Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

14 February 2020

Na me longembolie en longinfarct kreeg ik deze pijnstiller werk heel goed en heb het tijdens me opname van een maand geslikt nadelen er van zijn de verstopping die je krijgt en de ontwenningsverschijnselen als je stopt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

12 February 2020

Na mijn operatie aan mijn amandelen dit medicijn gekregen. Ik raad dit niet aan! Ik werd misselijk, moest vaak overgeven en raakte verstopt. Ook overal op mijn lichaam had ik jeuk. Toen ik stopte met het gebruiken, heb ik de hele nacht liggen zweten en me heel naar gevoeld. Nu heb ik rode uitslag op mijn armen en buik, wat waarschijnlijk ook door dit middel komt. Denk goed na voordat je dit middel gebruikt!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ CAPSULE 5MG

7 February 2020

Dit is mijn mening voor alle Oxycodon, ik heb meerdere merken gebruikt door de jaren heen. Ik heb het 5 jaar elke dag gebruikt. Het ontwennen was voor mij niet heel moeilijk, maar met de pijn waarvan het niveau weer omhoog ging heb ik moeten worstelen. Later ben ik cannabis gaan gebruiken wat mijn leven een stuk dragelijker heeft gemaakt. Oxycodon is een enorm goede pijnstiller, binnen een uur ben je deels van je pijn af. Maar de neveneffecten zoals slapeloosheid, emotioneel zijn, futloos, depressie liegen er niet om. Ik kan het niet hard maken maar ik denk dat Oxycodon bijgedragen heeft aan mijn depressies. Zo nu en dan gebruik ik het nog wel eens, maar houd dat graag bij incidenteel. Direct ervaar ik een 'unheimisch' gevoel van niet mezelf zijn gepaard gaand met jeuk en rusteloosheid. Als het een aantal dagen achter elkaar gebruik komt daar ook de slapeloosheid weer. Dus mijn advies gebruik het vooral als u het nodig heeft. Het kan een heel goed middel zijn en mij heeft het ook ontzettend geholpen. Maar zodra u het met paracetamol kunt redden dan zeker doen. Let wel op uw nieren en lever. Maar ook oxycodon is niet onschuldig op dat gebied.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 40MG

4 February 2020

Super kreeg het na een zware gewrichtsoperatie en hielp uitstekend. Afbouwen viel wel tegen na 5 jaar gebruik ervan. Maar eenmaal er vanaf voel ik me weer als vanouds. Voor korte termijn perfect middel, lange termijn is het drugs en is stoppen erg moeilijk. Kwam behandeling bij Iriszorg aan te pas.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Oxycodon

2 January 2020

Oxycodon doet waarvoor hij voorgeschreven is. Verlicht de pijn (zenuwpijn in mijn rug). Ik gebruik het nu 4 of 5 jaar ben nu al sinds mei 2019 aan het afbouwen en het is een hel. Ik word ziek en lijk wel pijn in mijn botten te hebben, enorm onrustig en ziek dat ik me voel. Het gaf me ook enorme oplevingen en die mis ik nu en ben in depressie geraakt. Ik ben minimaal nog een half jaar bezig met de afbouw denk ik, maar raad het niemand aan om te gebruiken of beginnen eraan. De nadelige bij effecten zijn heftig. Mijn dagelijkse bijwerkingen zijn hele dagen vermoeid zijn, tenzij ik een kortwerkende nam dan kreeg ik een opleving en deed ik teveel wat ik daarna moest bekopen met meer pijn. Maar na jarenlange pijn en moeilijk functioneren was zo een opleving fantastisch, je kan weer ff meedoen met de wereld of met je kinderen van 3 en 5 stoeien, fietsen... dus soms gebruikte ik een extra om ook zo te kunnen leven. Het is zo verslavend maar heb steeds meer nodig om hetzelfde effect te hebben.

OXYCODON HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 10MG

6 November 2019

Gebruukte vanaf 2004 3 keer 40 mg i.v.m hevige rug en nekklachten.dosering in de loop der jaren verhoogd naar 7 keer 40 en 7van 10 snelwerkend.vorig jaar zware operatie rug gehad en ze waren kwaad in maastricht vanwege zeer hoge dosering.hadden moeite met narcose.gaven me toen methadon 2 keer 20 mg en 2 keer 40 mg en via morfinepomp per uur 6mg.door methadon stond ik staand te slapen en vaak gevallen.borstbeen al 8.5 maanden door midden gebroken.gespleten.en 4 ribben gebroken.gelijk de methadon afgebouwd in 3 weken.nu nog 6 keer 10 mg oxycodon en ik kan zeggen het is een perfecte pijnstiller.zonder zou ik echt niet meer kunnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

22 October 2019

Gebruikt van September 2016 tot maart 2019, beide varianten de lang en snel werkende. In januari af gaan bouwen en sinds maart 2019 heel incidenteel bij hevige rugpijn, dit is ook een van de plekken waar de kahler duidelijk zichtbaar was op de scan. Maar helemaal geen afkick verschijnselen gehad toen ik met vaste dagelijkse hoeveelheid stopte. Tijdens de piek periode gebruikte ik 4 langwerkende en 6 snelwerkende per dag.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

7 October 2019

Aanvankelijk een andere Oxycon 5 mgr blauwe tabletten. Alleen ingenomen bij extreme pijn door longkanker. Deze variant was een vervanger... van Aurobindo... door apotheker verstrekt. Was blijkbaar goedkoper. Na gebruik van 3 capsules begin september 2019 problemen met obstipatie. Darmklachten. Zelf op dit moment van schrijven 7 oktober heb ik klachten, Zal dit medicijn nooit meer gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 10MG

30 September 2019

Ondanks de bijwerkingen. Ben ik ontzettend dankbaar dat dit medicijn bestaat. Vanwege mijn hevige rug/nekklachten gebruik ik dit medicijn. Al sinds 2016 alleen als de pijn ondragelijk is. Door dit medicijn kan ik enigszins nog gewoon mijn dagelijkse dingen doen. Gelukkig door omeprazol en allergie tabletjes heb ik bijna tot geen bijwerkingen. En ik zou wensen dat mensen is dit medicijn op de juiste wijze zouden gaan gebruiken. Het is geen paracetamol als je hoofdpijn hebt. Ga er gewoon zorgvuldig mee om en probeer daar waar het kan soms langer te wachten met inname i.p.v. stug doorgebruiken terwijl de pijn al is afgenomen. Zo voorkom je verslaving. En ga ook niet als het niet gelijk voldoende werkt maar nog meer innemen in de hoop dat de pijn dan weg gaat. waardoor je desastreuse gevolgen kan oplopen tot zelf de dood! Dit medicijn eist dat je er zorgvuldig mee omgaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Paracetamol 1000mg i.c.m. Oxicodon 15mg/ Oxycodon 5mg/ Lyrica150 mg/ Fentanyl 100ug / Acestylsallicylzuur 80mg/ Methadon 10

30 September 2019

Mijn ervaring is dat ik het gevoel heb dat ik meen dat ik moeilijk tot en met zeg maar als ik dan ala eerste zou maar dat hoeft niet maar het is maar dat er ook van op de hoogte ben ik nu dan toch rechts of links dragend?

OXYCODON HCL AUROBINDO RETARD TABLET MGA 30MG

16 September 2019

In 2013 adviseerde een arts uit een ziekenhuis in Amsterdam mij Oxycodon te gaan gebruiken i.p.v. Indometacine 75 mg retard (2 x daags) Inmiddels gebruik ik dagelijk 2 x 30 mg retard en 1 x 20 mg retard Oxycodon. Spijt als haar op mijn hoofd dat ik haar advies heb opgevolgd. Bij slechts 1 x vergeten of te laat werkelijk doodziek. Huisarts of specialist schrijven een onderzoek voor maar vaak onmogelijk omdat ik dan bijv. 2 x 24 uur geen oxycodon mag gebruiken. Heb CLL, prostaatkanker, Bechterew, COPD,Astma, migrainepatiƫnt enz.enz. Is het doenlijk zelf af te bouwen bijv. met 5 mg per dag en dan bijv. 1 week lang en zo telkens met 5 mg afbouwen.?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

9 September 2019

Eerst altijd Teva, toen naar Aurobindo omdat volgens de apotheek Teva niet meer werd vergoed. Ik gebruik dit middel alleen indien nodig, dus niet iedere dag Teva werkte prima zonder bijwerkingen, maar Aurobindo werkte totaal niet en ik kreeg er bijwerkingen van, kotsmisselijk en verschrikkelijke jeuk over mijn hele lijf die wel tot 24 uur na inname aanhield. Ik ben teruggegaan naar Teva, met als gevolg dat het mij meer dan 20 Euro per maand ging kosten. Maar liever dat dan een middel dat niet werkt met bijwerkingen die niet uit te houden zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Oxycodon 10 mg

28 August 2019

Ik heb na inname ervaren dat het bij mij totaal niet werkt, heb hier na naproxen 500 mg ingenomen dat werkte wel.

OXYCODON HCL TEVA CAPSULE 5MG

14 August 2019

Na een zoektocht van 2 jaar naar het medicijn om de clusterhoofdpijn te behandelen heeft mijn neuroloog als laatste middel Oxycodon voorgesteld. Wonderbaarlijk hoeveel kwaliteit van leven ik terug heb gekregen. Intens gelukkig dat ik nu weer met de kinderen een balletje kan trappen of een dagje uit kan. Spierspanningen, rug/schouderpijn en scherpe randen van de aanvallen zijn verdwenen bij een dosis van 6 x 5mg per dag. Ik word in de ochtend ook niet meer gebroken wakker van de pijn in mijn lichaam. Verapamil en Sumatriptan gebruik is afgebouwd, waarbij dit laatste nog wel een optie is ten tijde van de "SEH" aanvallen die gewoon niet te behandelen zijn. Daar kan geen Oxycodon tegenop. Een glas Forlax per dag is voor mij een vereiste. Stoelgang was altijd al lastig maar met vlagen nog lastiger vanwege dit medicijn. Daarnaast nemen voor mijn gevoel de CSA's wel toe, daarom is een slaapanalyse weer aangevraagd.Na alles in overweging te hebben genomen is de Oxycodon in mijn geval meer een zegen dan een vloek. Minder pijn was het doel, doel bereikt. Uiteraard tegen een prijs maar zo werkt dat nu eenmaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL SANDOZ CAPSULE 5MG

24 July 2019

8 per dag met nog veel meer medicatie voor pijn ,zoals tramadol , slaap medicatie , fentanyl pleisters . Verslaaft nu en hele nare dingen gedaan (zachtjes uitgedrukt) nu afkicken met breider stichting .. hel op aarde

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 10MG

23 July 2019

in het begin van het gebruik hielp dit middel mij heel goed, maar ik heb ervaren dat dit middel mijn pijnen ook in stand hield. ik ben na anderhalf jaar er acuut mee gestopt, toen waren de pijnen ook verdwenen, dus pas op met dit middel niet altijd is dit middel je helper!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL TEVA RETARD TABLET MVA 40MG

Oxycodon tabletten

14 July 2019

Gebruik oxycodon al jaren van 120mgr teruggegaan naar 40 mgr.geleidelijk dan is het goed te doen. Kom er helemaal vanaf op mijn manier !Verzakte wervels/scoliose/stenose enz.enz.

Oxycodon tabletten

6 June 2019

Hielp tegen versleten wervels maar darmen raakte verstopt en werd er beroerd van 8 maanden gebruikt laatst 8x5mg Nu aan cold turkey afkicken week 4 Nog steeds een hel. pijn door heel mijn darmen. misselijk .Nooit aan beginnen afkicken is vreselijk

OXYCODON HCL AUROBINDO CAPSULE 5MG

3 June 2019

Deze gebruikt na een nekhernia operatie, heeft mij echt goed geholpen daar de paracetamol geen effect had.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

26 May 2019

Ik heb 70 gram oxycodon geslikt ivm maag en gewrichtspijn. Dit heb ik 2 jaar geslikt. Nu gestopt in 6 weken, maar ik voel mij nog even rot. Pijnen in benen, trillen en de andere pijnen zijn ook terug. Heeft iemand hier ervaring mee. Groetjes Ineke

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCODON HCL GL TABLET FILMOMHULD 10MG

19 May 2019

Ik gebruik oxycodon in de vorm van een klein blauw tabletje. Jammer van die negatieve verhalen want ik gebruik maar een tabletje in de vijf weken voor mijn hernia /zenuwpijn in combinatie met 100 ml diclofanac. Ik gebruik het alleen als ik door mijn benen zak en me bijna niet meer kan bewegen. Een setje van de pillen ik ik ben boven Jan.Nu wil mijn huisarts ze niet meer voor schrijven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Oxycodon 10 mg

16 May 2019

6 jaar geleden zijn er bij een borstamputatie zenuwen geraakt. Na een aantal dagen helse en niet te hebben pijn, kreeg ik van de pijnspecialist o.a. 2x 10 mg oxycodon voorgeschreven. Met een cocktail van oxycodon, lyrica, parcetamol, ibuprofen en een maagbeschermer was ik snel van de pijn af. Vervolgens haalde ik 5 jaar lang iedere 3 maanden een tas met pillen bij de apotheek op. Ik was 100% pijnvrij en de enige bijwerking was een soort van narcotiserende slaap die ineens bovenop me kon vallen. Een jaar geleden kwam ik met (andere) klachten bij een osteopaat terecht. Die gaf al snel aan dat hij mij niet kon helpen zolang ik zoveel medicijnen slikte, wat me ertoe bracht een eventuele afbouw met de huisarts te gaan bespreken. Ik ben heel voorzichtig begonnen met afbouwen van allereerst de oxycodon. Mijn initiƫle uitgangspunt was dat iedere mg die er af kon, er een was. Ik ben nu 3/4 jaar verder en tot mijn stomme verbazing ben ik van alle medicatie af, zonder voor mij merkbare bijwerkingen. Bij iedere nieuwe stap dacht ik dat het deurtje naar de pijn weer open zou gaan en dat is nooit gebeurd. Ik voel me frisser in mijn hoofd en de (narcotiserende) slaap is volledig verdwenen.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel