Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

12 April 2019

Ik krijg het niet, mijn dossier zijn ze kwijt geraakt. Ik zelf heb toen die tijd add als diagnose gekregen. Mijn zoon en dochter adhd en add. Ik word helemaal overprikkeld door mijn kinderen ze zijn zo ontzettend druk. Maar helaas voor mij, ik voel mij in de steek gelaten door artsen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

29 January 2019

Na me er lang tegen verzet te hebben heb ik me erbij neergelegd dat mijn leven een stuk makkelijker is als ik, met mijn ADD, geregeld een half ritalinnetje inneem om me te helpen opruimen/ studeren/ administratie te doen... Ik was 'over the moon' toen ik merkte dat ik eindelijk normaal leek te kunnen functioneren zoals andere mensen met 5 mg Mylan Methylfenidaat waar nodig! En ik kon een film kijken en me er genoeg op focussen om het verhaal te volgen. So far so good...Totdat ik voor het eerst Sandoz Methylfenidaat kreeg bij de apotheek. Lag het aan mij of hielp dit veeel minder? Terug naar Mylan: alles in orde. Voortaan verzocht geen Sandoz meer.Helaas door slechte communicatie tussen huisarts en apotheek kwam mijn recept maar niet aan en toen hij er na dagen wel was bleek het verzoek om ' geen Sondoz' te ontbreken. Toch maar weer meegenomen en nu weet ik het zeker: In plaats van rustiger maakt 'ritalin' van Sondoz me opgefokt en geirriteerd. Niet meer focus dan zonder en ontzettende kramp in mijn kaken: Niet normaal! Dan is zonder beter. Wat een flutmiddel!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

22 October 2018

Ik heb een erg positieve ervaring hiermee. Het duurt wel even voordat het inwerkt, maar dan merk ik het ook gelijk, het zorgt voor veel rust en helpt goed bij school. Ik heb zelf ook wat depressieve klachten en gek genoeg helpt het ook om mijn stemming te verbeteren. Hiervoor gebruikte ik concerta, maar daar merkte ik niet veel van. Over dit middel ben ik erg tevreden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

20 October 2018

Werkt goed! Niet te veel/te snel achter elkaar nemen anders word ik te onrustig. Als ik niet neem dan word ik snel afgeleid en erg vervelend in de zin van druk!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

31 August 2018

Na jarenlang Mylan 10mg te hebben gebruikt werd Sandoz ineens verstrekt door de apotheek. Helaas had ik alleen maar bijwerkingen zoals hartkloppingen en duizeligheid. Nu weer terug bij Mylan zonder bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

7 April 2018

Ben 30 jaar en heb de klassieke ADHD Werkt perfect 5 x 10 mg , om 7 - 9 - 11 -13 En 15 uur.Elke dag.Heb een dubbele wekker op mijn telefoon 15 min voor de inname. Werkt wanneer het nodig is zeg maar. Gedraag me rustiger en ik denk beter na. Ik kan ook een plan blijven vasthouden. Beter plannen en heb natuurlijk mijn agenda met wekker. Geen rebounds want neem het om de 2 uur. Vind dit beter als een pil met langwerkende afgifte want je houd gewoon 1 piek aan ipv dagelijks een andere want niet elke pil werkt hetzelfde met verlengde afgifte. Ik heb dat de ene goed werkt en de andere de dag erna niet en soms zelfs werkt die heel lang maar half. Geen bijwerkingen, alleen op het begin de eerste paar weken een droge mond. Ik krachttrain 5 keer per week zodat ik honger blijf behouden en ik eet voor elke inname iets zodat ik geen last heb van bijwerkingen zoals geen eetlust Verder heb ik altijd een fles water bij zodat ik genoeg vocht binnen krijg zodat ik geen droge mond of hoofdpijn krijg en neem ik bij de koude dagen multivitamines bruistablet voor de extra weerstand. Het houd bij mensen zoals mij ook het dokteren tegen. En de zucht naar middelen zoals wiet. Inslapen doe ik met melatonine als het nodig is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

20 February 2018

Wat een troep is dit. Jarenlang Ritalin van Novartis gebruikt, met zeer goede resultaten. Op last van de zorgverzekeraar kreeg ik bij de apotheek een keer Methylfenidaat van Sandoz mee. Het leek niets te doen voor mijn ADD klachten, maar gaf wel hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en paniekaanvallen. Na 2 weken trok ik het niet meer en ben teruggegaan naar de apotheek. Ik heb moeten lullen als brugman om de vertrouwde Ritalin weer te krijgen. Daarna mijn arts verzocht om voortaan letterlijk Ritalin voor te schrijven. Nog steeds probeerde de apotheek iedere keer weer opnieuw om me die Sandoz zooi mee te geven. Inmiddels heeft mijn verzekeraar mijn medicijnen uit het pakket geschrapt. Ik kan het me veroorloven het zelf te moeten betalen, dus dit zie ik alleen maar als voordeel, geen bemoeienis van de verzekeraar meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

25 January 2018

Na overstappen vele en erg heftige bijwerkingen... Geen fijn middel, direct gestopt en terug gegaan naar oud merk

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

13 March 2017

Merk sinds januari 2017 dat Methylfenidaat HCI Sandoz minder (lijkt?) te werken. Verminderde werking. Meer afwezig, minder gestructureerd werken. Nooit klachten gehad. Was blij dat ik weer Sandoz kreeg i.p.v. Mylan. Nu steeds meer aan het twijfelen. Na 2 uur weer aan het dromen, meer chaotisch etc. Fijn te lezen dat ik niet de enige ben, en het dus concreet is. Hopelijk nemen meer mensen de moeite veranderde werking hier te noteren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

5 January 2017

De laatste weken lijkt de werking weer verminderd. Er komt niets uit mijn handen, moe bij het opstaan, minder eetlust, minder plezier kunnen beleven aan sociale activiteiten, hoofdpijn, hyperfocus op onzinnige zaken en er nauwelijks uit kunnen komen, te laat naar bed omdat er meer afschakeltijd nodig lijkt te zijn. Natuurlijk zou de optelsom van minder slaap, slechtere voeding tot een kip-ei-conclusie kunnen leiden maar dat vind ik te gemakkelijk: de afgelopen jaren is er wel vaker een periode van deze combi geweest die prima op te vangen was. Nu lijkt een paar dagen goed uitrusten en eten geen enkel positief effect te geven. Het verschil vind ik te opvallend groot in vergelijking tot een paar weken terug. Dit is niet hetzelfde als feestdagenstress, of griep-bijverschijnselen. Helaas vind ik geen recente en vergelijkbare bevindingen van deze medicatie op het net om te bevestigen dat dit niet alleen mijn hersenspinsel is. Het proces van veranderen van medicatie in dosering of afbouwen en ander merk of vorm is zo intens dat ik dat graag wil uitstellen of voorkomen. Op dit moment 4x daags 15 mg.`s morgens ook 1x vit. C en 4x vit. D van Kruidvat erbij. Ik hoop dat dit bericht anderen met dezelfde ervaringen doet reageren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

18 October 2016

Ik kreeg dit middel ipv methylfenidaat hcl mylan 10 mg tablet. Er werd mij verteld dat het precies hetzelfde was. Nou, ik heb deze 1 week gebruikt. Ik was duizelig, moe, verward, bang en kon niet functioneren. Ik was gewoon een zombie. Na een week ben ik teruggegaan en wilde die van Mylan terug. Uitleg gegeven van mijn klachten en volgens de apotheek kon dit niet. En bedankt. Na veel bombarie weer Mylan gekregen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

15 May 2016

Werkte goed maar de bijwerkingen waren extremer dan bij de andere merken methylfenidaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

13 December 2015

Het medicijn werkte vrij snel. In begin last gehad van hoofdpijn en hartkloppingen. Na ongeveer 2 weken zorgde het medicijn ervoor dat ik veel meer energie heb op de dag. Gewoonlijk lag ik in middag op bed maar nu helemaal niet meer. Kon iets moeilijker inslapen. Medicijn is voor mij zeer positief gebleken. Door regelmatig gebruik op de dag veel meer dorst. Verder geen bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

24 November 2015

Hiervoor gaf de apotheek mij Methylfenidaat HCL van het merk Mylan (voorheen heette deze Rubió). Deze werkte aardig goed. Bij het ophalen van het herhaalrecept merkte ik op dat ze mij deze keer een andere variant meegaven. Ik was een beetje sceptisch, dus heb ik eerst de bijsluiters vergeleken en zag dat er toch net wat verschillen zaten in de samenstellingen. Toch geprobeerd, maar op dag 3 kreeg ik last van een dikker wordende tong en merkte ik duidelijk een verschil in mijn concentratievermogen. Om eerlijk te zijn ben ik absoluut niet blij met het feit dat apotheken zomaar een ander merk mogen meegeven aan hun patiënten zonder het eerst bespreekbaar te maken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

9 November 2015

Wat is hiermee gebeurd? Twee jaar geleden werkte dit medicijn perfect, maar tegenwoordig werkt het meer versuffend, en ook Ritalin van PCH is niet meer hetzelfde. Een overgebleven doosje uit 2014 gaf de doorslag dat dit niet aan mij lag. De nieuwere pillen met de versuffende bijwerkingen zijn bovendien ook harder. Een eerlijk antwoord hierop zou zeer wenselijk zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

METHYLFENIDAAT HCL PCH TABLET 10MG

15 May 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Toelichting: Ik heb meer last van hoofdpijn dan bij het oude medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

14 April 2015

Ik ben 18 jaar, heb ADD en ben zeer tevreden over het medicijn, omdat het met een motivatie- en concentratiekick geeft tijdens het leren. Methylfenidaat werkt na een half uur in. Na een klein uur merk ik dat er sprake is van een piek-effect. Daarna vermindert de werking. Na drie uur is het medicijn uitgewerkt, in die zin dat ik nauwelijks verschil meer merk met/zonder. Ik neem het medicijn niet/zo min mogelijk na 19 uur, omdat ik dan moeite heb met inslapen. Er zijn meer bijwerkingen, maar die zijn niet echt storend en dus niet noemenswaardig. Wel verandert echt je stemming bij het gebruik van methylfenidaat. Ik ben namelijk niet meer spontaan, zo kan ik (vooral de eerste twee uur na het innemen) moeilijker om dingen lachen, wanneer ik dat wel zou doen als ik het medicijn niet zou hebben genomen. Daarom gebruik ik het medicijn alleen bij het leren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

19 March 2015

Veel last van bijwerkingen, afgevlakt raken, paranoide, onrust bij uitwerken, zweten, niet kunnen slapen. Effect van de concentratie woog op lange termijn niet op tegen de nadelige effecten, ook niet bij lage dosering. Nu ik ben gestopt ben ik veel meer mezelf, is mijn stemming verbeterd en heb ik eindelijk geleerd mezelf en mijn 'handicap' te accepteren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

METHYLFENIDAAT HCL Laboratorios Rubio TABLET 10MG

2 December 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Anders, namelijk:

Toelichting: Het voelde alsof ik geen tabletten had genomen. Mijn klachten waren net zo aanwezig als zonder tabletten. Met het verkruimelen had ik wel kunnen leven, maar niet met de klachten. Ik durfde niet een hogere dosis te gaan gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

METHYLFENIDATI HCL TABLET 10MG

13 September 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

31 May 2014

Na ongeveer 4 weken gebruik (3x daags 10mg) ernstige bijwerkingen die niet allemaal in de bijsluiter staan: grote vermoeidheid, geil als een aap, snelle en grote geïrriteerdheid met soms aanvallen van (grote) fysieke agressie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

7 May 2014

Opeens vergoedde mijn zorgverzekeraar PCH niet meer en moest ik overstappen op Sandoz. Na meerdere dagen 8x p.d. Methylfenidaat van Sandoz te hebben geslikt voelde ik me steeds neerslachtiger worden en op een gegeven moment was ik op het punt dat ik er een einde aan wilde maken. Daarnaast was ik heel onrustig en had ik een heel opgefokt gevoel. Ik was impulsief en agressief. Het had bij mij dus echt een averechts effect. Gelukkig na dit aangeven bij mijn psychiater direct weer over op PCH, waarna ik me opeens weer een stuk beter voelde.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

18 April 2014

Nieuw leven na 53 jaar is begonnen. 6 x 20mg/pd, één woord; Geweldig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

2 March 2014

Een goede begeleiding bij het opbouwen en de juiste dosering vinden bij dit medicijn is een must! Iedereen reageert weer anders, een adaptieve aanpak van psycholoog/psychiater werkt het beste. Zelf in combinatie met een E-behandeling gedaan; zeer enthousiast! De medicijnen-vakantie periodes zijn voor mij toch het zwaarste; afbouwen gaat goed maar opbouwen heeft bijwerkingen. Strikt tijdschema en dosering aanhouden helpt!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

19 February 2014

Gebruik begonnen in verband met diagnose adhd. Zeer snelle respons bij inname vanaf het begin. Moeheidsklachten namen drastisch af. Rustig wakker worden na nacht slaap en eindelijk grotendeels bevrijd van chaos en onrust in mijn hoofd. Ik ben wakker en helder in mijn hoofd. In eerste weken wel bijwerking gehad zoals hoofdpijn, hartkloppingen, buikpijn en droge mond. Iets minder eetlust na ongeveer zeven weken gebruik. Ik neem de medicijnen op vaste tijden elke dag in. Voor mij een enorme positieve ervaring.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel