Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

METFORMINE TABLET 500MG

18 mei 2017

3 uur na inname misselijk alsof ik kon overgeven en voelde me super ziek, de hele dag sinds nu maagpijn. En krampen. De deur niet uitgeweest. Bang voor morgen dat sowieso

METFORMINE TABLET 500MG

28 april 2017

Ik gebruik metformine al jaren en heb er goede ervaring mee.

METFORMINE TABLET 500MG

25 april 2017

Ik er dik van wordt kan lijnen wat ik wil kom alleen maar aan balen is dat!!!

METFORMINE TABLET 500MG

14 april 2017

Galbulten. Rode huid. Continue jeuk.

METFORMINE TABLET 500MG

9 augustus 2016

Metformine is voor mij een "kwelmedicijn". Naast klachten van diarree heb ik last van misselijkheid en duizeligheid, kortom algehele malaise. Dan zijn de waarden na de bloedprik niet goed, en ga ik maar weer naar Metformine 850, de volgende ronde weer naar 500. Na overleg met de praktijkbegeleidster (op eigen verzoek) gebruik ik nu een drietal tabletten Glicazide en twee tabletten Metformine 500. Mijn diarreeklachten zijn afgenomen, terwijl de misselijkheid en gevoel van onrust en onbehagen zijn gebleven. Een tombola met een hoop getob en onvrede. Het dagelijks leven wordt er een stuk onaangenamer door. Waarom blijven Nederlandse huisartsen zo vasthouden aan het medicijn Metformine, terwijl er toch juist medicijnen zijn die adequater schijnen te werken. Hierover wordt de patiënt nauwelijks geïnformeerd! OKk, diabetes is een nare ziekte, maar wendt alle mogelijkheden aan om de patiënt zo adequaat mogelijk te helpen. Dit moet toch beter kunnen in Nederland - Zorgland.

METFORMINE TABLET 500MG

29 juni 2016

Het niet goed functioneren na inname van dit medicijn. Dus erger dan de kwaal. De darmen worden zwak, heel veel stinkende scheten en diarree. Maar andere medicijnen worden niet vaak voorgeschreven door de huisarts. Ik vind dit niet kunnen in een verstandige maatschappij.

METFORMINE TABLET 500MG

8 november 2015

Van dit middel kun je enorme last van heel stinkende winden krijgen, dat is erg genant. Ik ben overgeschakeld op Metformine van Bluefish en heb hier geen last meer van. Dit middel krijg je alleen op medisch advies, dus ik heb deze klacht besproken en gelukkig is dit DE oplossing!

METFORMINE TABLET 500MG

10 juni 2015

Schitterende stinkende scheten, rioollucht verspreidende luchten. Sandos Metformine 500 Mg. Wordt er nog wat gedaan met mijn ervaring????

METFORMINE TABLET 500MG

28 april 2015

Mijn bloedsuikerpeil is fors naar beneden gegaan (bij 2 x 500 mg metformine/dag). Mijn enige ongemak van metformine was een heel de dag durende winderigheid met frequent toiletbezoek. Heel vervelend. Ik heb dit echter kunnen oplossen door bij de inname van de tabletten middelen te gebruiken die simeticon bevatten. In België (waar ik woon) zijn dit 1 capsule Imonogas of 1/2e tablet Kestomatine. Voor Nederland weet ik het niet maar ik weet wel dat jullie vroeger Aëropax hadden, dat ook simeticon bevat. Simeticon doet de oppervlaktespanning van de faeces in de darmen dalen waardoor elke gasbel zich oplost in veel kleinere gasbelletjes. Voor mij zijn deze begeleidende middelen zeer geslaagd.

METFORMINE TABLET 500MG

METFORMINE TABLET 500MG

19 oktober 2014

Van het middel Metformine merk Actavis 500 mg gebruikte ik 2x2 tabletten per dag. Omdat ik ernstige diarree kreeg ben ik overgegaan op het merk Mylan. Dat ging een tijd goed (veel minder diarree). Helaas kwam na verloop van tijd de diarree weer terug. Verder eet ik veel minder dan voorheen, heb gedurende 2 jaar een ontzettende jeuk in mijn vagina. Voor de jeuk heb ik al van alles geprobeerd en heb het opgegeven omdat ik denk dat het door het Metformine gebruik komt. Naast de Metformine gebruik ik ook 2x1 tablet per dag Tolbutamide Actavis 500 mg. Met de praktijkverpleegkundige heb ik nu afgesproken dat ik op 2x 1 tablet Metformine overga, maar dan wel 2x2 tabletten Tolbutamide moet slikken. Ik hoop dat hiermee de jeuk verdwijnt en ook misschien de diarree.

METFORMINE TABLET 500MG

21 juli 2014

Sinds de ovale tablet is veranderd naar een ronde tablet heb ik diarreeklachten.

METFORMINE TABLET 500MG

16 juni 2014

Sinds de samenstelling van Metformine van Sandoz is veranderd zijn mijn suikerwaarden niet meer goed. Zelfs hogere dosering van Methformine Sandoz helpen niet. Vroeger had ik 2xdd 500 mg, nu 's morgens 500 en 's avonds 850. Suikerwaarden zijn nog steeds te hoog. Zou blij zijn als Sandoz de tabletten weer maakt met de oude samenstelling.

METFORMINE TABLET 500MG

8 maart 2014

Sinds de vormwijziging van ovaal naar rond ontzettend veel jeuk, beginnend in de onderbenen, maagkrampen enz. enz. Gelijk gestopt met deze zooi, dit zijn niet dezelfde medicijnen.

METFORMINE TABLET 500MG

2 december 2013

Met zeer grote regelmaat heb ik last van mijn darmen sinds ik met metformine ben begonnen, ik zit zeer vaak op het toilet. De darmkrampen zijn zo heftig dat ik soms een dag niet de deur uit kan. Het enige waar ik dan toe in staat ben is op bed liggen met pijnstillers. Ook is mijn lichamelijke conditie achteruit gegaan en ben ik al maanden geestelijk minder scherp. De bloedsuiker is nu wel veel lager.

METFORMINE TABLET 500MG

4 juni 2013

Sinds januari heb ik weer ronde metfomine tabletten, deze geven pijn in mijn maag en slokdarm.... voorheen geen problemen mee gehad toen ze ovaal waren.

METFORMINE TABLET 500MG

METFORMINE TABLET 500MG

21 maart 2013

Sinds de vorm van de Metformine (Sandoz 500) is veranderd, zijn mijn glucosewaarden hoger. Apotheek heeft contact gehad met leverancier. Leverancier heeft bevestigd dat er meer klachten zijn, maar ziet dit vooralsnog als incidenten. Sandoz bevestigde dat de hulpstoffen gewijzigd zijn. Van de 8 hulpstoffen worden er 4 niet meer gebruikt. In de plaats daarvan is er 1 nieuwe hulpstof toegevoegd.

METFORMINE TABLET 500MG

19 maart 2013

Na verandering vorm tabletten lijkt Metformine hogere glucosewaarden te geven dan voorheen Deze klacht komt bij meerdere patienten voor. In ieder geval bij Metformine van Sandoz. Tip: Productieproces weer herstellen naar vorige.

METFORMINE TABLET 500MG

METFORMINE TABLET 500MG

11 december 2012

Metformine geeft veel maagpijn klachten

METFORMINE TABLET 500MG

26 september 2012

Gebruik al jaren Metformine voor diabete`s 2 maar mijn suikerspiegel schommelt behoorlijk en ik val er niet van af maar ben zwaarder geworden.Ook werkt het niet echt op mijn suikergehalte in het bloed en heb voortdurend trek.Maar een tablet meer geeft bijwerkingen zoals onrustig gevoel en overdadig zweten vooral s`nachts.Nu na lange tijd gaan ze kijken naar het medicijn gebruik.Ook als ik een paar kilo kwijt ben blijft de suikerspiegel aan de hoge kant.

METFORMINE TABLET 500MG

19 maart 2012

Wekelijks klachten op mijn spreekuur als praktijkveropleegkundige over verandering leverancier van allerlei medicatie zoals Metformine, Statines, antihypertensiva. vaak onduidelijk of bestaande klachten komen van medicijn of anders, dit kost tijd om dit uit te zoeken, extra consulten, maar bovenal zeer vervelend voor patienten.

METFORMINE TABLET 500MG

10 februari 2011

Service Apotheek: Leef! no.67 febr./mrt./april 2011: '...Chronisch gebruik van metformine, een middel bij diabetes, kan leiden tot gebrek aan vitamine B12. Metformine zorgt ervoor dat het vitamine minder goed wordt opgenomen in de darmen. Dit vitaminetekort kan klachten verzoorzaken zoals vermoeidheid. Het zou nuttig zijn als diabetespatiënten die metformine gebruiken regelmatig hun vitamine B12-spiegel door de huisarts laten controleren, zeker als ze vermoeidheid hebben. .....'

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel