Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 14 resultaten gevonden.

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

15 februari 2017

Ik had eerst 40 mg omeprazol van teva dat ging prima. Nu slik ik de 40 mg van sandoz en hebt vanaf het begin weer heel veel last maagzuur en daarbij heel erge vermoeidheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

14 februari 2017

Last van flauw vallen en last van de keel, droge mond, pijn middenrif, erg veel hoesten, ASTMA erger geworden, spierpijn, weinig gevoel op bepaalde plaatsen, veel zweten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

19 januari 2017

Ik gebruikte al langere tijd omeprazol van Teva en dat beviel redelijk tot goed. Echter ik moet nu ineens van de verzekering de Omeprazol van Santoz gebruiken omdat deze goedkoper is. Ik ben nu 2 maanden verder en heb nu 1-3 keer in de week een flinke reflux. Voor mij werkt deze maagbeschermer dus niet en wanneer dit zo doorgaat loop ik ernstig gezondheidsrisico. Dan praat ik nog niet eens over de nevenklachten zoals oververmoeidheid, vertigo en maagdarmproblemen. Het wordt eens tijd dat iedereen beseft dat het niet alleen de werkende stof maar ook de wijze waarop deze werkende stof wordt aangeboden de effectiviteit bepaalt. Deze stap in de voorbereiding om het middel op de markt te brengen is kostbaar en wordt door de prijsvechters dus overgeslagen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

4 januari 2017

Op zich geen bijwerking gehad van dit medicijn. Moest het samen gebruiken met Naproxen, vanwege mijn dystrofie. Na 1½ jaar gebruik van deze maagbeschermer, 1 per dag, werd ik zo koud, rillerig enz. Kon niet meer warm worden. Ben gaan zoeken en kwam erachter dat dit middel je vit. B 12 uit je lichaam haalt. Heb hierop laten prikken en inderdaad. Nu dus chronisch tekort hieraan, 1 keer in de 3 maand moet ik een vit. injectie halen bij de huisarts. Voel het gelijk als ik er aan toe ben, soms niet in de gaten dat de 3 maand om zijn. Weer vreselijk koud e.d. Ga ik het nakijken en ja hoor, het is weer zover. Knap dan ook gelijk op na de injectie wat het koud zijn betreft. Waarom je dit niet verteld wordt bij het gebruik van Omeprazol is mij een raadsel. Zou veel beter zijn als de arts die het voorschrijft, je dit gelijk vertelt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

8 november 2016

Tijdens mijn gebruik had ik inderdaad geen last van maagzuur. Maar ik werd moe, doodmoe, loodzware benen, ijzertekort, zere tong, kortademig, gewichtstoename bij verminderde voedselinname, geen eetlust, jeuk, vocht vasthouden, libidoverlies, roos, paniekerig, depressieve klachten, verlies van levenslust, braakneigingen en zo nog wel meer. De huisarts gevraagd of de omeprazol de oorzaak kon zijn van ijzertekort en andere klachten. Dit was niet vermeld in zijn waarschuwingssysteem. Dus door blijven slikken. 5 jaren. De klachten verergerden in ernstige mate dat functioneren niet meer ging. Bij onderzoek specialist bleek daar wel bekend te zijn dat het fenomeen dat omeprazol kan zorgen voor verminderde opname van ijzer. Alle andere waarden waren wel goed. Overgestapt op Ranitanine, en ik voel mij al stukken beter.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

2 november 2016

Gebruikte altijd Omeprazol actvis maar moest omdat het goedkoper was van het merk Sandoz gaan gebruiken. Ik heb in 6 weken tijd 10 x reflux gehad met aspiratie in de longen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

8 juli 2016

Werkte goed, toen kreeg ik Omecat 40 mg, werkt slecht, nu Omeprazol Auro omdat die volgens de apotheker hetzelfde is als Sandoz, die zou zijn overgenomen, is dat waar? Ik kan het nergens terugvinden, weet iemand dit?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

9 augustus 2015

Werkt perfect, indien regelmatig ingenomen. Het is geen wondermiddel om maagzuur in enkele minuten te doen verdwijnen (zoals Rennie's).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

21 februari 2015

Klachten zoals misselijkheid, braken, buikpijn, diarree, verstopping en winderigheid. Ik gebruik nu 3 weken Esomeprazol, daarvoor Pantoprazol en weer daarvoor ben ik ooit begonnen met Omeprazol, minder klachten van de andere ga denk maar weer terug naar Pantoprazol.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

3 februari 2015

Grote pot, erg handig; ben ik van die doordrukstips af, veel gebruisgemak!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

17 september 2014

De verpakking is inderdaad heel vervelend, het zilverpapier is veel te dik voor de kwetsbare capsules.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

31 januari 2014

Een vreselijke jeuk ondervond ik van dit middel echter het merk actives had dit niet. Aphotheek levert alleen nog maar sandoz hier ben ik niet blij mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

8 juli 2013

Extra vermoeidheid -tintelende vingers -algemeen gevoel van onwel zijn en futloosheid. Bij gebruik van Nexium treden deze verschijnselen aanzienlijk minder of niet op!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

17 mei 2013

Haar,wimpers en wenkbrauw haren vallen uit,jeuk,vlekken,bultjes,duizelig,slaperig,depressief,slecht slapen,geen eetlust,smaak verandering,zonneallergie,jeukende ogen,kan niet meer tegen daglicht op mijn huid dan gaat het branden enz enz. Voordat ik omeprazol in moest nemen had ik al deze bijwerkingen niet. Door extreem haaruitval ben ik er 3 mnd mee gestopt. Alle bijwerkingen verdwenen en voelde me weer mens. Omdat ik toch heel erg last van mijn maag kreeg moest ik het weer innemen op dokters advies. Nu na een maand is het weer ellende en alle bijwerkingen zijn weer terug. Vooral haaruitval is extreem. Help! Ik zoek een alternatief zonder bijwerking haaruitval ziekte alopecia.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel