Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

13 October 2021

Heb 7,5 mg genomen. Kreeg het voorgeschreven ivm rusteloosheid en slaapproblemen. Maar na 1 x 7,5 mg was ik wel de hele nacht knock out, maar ook de volgende dag heel suf. Ik kon niet werken en al helemaal niet autorijden. Het voelt heel onprettig. Ook beetje last van rusteloze benen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

24 September 2021

Het werkte niet! Normaal krijg ik remeron soltab 15mg Na twee weken gebruik van de aurobindo ging ik steeds later inslapen, tot inslapen na 6 uur en dan na 2 1/2 uur weer wakker. Depressieve klachten kwamen weer terug Dit was eerder al mijn ervaring met mirtazapine teva 15 mg. Van de huisarts mag ik niet stoppen ivm slaapproblemen, maar van de apotheek/zorgverzekeraar/overheid moet ik dan wel een goedkoper middel uitproberen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

28 April 2021

3,75mg voorgeschreven gekregen ten gevolge van slapeloosheid door angststoornis. Had hiervoor oxazepam, maar zoals we allemaal weten zijn de pammetjes na verloop van tijd verslavend dus kreeg ik dit. Uur na inname koude rillingen over het hele lichaam, alsnog maar 3a4 uur geslapen en vaak wakker geworden. Hetzelfde als ik dus niks slik. Daarbovenop raar warm gevoel in het hoofd. In bed onrustig, kon amper slapen. Voor mij was een keer genoeg, ik moet het niet meer. Mogelijk werkt het voor anderen goed?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

4 February 2021

Hallo gebruik dit middel nu week of 5,heb het idee het idd afvlakken doet ,maar dat is het dan ook .daar buiten was ik al veel moe en het lijkt er wel op of het met de mirtasapine nog erger aan het worden is .slik nu 7.5 mg ,wat volgens horen zeggen wel mee vallen moet,maar ik voel me overdag zeer moe ,wappie en afwezig ,zo er meer hier vermelden.nu was het advies , verhogen naar 15 mg .weet niet wat ik hier mee moet.ik voel me meer dood dan ik leef,of dit door de pillen komen kan?? ,De een zeg 7.5 mg is niet veel.daar ik nog al wat na lees,als ik iets moet slikken.heb ik toch een behoorlijke twijfel over deze pillen.de een is er mee gebaat.de ander heeft er niks aan .als ik het zo een beetje na lees ,meen ik ook ergens, gelezen te hebben,dit middel een paarde middel is ,en zelfs ergens gelezen te hebben.dat men zich afvragen doet ,waarom deze pillen niet uit de handel worden gepakt.dit alles maakt me nog al wat zorgen .en vraag ik me af .heeft er hier iemand het juiste antwoord op ?is die 7.5 mg nu werkelijk niks? Hoop op een andwoord

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

9 January 2021

Kan ik weer beginnen naar 3 weken gestopt te hebben. Ik ben erg depersief en ik had te dik bloed bij de trombosedienst heeft dat invloed met het medicijn.Ik sta in twijfel wat ik moet doen. Ik voel me erg rot .Gerda Nijland.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

6 December 2020

Jaren met lichamelijke en geestelijke klachten geleefd zoals: (slapeloosheid, hoge spierspanningen, slechte concentratie, kort lontje) voortkomend uit een ptss stoornis. Psychotherapie hielp minimaal .Na jaren uiteindelijk begonnen met medicatie, uiteindelijk uitgekomen op mirtazapine.15mg dit zorgt weer dat ik goede nachten slaap.En overdag beter functioneer.Wel bijwerkingen, maar alles beter dan de ellende die ik had. Life saver for me

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

14 November 2020

ik heb dit middel gekregen voor angst en paniek slik het nu 8 maanden en wil graag gaan afbouwen maar ben daar een beetje bang voor de reden is dat ik zwaarder wordt ervan.Het helpt heel goed voor mij dit middel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

15 October 2020

Ik gebruik het nu 3 1/2 maand, na veel gepieker en veel slapeloze nachten en burn-out. Ik begon gelijk geweldig goed te slapen en me beter te voelen. Daarnaast was het zomer, we kregen weer vrijheden etcetera. Ik slaap nog steeds goed op dit medicijn maar ben mezelf niet, afwezig, 0,0 energie, geen libido en onvast op de benen. Ik wil er vanaf, in overleg met mijn psychologe Probeer ik in vier weken af te bouwen, nu de eerste twee nachten op 12,5 mg geslapen. Dan volgende week 10 mg per nacht enzovoorts. Ben erg misselijk en heb hoofdpijn sinds gisteren. Maar ik zet dit wel door, wil weer blij kunnen zijn en lachen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

4 September 2020

Slaap weer heerlijk .Sufheid word steeds minder. Alleen goed opletten met eten ben flink aangekomen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

4 September 2020

Ik slik dit medicijn, 30 mg, vanwege zeer slecht slapen en PTSS. Ik krijg er zware krampen van in mijn benen en armen, het voelt soms als zweepslag. Slapen kan ik door de pijn van de krampen niet. Ben nu terug op dosis 15mg. Helaas verbeteren mijn klachten niet. Ik merk wel dat mijn geestelijke gesteldheid vlakker wordt en ik beter door de dag heen kom. Ik merk aan mijn broek dat ik aangekomen ben. Dit medicijn slik ik pas een maand. Ik doe het nog een paar weken en als de klachten niet verminderen dan stop ik hiermee. Heb goed overleg met mijn psychiater.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

1 September 2020

Ben kilo,s aangekomen kijken of er wat Andrés is Slaap er goed door

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

16 July 2020

Ik gebruik dit middel al 9 jaar en het werkt geweldig! Ik slaap nu veel beter door en ik pieker heel veel minder. Echt een wereld van verschil! Ik heb wel eens een hogere dosis geprobeerd, maar dar werd ik juist somberder van. Ooit nam ik de gewone, dus niet de oplosbare, en die werkten veel minder goed. Terwijl er hetzelfde inzit. Ongeveer een half uur voordat ik naar bed ga, neem ik m in, maar dat luistert totaal niet nauw bij mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

11 June 2020

Ik gebruik mirtazapine 7,5 mg p/dg sinds 3 mnd en ervaar zowel positieve als negatieve werking. Het haalt de scherpe kantjes van mijn angsten en depr.klachten af, ik slaap beter en kom aan in gewicht wat in mijn geval gunstig is. Het leven voelt wat gemakkelijker. De paniek breekt er iet meer door.Nadelen; duizelig, onzeker op mijn benen, soms té vast slapen met als gevolg de hele dag ‘n naar lijf, onrustige darmen en minder goed plassen. Ik kijk het nog even aan, graag nog wat meer reacties.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

31 March 2020

Wegens dysthymie (chronische depressie) heb ik het recente verleden diverse SSRI's uitgeprobeerd.Deze hadden geen effect.Sinds januari 2020 heb mirtazapine (ander werkingsmechanisme dan SSRI's) aan de huisarts gevraagd (30 mg per dag). En het werkt in mijn geval uitstekend. De eerste positieve effecten kwamen na circa 2 weken. Depressieve gevoelens zijn vrijwel verdwenen (na 4 weken), durf meer voor mijzelf op te komen (minder algemene angstgevoelens).De nadelige bijwerkingen die ik ervaar zijn restless leggs bij s'avonds innemen. Daarom overgeschakeld naar de ochtend.En verder zoals zoveel van dergelijke middelen gewichtstoename (neem ik op de koop toe).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

24 February 2020

Ik kan eindelijk 8 uur of langer slapen zonder wakker te worden. Ik voel me ook een stuk rustiger, beter in het algemeen en zie ik er vrolijker uit. Ik ben echt ontzettend blij met dit middel!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

16 December 2019

Kwam pas later achter dat deze paarde middel tegen neerslachtigheid is!?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

25 October 2019

Werkt goed qua slapen ( te goed want op half tablet is 10 uur te slapen) maar werd er na gebruik duidelijk deptessief van. Na stoppen met middel verdween dat na 2 dagen ca weer. Ook op dag na gebruik zeer prikkelbaar, verward en non communicatief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

13 September 2019

Totale slapeloosheid na drie weken; angst en spanning; rusteloze benen s nachts en tintelingen in benen en handen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

22 August 2019

Ik ben er gister mee begonnen maar bevalt me totaal niet! Ik zou er beter van kunnen slapen. Dit is niet het geval. Ik slaap zelfs slechter. En ik voel dat mijn stemmingswisselingen aleen maar erger word. Ik stop er per direct mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

31 July 2019

Als behandeling van een Gegeneraliseerde angststoornis kreeg ik als eerste Sertraline voorgeschreven. Dit werkte niet. Daarna Mirtazipine. Ik werd hier erg moe van, en erg snel geïrriteerd. Mijn vrouw noemde mij “een nare man”. Ik ben opgehouden en heb een andere SSRI geprobeerd ( in totaal 4 antidepressiva, waarvan de 4e sterk verbetering gaf)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

11 July 2019

Gebruik het sinds enkele maanden ivm ernstig jeugdtrauma, door psycholoog voor een consult naar psychiater verwezen en ben er heel gelukkig mee. Eerste weken heel moe, maar eindelijk ipv 4 uur slapen nu opeens normale uren, tussen de 7 en 9 uur slaap. Spanningspieken zijn verdwenen bij vervelende herinneringen en triggers. Ik functioneer weer en zonder heel veel moeite. Voor mij een letterlijke lifesaver en kan nu met mijn psycholoog emdr opstarten. Bijwerkingen zijn behoorlijke (spier)pijn, vooral in mijn handen, maar ook onderrug en verder. Nou heb ik al chronische pijn dus vind ik dit nog niet eens zo erg omdat het nu een algehele pijn is en niet meer "lokaal", dus voor mij geen probleem. Soms een wat rare smaak in mijn mond. Ik heb het er graag voor over en ben erg positief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

23 February 2019

Gebruik het nu ruim twee jaar, het gaat stukken beter met mij. Kom ook iets makkelijker in slaap.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

10 December 2018

Middel is erger dan de kwaal! Vanwege chronische pijnklachten kon ik niet goed slapen en raakte ik oververmoeid. Daarom een half tabletje mirtazapine om het slapen te bevorderen. Helaas, ik werd er klaar wakker van, daarbij erge spierpijn over het hele lichaam, spierzwakte, onregelmatige en trage hartslag, en oorsuizen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel