Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

FERROFUMARAAT SANDOZ TABLET 200MG

13 January 2020

3x200 per dag voorgeschreven. Is 2 weken redelijk goed gegaan.Toen extreme bijwerkingen. Waterdunne diaree, overproductie van maagzuur en dat opbraken. 2dagen volledig lethargisch geweest. Door rennies en omeprazol maag tot rust gekregen. Maar na 4 dagen nog steeds diaree en geen eetlust. Middel lijkt erger dan de kwaal. Gestopt met inname.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT TEVA SUSPENSIE 20MG/ ML

23 December 2019

Veel last van te snelle hartslag, maagpijn, misselijkheid, zwarte en dunnere ontlasting. Neiging tot overgeven en veel "opboeren".

FERROFUMARAAT CF TABLET 200MG

FERROFUMARAAT TEVA TABLET 200MG

25 September 2019

Kreeg eerst ferrofumaraat CF daar kreeg ik klachten als : misselijk, beroerd en extreme maagpijn. Slikte het voor het slapen. Uiteindelijk slikte ik het letterlijk tussendoor het avondeten. Dus al ik 50% van mijn bord op had slikte ik de pil en dan at ik de rest. Dat was het enige wat hielp. Werd dan niet misselijk of beroerd, maar kreeg wel een beetje maagpijn later. Ik slikte 1x 200 mg toen.Nu heb ik ferrofumaraat van teva gehad en daar slik ik 2x per dag een tabletje van. Ook presies tussendoor het avond eten. Tot nu toe helemaal geen klachten van gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT APOTEX TABLET 200MG

25 August 2019

Net begonnen, maar heb gelezen dat er een onderzoek is gedaan door het Radboud, waarbij het er sterk op lijkt dat inname 1x per twee dagen veel beter is. https://www.radboudumc.nl/nieuws/2015/betere-behandeling-van-ijzertekort-bij-bloedarmoede-ontdekt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT SANDOZ TABLET 200MG

FERROFUMARAAT TEVA TABLET OMHULD 100MG

14 July 2019

- 8 Weken heb ik 3 maal daags 100 mg genomen. Klachten: metalige smaak in de mond, een gevoel van 'niet helemaal lekker' zijn, maagpijn, dikke buik, opgeblazen gevoel, fotosensibilisatie (sterke rode verkleuring na in de zon te zijn geweest). Klacht besproken met arts die adviseerde nog maar 1 maal daags 100 mg te nemen. Na 1 week 1 maal daags te hebben genomen is de maagpijn weg en de metalige smaak nog wel aanwezig maar iets minder. De andere klachten zijn nog aanwezig. Vooral van het 'niet helemaal lekker' gevoel, de metalige smaak en het opgeblazen gevoel (+dikke buik) heb ik zo langzamerhand genoeg. +Het hb daarentegen was na 5 weken gestegen van 5.3 naar 7.4. Over twee weken verwacht ik weer een bloedonderzoek. Wanneer dit positief is, hoop ik de dosis te mogen verlagen naar 60 mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT APOTEX TABLET 200MG

FERROFUMARAAT TEVA TABLET 200MG

7 July 2019

Veel maagpijn en misselijk, houdt gemiddeld 2 uur aan, zelfs als ik het direct na het eten slik. Heel vervelend!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT TEVA SUSPENSIE 20MG/ ML

30 June 2019

ging lang goed, plotseling liep mijn darm leeg! 2 maal geprobeerd,na een dag zonder, steeds liepmijn darm leeg.ben gestopt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT CF TABLET 200MG

28 June 2019

Geen last van bijwerkingen. Ik neem dit middel op een nuchtere maag. Ijzerwaarde steeg gelukkig vlot!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT TEVA TABLET 200MG

FERROFUMARAAT CF TABLET 200MG

FERROFUMARAAT APOTEX TABLET 200MG

28 March 2019

Ik heb Ferrofumaraat van Centrafarm, maar die staat niet bij keuze mogelijkheden. 3x200mg . Ik ben kotsmisselijk, ik moet spugen, amper eetlust. Kortom ik voel mij beroerd!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT TEVA TABLET 200MG

22 March 2019

Eerste 2e x inname op lege maag best goed. Beetje zwaar gevoel op de maag. 3e keer ook nuchter is heel zwaar gevallen. Overgeven en diarree. Nu denk voortaan maar innemen na het eten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT SANDOZ TABLET 200MG

15 March 2019

Ik slik dit nu 2 weken! 3x daags 1 tablet. Erg last gehad van hoofdpijn, misselijkheid, naar gevoel in de ochtend. Nu ik het na mijn maaltijd neem kan ik er veel beter tegen!! Mijn hb was erg laag 4.9 volgende week weer bloedprikken om te kijken of het wat doet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Ferrofumaraat

1 February 2019

Geen last van bijwerkingen; enkel wat donker gekleurde ontlasting.

FERROFUMARAAT SANDOZ TABLET 200MG

18 January 2019

Drie maanden lang 1x per dag geslikt, minimale klachten gehad. Een enkele dag lichte verstopping in mijn darmen, de dag erna weer prima. Prima medicijn en ik merk echt verschil!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT APOTEX TABLET 200MG

11 January 2019

Wat een vreselijke bijwerkingen, echt waardeloos. Het is niet vol te houden, naast maagpijneen hele nare verstopping. Ben er mee gestopt. Heb nu de FERROFUMARAAT suspensie 20mg.veel lichter dus, maar toch weer hetzelfde probleem, verstopping. Ik wacht eerst nog mijn darmen weer normaal werken, en dan probeer ik het nog een keer om de dag in te nemen. Hopelijk werkt dat beter.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT APOTEX TABLET 200MG

14 November 2018

Vreselijke bijwerkingen. Kotsmisselijk tis niet te doen. Momenteel pas aan mijn 2 de pil bezig en ik heb echt grote moeite niet toe te geven aan overgeven. Ik kijk het nog even aan en anders gooi ik die troep weg. Dan maar met voeding proberen goed te krijgen maar wat een troep is dit zeg

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT SANDOZ TABLET 200MG

13 October 2018

ik gebruik dit tablet al ruim een jaar zonder problemen, maar sinds begin juli heb ik last van huidinfecties, rode vlekken op mijn hele lichaam en schimmel op mijn hoofd. moet nu andere ijzerpillen proberen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FERROFUMARAAT CF TABLET 200MG

13 October 2018

Ik kreeg Ferrofumaraat 200mg voorgeschreven en die moest ik 3x daags innemen. De eerste dag ging het nog wel, maar dag 2 was een drama. Mijn linker en rechterarm begonnen zo hard te branden, dat ik 3x wegviel. Ik heb naar de huisartsenpost gebeld, kreeg binnen een half uur met spoed een dokter op bezoek en moest ook per direct stoppen! Ik heb mij daarnaast aan alle voorschriften voldaan en ik vond het de ergste bijwerkingen van medicijnen, die ik ooit in mijn leven heb meegemaakt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel