Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

12 november 2017

Dosering langzaam opgebouwd naar 75 microgram. Bij iedere stap van 25-50 naar 75 voelde ik mij belabberd ook wel eens wat hartkloppingen. Maar telkens, ongeveer een week na wijziging van de dosering begon ik mij beter te voelen en nu (langer dan een maand op 75 microgram) voel ik mij prima. Onlangs een keer een pil vergeten. 1-2 dagen daarna een beroerde dag gehad. Regelmaat is dus belangrijk! Apotheek adviseert het tablet 's morgens een half uur voor ontbijt met een glas water in te nemen, zodat het beter wordt opgenomen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

4 augustus 2017

Vreselijk veel aangekomen , spierkrampen , vergeetachtig ect . Ik maar denken dat dit kwam omdat mijn schildklier niet goed werkte Gemeld bij de huisarts dat hoe meer medicijnen ik kreeg hoe erger mijn klachten . Kon niet volgens haar ,. Ben super blij met alle info hier !!! Ik ga ook over op Thyrax

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

21 april 2017

Na een aantal jaren thyrax 25mcg gebruikt te hebben voor een te traag werkende schildklier. Gedwongen over moeten stappen op levothyroxine . Ivm slechte reactie hierop eerst naar 50 endaarna 75mcg . Waarden zijn nu goed. Maar nog steeds erg veel last van bijwerkingen. Misselijkheid gewichtstoename (15 kg) ,duizelig,hoofdpijn ,extreem moe en slaap met gemak 12 uur aan een stuk zonder uitgerust te zijn. Las op het AD dat thyrax weer beschikbaar is . Gelijk de apotheek gebeld . Hadden nog precies 1 doosje . Overstappen naar thyrax zal weer nare bijwerkingen geven in het begin . Maar ik heb het er graag voor over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

10 april 2017

Een hele slechte ervaring ,niet kunnen slapen,hartkloppingen ,duizelingen ,een ellende dus ,heb net weer thyrax gehaald

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

6 april 2017

20 jaar geen last van tyrax ,nu na 3 maanden levothyroxine wordt ik iedere ochtend wakker met angstgevoel alsof ik examen moet doen. Ga proberen of s`avonds slikken beter gaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

2 april 2017

Dacht dat de gedwongen overstap van Thyrax naar dit medicijn met als gevolg al die mensen met problemen overtrokken reacties waren... Nou, ik kreeg dus last van duizeligheid, ging kort na het begin van het gebruik bijna van mijn stokje, dit nog een aantal keer gehad en veel 'licht in mijn hoofd", oogmigraine (soort lichtvlekken) en hartkloppingen. Dit kàn haast geen toeval meer zijn. Ik wil Thyrax terug!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

29 maart 2017

Mijn ervaring met Levothroxinenatrium is heel erg negatief. Bloeduitslagen blijven negatief, volgens mijn arts. Tevens slaap ik 3 tot 4 uurtjes per nacht en ik word wakker telkens wakker vanwege hevige hartkloppingen, ik heb haaruitval en uitslag op mijn lichaam. Jarenlang gebruikte ik Thyrax. Ik had nooit ergens last van. Graag zou ik willen weten of Thyrax weer leverbaar zal zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

27 februari 2017

Het is zo jammer, dat Thyrax niet meer beschikbaar is. Ik reageerde daar erg goed op en was eigenlijk klachtenvrij. Ik ben 1 op 1 overgestapt en in eerste instantie leek het goed te gaan, de klachten ontstonden geleidelijk na paar maanden. Mijn bloedwaardes zijn goed maar ik voel me waardeloos. Moe, slecht slapen, obstipatie, toename gewicht (ik was net 15 kg afgevallen!), tintelingen in handen en voeten, tempertuurschommelingen. Kortom: ik ben helemaal niet blij. Wat moeten we nou?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

19 januari 2017

Sinds april 2016 net als velen hier noodgedwongen over moeten stappen van de Thyrax 75 mcg naar de LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG. Alle medici riepen dat ik zo 1 op 1 over kon stappen. Nu dat heb ik geweten. Vrij snel na de overstap ging ik me al slechter voelen en de laatste 3 maanden extreem slecht. En wat bleek vandaag? Een T4 van, schrik niet, 40. Ik was echt stomverbaasd want ik had helemaal niet de klachten van deze hoge waarden. Juist het tegenovergestelde. Compleet lusteloos, slecht slapen, dood en doodmoe, haaruitval, obstipatie, dagelijks hoofdpijn wat ik anders echt nooit heb, slecht zien, dubbel zien en zeer pijnlijke ogen. Enorme jeuk, emotioneel zeer labiel en bij vlagen echt down. Ik mag nu 1 week helemaal niets slikken en dan opnieuw prikken. Als blijkt dat de waardes dan drastisch gedaald zijn, dan is zeker dat ik flink overgedoseerd ben en dat ík dus niet zomaar 1 op 1 over kan. Ik ben echt zo ontzettend klaar met die Levo pillen. Ik wil zo graag m'n oude vertrouwde Thyrax weer terug. Maar helaas weten wij hier allemaal dat we ook dan weer helemaal opnieuw moeten beginnen. Iedereen heel veel sterkte gewenst die er net zo mee zitten te klieren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

22 december 2016

Nadat de tabletten niet meer in potjes maar in doordrukstrips werden geleverd, kreeg ik meer last van bijwerkingen zoals hevige transpiratie, slecht slapen, hartkloppingen en spierpijn. Overgegaan op Euthyrox en na 2 dagen voelde ik me nog beroerder. Nu gebruik ik sinds 5 dagen Eltroxin en heb het gevoel dat het iets beter gaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

11 december 2016

Ik heb sinds de overgang van Thyrax naar Levothyroxine de volgende klachten: Ben mijn haarkrul kwijt, haaruitval en vingernagels die niet groeien, scheuren, ribbels, afbrokkelen en droog. Ik heb nog maar zojuist deze conclusie getrokken via google, en moet dit nog voorleggen aan mijn huisarts. Deze kon onlangs mijn klachten ook niet plaatsen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

11 december 2016

Ik heb sinds de overgang van Thyrax naar Levothyroxine de volgende klachten: Ben mijn haarkrul kwijt, haaruitval en vingernagels die niet groeien, scheuren, ribbels, afbrokkelen en droog.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

10 oktober 2016

Veel transpireren en opvliegers. Rood gezicht. Meer last hiervan sinds ik de tabletten in een doordrukstrip ipv een potje heb gekregen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

23 september 2016

In januari 2016 overgestapt van thyrax naar levotheroxine. De eerste 2 weken behoorlijke ontwenningsverschijnselen gehad en kon niet normaal functioneren. Toen voelde ik me 8 weken super, al mijn klachten verdwenen. Geen hoofdpijn meer, geen druk op mijn ogen, geen krampen meer in mijn benen ik voelde me blij en gelukkig en had veel energie en sliep hele nachten door. Na 2 maanden begon helaas de ellende en nu ben ik al ruim 8 maanden bezig om goed ingesteld te raken. Elke 6 weken bloedprikken en dan dosering weer aanpassen. Heb nu dagelijks veel hoofdpijn, druk op mijn hoofd, duizelig, misselijk, weinig energie, prikkelbaar, huilerig, mijn nagels laten los. Ik word er moedeloos van en wil eigenlijk op een ander medicijn overstappen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

12 september 2016

Jarenlang thyrax gebruikt. Geen probleem kon ik goed mee leven. Nu sinds anderhalve week over op teva. De tweede dag werd ik al zeer prikkelbaar. Na een paar dagen hartkloppingen, hoofdpijn benauwd en zeer snel boos, overprikkeld. Tintelende lippen. Dit is niet goed voor mijzelf, mij gezin en het werk. Vrijdag bloed geprikt. Morgen de uitslag. Hoe kan dit mogelijk zijn. Thyrax zomaar weg en zoveel mensen die erg veel last hebben met overstappen. Drama.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

29 juli 2016

In april 2015 startte ik met Levothyroxine na diagnose van Endocrinoloog Hashimoto en een te traagwerkende schildklier. Na verhoging van dosering in juli 2015 kreeg ik ernstige klachten tijdens mijn vakantie: oververmoeid, concentratieproblemen, somberheid, hoofdpijn en duizeligheid. Tegen alle aanwijzingen in besloot ik te stoppen met slikken van Levothyroxine. De klachten verdwenen binnen enkele dagen als sneeuw voor de zon. Al daarvoor had ik me verdiept in alternatieven voor dit medicijn (via VGNS) en na 3 weken startte ik met het dierlijk medicijn thyroide. Ook had ik me verdiept in de herkomst van autoimmuunziekten zoals Hashimoto. Ik las in medische onderzoeksverslagen uit de VS over een verband tussen voedingspatronen en het ontstaan van autoimmuunziekten zoals Hashimoto. Ik liet mezelf daarom testen op voedingsintoleranties en bleek behoorlijk intolerant voor zuivel en gluten. Al eerder had ik mijn dieet hier enigszins op aangepast vanwege vage vermoedens. Sinds de uitslag van de intolerantietest in oktober at ik zoveel mogelijk gluten- en zuivelvrij. In december 2015 waren mijn schildklierwaarden volledig genormaliseerd (van een TSH op 29 april 2015 naar een TSH van 2,47 op 18 december 2015; de Antistoffen waarden Anti TPO was gedaald van 603 naar 266. Deze hoort tussen 0 en 50 te liggen, weet niet wat deze waarde nu is, maar daar vraag ik bij de volgende meting naar. Endocrinoloog heeft hier om een of andere reden niet meer op getest). Ik besloot in januari 2016 ook te stoppen met thyroide en volledig op het dieet te varen (wel slik ik nog het homeopathische mineralenpreparaat Thyronyl). Mijn TSH is nog steeds helemaal ok (laatste meting juni 2016). Ik voel me weer kiplekker, houd me zoveel mogelijk aan dieet, zorg voor voldoende rust, mediteer dagelijks 10 minuten en houd rekening met mijn sensitieve systeem. Maar dan heb je ook wat: mijn gezondheid terug zonder inname van medicijnen. Er is dus een weg terug voor degenen die zich in mijn diagnose herkennen, open staan voor alternatieve wegen. Blijf wel onder controle van een medisch specialist om je algehele gezondheid te checken. Mijn Endocrinoloog had weinig interesse en fiducie in mijn gegraaf en zoeken naar de herkomst van mijn klachten maar heeft me bij mijn laatste consult toch gelijk gegeven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

9 juli 2016

Depressieve klachten, angststoornis, hoofdpijn en zwaar gevoel in ledematen. Ik was na de overstap van thyrax op dit middel gezet en ben letterlijk en figuurlijk ingestort. Dit na ongeveer 10 dagen slikken. Kon alleen nog maar huilen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

5 juni 2016

Bij het slikken van Thyrax voelde ik me stabiel, als de dosering goed was. Bij dit medicijn voelt het allemaal onstabiel, ik heb last van slapeloosheid, voel me sneller somber en mis flink wat energie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

22 maart 2016

Ik gebruik dit middel pas heel kort. Ik heb nog geen bijverschijnselen. Het middel is ontzettend vies, stinkt en bij het innemen is het heel vies in je mond. Dit kan niet gezond zijn. Ik ben gepromoveerd chemicus en heb wel vaak met synthetische stoffen gewerkt. Dit middel lijkt me giftig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

1 maart 2016

Ook ik ben dit medicijn gaan gebruiken omdat thyrax dus tijdelijk niet leverbaar is. In rust voel ik mij onrustig op de borst alsof je je eigen hart voelt kloppen, tegen hartkloppingen aan. Het is een beetje moeilijk te beschrijven. Ik heb mijn bloed laten prikken, de dosering bleek wel goed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

11 februari 2016

3 weken dit middel geslikt i.p.v. euthyrox. Ik wist niet dat overstappen naar een ander middel zo anders zou kunnen zijn! Dacht dat men overdreef maar wat heb ik me slecht gevoeld; wazig zien, extreem moe, kon nog geen 100 m. fietsen, kortademig, zelfs soms heel benauwd, armen en benen extreem moe. Wist echt niet wat er aan de hand was tot iemand vroeg of er iets veranderd was in mijn medicatie. Dacht eerst niet dat het de schildklier zou kunnen zijn maar ben gaan terugrekenen en precies die 3 weken had ik die klachten! Zit nu weer op euthyrox en de klachten verdwijnen. ik vind het ongelooflijk, dacht dat het flauwekul was dat mensen klachten ervaren met het overstappen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

1 februari 2016

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Ik heb problemen gekregen bij het innemen van het medicijn (zoals grootte van tablet of capsule, andere smaak, openmaken verpakking, wijze van toediening).

Toelichting: Mijn bloed test uitslag is nog steeds slecht, na 6 maanden!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

18 maart 2015

Hartkloppingen, darmproblemen erg wennen 75 mcc in de strip, bij deze laatste in de strip was het zorgelijker, nu beetje gewenning.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

3 maart 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Nee

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel