Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 15 resultaten gevonden.

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

28 October 2017

ik had pijn in de benen, en vooral mijn kunstknieƩn, kon haast niet meer lopen. was er erg beroerd van en duizelig. een nare 2 weken gehad. kon er niet tegen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

17 July 2017

Na overstap van eerder merk waar ik geen last van had, hiermee ontzettende spierkramp gekregen. Dit ging over na stoppen met simvastatine.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

8 July 2017

Jeuk, zwellingen en roodheid van de huid met jeuk. Spierzwakte en spierafname. Desondanks moet ik het van arts blijven slikken i.v.m. kans op infarct.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

9 September 2016

Vrouw 65 jaar. Na 8 dagen gebruik pijn en stijfheid in onder- en middenrug, de chronische ontsteking in mijn knie (arthrose) die eindelijk weg was is teruggekomen, een duf, lusteloos, wattig gevoel in mijn hoofd. Ik word om half vijf wakker, ongeacht hoe laat ik in bed stap. Heb nergens echt zin in. Volgens de arts is mijn cholesterol behoorlijk aan de hoge kant, zeer waarschijnlijk speelt er een erfelijk component mee. En dan kun je dieten wat je wilt, maar zal het chol. niet genoeg dalen. Ik ga overleggen over een ander middel, want ik denk dat deze bijwerkingen niet van voorbijgaande aard zijn. Misschien ben ik beter af zonder een medicamenteuze cholesterolverlager en neem het grotere risico op het krijgen van hart- en vaatziekten op de koop toe.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

18 July 2016

Na een jaar gebruik als preventief middel tegen hart- en vaatziekten, naast mijn diabetes en een periode van vermoeidheid ineens hevige spierpijn, stijf/stram zijn en geen kracht meer kunnen zetten (vooral linkerbeen). Vervolgens gerealiseerd dat waarschijnlijk verschillende incidentele klachten in het afgelopen jaar ook aan dit middel gerelateerd zijn, zoals pijn in de onderrug en schouders, oorsuizen, jeuk en bultjes met kleine blaasjes, hoofdpijn, concentratieverlies, kortademigheid en langdurige verkoudheid. Ook had ik plots een mellet vinger. Ben op advies van de huisarts een week geleden direct gestopt en het wordt langzaam minder. Over vier weken bloed prikken. Zonder nierfunctiecontrole want die was drie maanden geleden nog goed volgens de huisarts. Dit middel zou zonder kwartaal controle (minstens op de spierfunctie) niet voorgeschreven mogen worden en al zeker niet preventief. Dit wens je niemand toe.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

4 July 2016

Ernstige spierpijn in met name m'n nek, schouder, heupen en kuiten. Naast deze ernstige spierpijn ook een benauwd gevoel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

15 May 2016

Dit tablet vijf dagen geslikt. Vanaf de eerste dag vage klachten. Hoofdpijn, opgezette handen en voeten, iedere dag gingen er meer gewrichten zeer doen en een heel onbestemd gevoel dat er iets niet goed was zonder dat ik echt ziek was. Dacht eerst dat het met het warme weer en de overgang te maken had tot ik aan de nieuwe (goedkopere) medicijnen dacht. Ben direct gestopt met dit medicijn en de volgende dag waren mijn klachten al aan het verminderen. Twee dagen na gestopt te zijn kreeg ik ontzettende last van jeuk over mijn hele lichaam op steeds wisselende plekken. Bij nazoeken blijkt ook dit een bijwerking van dit medicijn te zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

20 July 2015

Slik al 25 jaar simvastatine vanwege familiaire hypercholesterolemie. Ongeveer 3 weken geleden nieuwe tabletten bij de apotheek gehaald i.p.v. simvastine 20 mg accoord, simvastatine 20 mg sandoz gekregen. Na 1 week gebruik kreeg ik te maken met ondraaglijke spierpijn en -krampen en -tintelingen in mijn armen. Ik kan mijn armen niet naar achter bewegen en zelfs een deodorant onder je oksel spuiten doet pijn, omdat mijn armen ook amper omhoog kunnen. De dokter denkt aan myalgie. Bloedonderzoeken lopen nog. Ik heb ontstekingsremmer/pijnstiller Arcoxia en slaap met diazepam. Ik ben nu ook weer begonnen met mijn oude simvatine van Accoord. Hopelijk verdwijnt de pijn binnenkort, maar ik vraag me af of het ooit weer goed komt met mijn armspieren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

3 July 2015

Heb deze medicijnen 13 jaar geslikt i.v.m. hoog cholesterol. Nu heb ik ook HSMN, dat heeft als gevolg: afbraak gevoel zenuwen. Dus heb al die jaren gedacht dat mijn spier- en gewrichtsklachten daar van kwamen, maar nu kreeg ik verleden jaar voor mijn COPD een nieuwe puffer erbij. Toen was het foute boel. Ik kon niets meer, had heel veel pijn en krampen in de spieren. Nog niet denken aan de simvastatine, daar kwam de neuroloog achter. Na een dag al werd ik weer een ander mens en had weer meer krachten en liep weer op blote voeten door het huis, had overal weer meer zin in. Het heeft mij zeker een jaar van mijn leven afgenomen en niemand neemt de schuld op zich, niet de huisarts en niet de apotheker. Je staat als gewoon persoon koud aan de kant. je hoort zoveel klachten over dit middel WAAROM WORDTY ER HIER NIETS MEE GEDAAN

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

2 June 2015

Sinds twee maanden is de grootte van de tabletten Simvastatine Sandoz 20 mg verkleind. Merk sindsdien als bijverschijnsel een droge mond. Vooral s-nachts. Apotheek zegt alleen klachten/opmerkingen te hebben over de grootte, maar niet over bijverschijnselen. Herkent iemand de bijwerking?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

15 April 2015

Aanhoudende (spier/gewricht)pijn aan benen en knieƫn. Alsook een vieze smaak in de mond, alsof er een kiesontsteking zit. Ik ben na aanhouding van de problemen (2 weken) met dit medicijn gestopt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

18 February 2015

Ik heb gisteravond voor het eerst dit medicijn ingenomen. Vanmorgen bij het wakker worden had ik het wat benauwd. Na een autoritje in de zon leek het wel of ik een pan kokend vet in mijn gezicht, hals en rug had gekregen. Dus ik stop met het gebruik hiervan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

SIMVASTATINE JUBILANT TABLET FILMOMHULD 20MG

16 September 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Toelichting: Dit bleek goedkoper te zijn. De tablet had dezelfde hoeveelheid werkzame stof, maar de overige stoffen die voor de tablet worden gebruikt verschilde. Dat ik vervolgens 2 dagen in de ziektewet terecht kwam van de bijwerkingen neemt de verzekeraar op de koop toe. Dit komt nl niet uit hun budget. Wie neemt wie nou in de maling. De belastingbetaler betaalt de prijs hetzij linksom hetzij rechtsom.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

26 January 2014

Darmklachten Veel pijn in heupgewrichten, vooral bij lopen. Kortademig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel