat verschil is ongeveer 20, Riskant,

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

12 October 2021

De normale is de enige die werkt, ik krijg echter al maanden Griekse meuk. De aerosol loopt vast, de aerosol geeft minder puffjes af en ik word extra benauwd, is dit bekend?

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

30 December 2020

Moet wel op tijd een nieuwe nemen want de werking neemt af

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

30 December 2020

toen ik hem net kreeg was de medicatie pas op rond de 100 puffers, daarna was het alleen maar drijfgas.de laatste paar maanden bemerk ik, en na het eens rond vragen niet alleen ik, dat het nu nog maar 60 puffers zijn van de 120 die normaal de medicijndossis geven en daarna is het alleen drijfgas. mn apotheek verklaard voor me gek,maar ik zit mooi met een probleem om mn lucht/adem binnen te krijgen

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

4 September 2020

Ik lees op dit forum herkenbare symptomen.Bij gebruik voel ik me weer in 4 min goed,maar herken i.d.d ook opgeblazen gevoel,buik terwijl ik vrij slank ben,dit is niet altijd dus moeilijk te bepalen of dit door Foster komt,maar voorheen nooit gehad Ik herken ook vermoeidheid en slechte nachtrust.

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

4 July 2020

Het was me niet eerder opgevallen maar ik heb voor de tweede keer de ervaring dat er niets meer uitkomt als de teller op 60 staat. Bij een verpakking van 120 eenheden is dat 50%!!! Betekent dit dat ik te hard druk en heb ik steeds teveel binnen gekregen? Of zit er te weinig in? Ik ga dit voorleggen aan mijn apotheek.

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

3 April 2019

Heel eerlijk ik gebruik het al een jaar en ik ben blij dat het meestal helpt tegen de benauwdheid maar de bijwerkingen zijn heftig. Ik heb spierpijn, vaak ook blauwe plekken tremoren, spierskrampen, hoofdpijn en heel soms word ik misselijk. Maar ja alles is beter dan benauwd zijn!!

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

24 March 2019

werkt bij mij heel goed.Jammer geen vergoeding maar vind het belangrijker dat het effect goed is.

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

4 March 2019

Puffer gaat veel te snel leeg. Ik heb regelmatig dat er na de helft van het aantal pufjes al niks meer uit komt.... Apotheek geeft aan deze klacht niet te herkennen. Heeft wel beloofd de puffer terug te sturen naar fabrikant. Maar hier word ik dus niet blij van...

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

22 November 2017

2 maanden ontstekingen op onderlip,binnen kant onder lip, beide zijden wangslijm , rand tong en onder de tong. Het leek op hele grote aften, zeer pijnlijk

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

9 October 2017

Gebruik 3 x daags 2 pufs, in het begin veel trillen en spierkrampen, maar door extra gebruik magnesium en na verloop van tijd geen spierkrampen en trillen meer.

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

1 April 2017

Heeft staar veroorzaakt. Gezicht was nog slechts: 10 tot 15%.

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

28 March 2017

Het middel leek in eerste instantie goed te werken en maakte dat ik beter adem kon halen, zeker in ruimtes met veel mensen (vergadering/sport, waar ik voorheen last kreeg van zuurstofgebrek). Na een week kreeg ik echter steeds meer bijwerkingen zoals een zeer opgejaagd gevoel en trillende handen (kon mijn tandenborstel amper vasthouden) terwijl ik ook toenemend moe werd, dus weer gestopt.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.