Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

METFORMINE TABLET 500MG

8 November 2018

Ik heb metformine 15 jaar geslikt. Het heeft helemaal geen invloed op mijn suikerspiegel. Helaas is het beleid in Nederland dat dan de dosering wordt verhoogd. Uiteindelijk de maximale dosering voorgeschreven gekregen. Zonder resultaat. De laatste 10? jaar veel last gehad van dunne ontlasting. Extreem opgeblazen gevoel en vieze stinkwinden. Begon aan het einde van de dag en hield nooit op! Verschrikkelijk gênant. Het beperkte me enorm. Je durft niet meer bij vrienden op bezoek of gezellig uit eten.. Mijn eetpatroon aangepast. Eliminatie diëten gedaan. Geen koemelk.. Geen gluten.. Geen uien of zoetstoffen ga zo maar door. Elke dag weer ziek. Vooral na het eten.. Uiteindelijk na alles uitgesloten te hebben mijn medicatie voor de diabetes gestaakt. Binnen een dag resultaat!! Alle buikklachten over! Geen winden, geen ballon gevoel in de buik en geen diarree achtige klachten. Nu al bijna een maand niet meer! Voor mij nóóit meer metformine of een combinatie medicijn zoals Janumet. Herken je mijn klachten? Stop met die troep en kom weer onder de mensen!

METFORMINE TABLET 500MG

5 November 2018

Mijn man sinds kort aan de metformine 4x daags 500 mg. En sinds die tijd stinkscheten niet normaal wordt er gewoon misselijk van soms stinkt de hele slaap of huiskamer ernaar ..bah bah

METFORMINE TABLET 500MG

31 October 2018

Eerste 2 weken 1x daags 1 tablet, dit ging op 2 dagen diaree na eigenlijk prima. Na 2 weken overgegaan op 2 x daags 1 tablet. Na een kleine week begon de vreselijke jeuk. Eerst voeten en onderbenen en daarna armen, handen, borsten en bovenbenen. Allemaal kleine bultjes die je dus onbewust openkrabt. Huid is helemaal warm en de jeuk gaat niet meer weg. Nu dus maar even gestopt.

METFORMINE TABLET 500MG

24 October 2018

ik gebruikt ook metformine van sandos 500mg ik heb tot nu geen last

METFORMINE TABLET 500MG

6 October 2018

Wat zweet ik vreselijk van dit medicijn!! Het is niet normaal. Ik drijf binnen een paar seconden uit mijn shirt en er staan zelfs zweetpareltjes boven op mijn voeten. Elke porie lekt. Niet te doen, vooral in gezelschap of bij een afspraak buiten de deur is het heel genant. Ik voel me dan vies en het valt mensen op dat mijn gezicht, haar en kleding plots glimmen van het vocht.?

METFORMINE TABLET 500MG

20 June 2018

moest 2x 500mg gaan slikken. nu s'morgens erg moe na ongeveer 1 uur na het innemen van de pil. verder last van gas wat er aan de onderkant en bovenkant uit komt. dit was met sandoz , nu gaan proberen met mylan metformine 500mg

METFORMINE TABLET 500MG

9 June 2018

Zeer heftige jeukklachten en galbulten verder erge last van diaree heftige diaree vooral na het eten arts heeft voorgesteld om er even mee te stoppen

METFORMINE TABLET 500MG

9 June 2018

Heb sinds 31-5-2018 2 x daags een tablet voorgeschreven gekregen. Voel me sindsdien alles behalve fit. Benauwdheid, duizeligheid, wazig zien en dunne ontlasting. Moet 26-6-2018 voor controle. Hoop dat ik hierop antwoorden krijg.

METFORMINE TABLET 500MG

31 May 2018

De nieuwe metformine tablet is niet normaal ,kan bijna niks doen begin dan als een gek te zweten ,en lijkt wel of ik er hartkloppingen van krijg ,plus heb een opgezette buik en maag is gewoon niet meer gezond dit Zit pas werkloos thuis ,en heb baantjes aangeboden gekregen ,maar weet dat ik dit niet ga trekken om weer te gaan werken ben zo moe als ik maar iets doe begin dan dat zweten als een tierelier En krijg dus trillingen en hartkloppingen Ga in ieder geval terug naar de huisarts dit hou ik niet vol zo wordt er gek van gebruik 2 keer per dag 500 mg

METFORMINE TABLET 500MG

8 April 2018

Wat een vervelend medicijn ik heb een opgezette buik voel me niet meer prettig in mijn lichaam ik lijk wel een plofkip zo. Eerst uitslag ervan rode vlekjes die jeukte. Waarvoor niet een medicijn die deze dingen niet veroorzaakt, Metformine is een vervelend medicijn!

METFORMINE TABLET 500MG

18 May 2017

3 uur na inname misselijk alsof ik kon overgeven en voelde me super ziek, de hele dag sinds nu maagpijn. En krampen. De deur niet uitgeweest. Bang voor morgen dat sowieso

METFORMINE TABLET 500MG

28 April 2017

Ik gebruik metformine al jaren en heb er goede ervaring mee.

METFORMINE TABLET 500MG

25 April 2017

Ik er dik van wordt kan lijnen wat ik wil kom alleen maar aan balen is dat!!!

METFORMINE TABLET 500MG

14 April 2017

Galbulten. Rode huid. Continue jeuk.

METFORMINE TABLET 500MG

9 August 2016

Metformine is voor mij een "kwelmedicijn". Naast klachten van diarree heb ik last van misselijkheid en duizeligheid, kortom algehele malaise. Dan zijn de waarden na de bloedprik niet goed, en ga ik maar weer naar Metformine 850, de volgende ronde weer naar 500. Na overleg met de praktijkbegeleidster (op eigen verzoek) gebruik ik nu een drietal tabletten Glicazide en twee tabletten Metformine 500. Mijn diarreeklachten zijn afgenomen, terwijl de misselijkheid en gevoel van onrust en onbehagen zijn gebleven. Een tombola met een hoop getob en onvrede. Het dagelijks leven wordt er een stuk onaangenamer door. Waarom blijven Nederlandse huisartsen zo vasthouden aan het medicijn Metformine, terwijl er toch juist medicijnen zijn die adequater schijnen te werken. Hierover wordt de patiënt nauwelijks geïnformeerd! OKk, diabetes is een nare ziekte, maar wendt alle mogelijkheden aan om de patiënt zo adequaat mogelijk te helpen. Dit moet toch beter kunnen in Nederland - Zorgland.

METFORMINE TABLET 500MG

29 June 2016

Het niet goed functioneren na inname van dit medicijn. Dus erger dan de kwaal. De darmen worden zwak, heel veel stinkende scheten en diarree. Maar andere medicijnen worden niet vaak voorgeschreven door de huisarts. Ik vind dit niet kunnen in een verstandige maatschappij.

METFORMINE TABLET 500MG

8 November 2015

Van dit middel kun je enorme last van heel stinkende winden krijgen, dat is erg genant. Ik ben overgeschakeld op Metformine van Bluefish en heb hier geen last meer van. Dit middel krijg je alleen op medisch advies, dus ik heb deze klacht besproken en gelukkig is dit DE oplossing!

METFORMINE TABLET 500MG

10 June 2015

Schitterende stinkende scheten, rioollucht verspreidende luchten. Sandos Metformine 500 Mg. Wordt er nog wat gedaan met mijn ervaring????

METFORMINE TABLET 500MG

28 April 2015

Mijn bloedsuikerpeil is fors naar beneden gegaan (bij 2 x 500 mg metformine/dag). Mijn enige ongemak van metformine was een heel de dag durende winderigheid met frequent toiletbezoek. Heel vervelend. Ik heb dit echter kunnen oplossen door bij de inname van de tabletten middelen te gebruiken die simeticon bevatten. In België (waar ik woon) zijn dit 1 capsule Imonogas of 1/2e tablet Kestomatine. Voor Nederland weet ik het niet maar ik weet wel dat jullie vroeger Aëropax hadden, dat ook simeticon bevat. Simeticon doet de oppervlaktespanning van de faeces in de darmen dalen waardoor elke gasbel zich oplost in veel kleinere gasbelletjes. Voor mij zijn deze begeleidende middelen zeer geslaagd.

METFORMINE TABLET 500MG

METFORMINE TABLET 500MG

19 October 2014

Van het middel Metformine merk Actavis 500 mg gebruikte ik 2x2 tabletten per dag. Omdat ik ernstige diarree kreeg ben ik overgegaan op het merk Mylan. Dat ging een tijd goed (veel minder diarree). Helaas kwam na verloop van tijd de diarree weer terug. Verder eet ik veel minder dan voorheen, heb gedurende 2 jaar een ontzettende jeuk in mijn vagina. Voor de jeuk heb ik al van alles geprobeerd en heb het opgegeven omdat ik denk dat het door het Metformine gebruik komt. Naast de Metformine gebruik ik ook 2x1 tablet per dag Tolbutamide Actavis 500 mg. Met de praktijkverpleegkundige heb ik nu afgesproken dat ik op 2x 1 tablet Metformine overga, maar dan wel 2x2 tabletten Tolbutamide moet slikken. Ik hoop dat hiermee de jeuk verdwijnt en ook misschien de diarree.

METFORMINE TABLET 500MG

21 July 2014

Sinds de ovale tablet is veranderd naar een ronde tablet heb ik diarreeklachten.

METFORMINE TABLET 500MG

16 June 2014

Sinds de samenstelling van Metformine van Sandoz is veranderd zijn mijn suikerwaarden niet meer goed. Zelfs hogere dosering van Methformine Sandoz helpen niet. Vroeger had ik 2xdd 500 mg, nu 's morgens 500 en 's avonds 850. Suikerwaarden zijn nog steeds te hoog. Zou blij zijn als Sandoz de tabletten weer maakt met de oude samenstelling.

METFORMINE TABLET 500MG

8 March 2014

Sinds de vormwijziging van ovaal naar rond ontzettend veel jeuk, beginnend in de onderbenen, maagkrampen enz. enz. Gelijk gestopt met deze zooi, dit zijn niet dezelfde medicijnen.

METFORMINE TABLET 500MG

2 December 2013

Met zeer grote regelmaat heb ik last van mijn darmen sinds ik met metformine ben begonnen, ik zit zeer vaak op het toilet. De darmkrampen zijn zo heftig dat ik soms een dag niet de deur uit kan. Het enige waar ik dan toe in staat ben is op bed liggen met pijnstillers. Ook is mijn lichamelijke conditie achteruit gegaan en ben ik al maanden geestelijk minder scherp. De bloedsuiker is nu wel veel lager.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel