Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

22 May 2020

IK gebruik het NU 2 weken MOET NU 2 X PER WEEK heb blaasontsteking en vaginale bloeding, terwijl ME BAARMOEDER IS VERWIJDERD, heb het gekregen IVM urine verlies en hevige buikpijn, IK HEB er niks aan gehad

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

23 November 2019

Na een verzakkingsoperatie achter zowel als voor via de schede heb ik al 2 jaar na deze operatie zeer veel pijn, stekende, trekkende, pijnen. Na onhoudbaarheid kreeg ik enkele maanden geleden synapause E3 voorgeschreven. Het verzacht weliswaar de ergste pijnen, maar ik ben na de dag van inname via de schede, wankel, gedesoriënteerd, vergeetachtig, soms duizelig en heb last van knallende hoofdpijn. Binnen in de vagina is een deformatie gaande, zoals je dat wel eens ziet bij brandwonden. De gynacoloog adviseerde om door te gaan met toediening tweemaal per week, HOE LANG MOET DAT NOG DUREN?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

15 October 2019

Heb dit middel een poos moeten gebruiken. soms 1 of 2 per week. Voor een operatie heb ik ook enkele weken om de anderste dag een ovule gebruikt.en na de operatie is een een soort van crème op een vaginale tampon in gebracht..... de dag van de operatie steeg ineens mijn bloeddruk.Daar ik na de operatie elke dag een zetpil moest gebruiken , Na inbrengen had ik last van branden in de vagina(dat wist de gynaecoloog) om n lang verhaal kort te houden.Ineens kreeg ik 's'nachts erge hoofdpijn, hartkloppingen en zweten het gevoel een visje op het droge te zijn. Ook mijn bloeddruk schoot omhoog, terwijl ik een bètablokker gebruik tegen hoge bloeddruk, en hartritme stoornis. Dat heeft n poos aangehouden... Heb de arts gebeld, en die gaf aan dat het absoluut niet van de Synapause kon komen.Ik moest maar naar de huisarts of cardioloog. om iets aan mijn bloeddruk te doen.Ze verweet me dat ik het op de Synapause gooide want dat kon volgens haar niet.terwijl degelijk waarschuwingen in de bijsluiter staan.Hoe dan ook.ik moest er maar mee stoppen, en kijken of het over ging.We zullen zien

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

19 September 2019

Na meer dan een anderhalf jaar veel ellende door de ene blaasontsteking na de andere schreef de urologe dit middel voor twee jaar geleden. Even pijnlijk de eerste week maar daarna niet meer en de blaasontstekingen zijn voorbij. Ik voel me weer gewoon als vanouds. Ben 62 nu en heb fulltime baan. Nooit overgangsklachten gehad tot die blaasontstekingen begonnen. Ben dus echt blij met dit middel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

13 September 2019

Na twee giften gestopt Na inbrengen van de zetpil heel veel pijn alsof het verbranden van binnen. Bij de 2 de x inbrengen nog erger kreeg snacht buikpijn koude rillingen met hoge koorts. Ik heb de volgende dag gebeld met de polikliniek Gynaecologie en zelf ook gestopt met dit medicijn.In de bijsluiter kan je niets vinden over die pijn en branden en koude rillingen heel vreemd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

1 September 2019

ik kreeg vanaf de eerste dosering lage buikpijn met uitstraling naar de linkse eierstok, met veel en vaak plassen. Natuurlijk ook met veel geel slijm. Na 13 dagen ben ik er mee gestopt, nog steeds buikpijn en vaak plassen. Morgen naar de ha voor een urine controle.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

15 August 2019

Gebruik het nu een paar jaar. Heb gelezen hoe groot de kans is op kanker door deze hoeveelheid hormonen.. Natuurlijk kun je beter zonder, maar dat gaat bij mij nu eenmaal niet. Ben wel van tweemaal in de week naar eenmaal overgestapt en dat gaat ook niet. Hoe minder hoe liever.Heb ook tabletten geprobeerd maar dat branderige gevoel waar iedereen hier over schrijft is dan vreselijk. Dat komt omdat ik de tablet niet ver genoeg kan inbrengen. Tablet lost dan niet ver genoeg in de schede op en dat veroorzaakt die branderigheid/pijn. Met de ovule lukt me dat wel, hoewel dit apparaat in mijn optiek wat "vrouwvriendelijker" zou kunnen. Ook vind ik dat er veel in de ovule achterblijft. Zonde van het crèmeverlies. Verder hele goede resultaten. Als ik stop krijg ik heel snel weer blaasontsteking. Het is dus van tweede kwaden het beste kiezen. Het is niet anders.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

29 July 2019

Nu 2 weken de ovules dagelijks gebruikt. De eerste dagen waren heel naar: scherp branderig gevoel na het inbrengen wat mij uren uit mijn slaap hield. Overdag enorm veel bruin/groene afscheiding, pijn in mijn buik, misselijk en zelfs nog een dag in bed gebleven omdat ik me zo ziek voelde. Apotheek gebeld omdat ik me zorgen maakte over zulke heftige bijwerkingen, veel heftiger dan de bijsluiter vermeldt. Toch begon ik me na een dag of 4 beter te voelen. Mijn vagina leek een verjongingskuur te hebben ondergaan, soepel en vochtig zoals toen ik 25 was (!). Bovendien verdwenen de buikpijn en misselijkheid. Ook de afscheiding werd wat minder maar toch nog vies geel van kleur en wel 3 à 4 wat dikkere inlegkruizen per dag en een ‘extra long’ voor de nacht. Gelukkig ruikt het niet vies. Een verrassende bijkomstigheid is dat mijn vaginawand blijkbaar zodanig verstevigd is nu dat de (flinke) blaasverzakking die ik had een heel stuk minder, ja bijna verdwenen is! En dat vind ik wel héél goed nieuws! Afijn, vanaf nu moet ik een onderhoudsdosis van 2 x per week gaan gebruiken. Ik hoop dat de afscheiding nog wat af zal nemen want dat is wel echt vervelend en ook dat er binnenkort een goed uitstrijkje gemaakt kan worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

6 June 2019

Na 5 weken nog steeds branderig jeukend gevoel. Plassen pijnlijk. Gestopt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

14 March 2019

Prikkelbaar ,het gevoel niet uittekenen plassen trekkingen aan eileider buikpijn opgezwollen buik slecht slapen en gejaagd gevoel verder ben ik slechter van humeur

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

12 February 2019

ik gebruik het nu een paar dagen maar echt effect heeft het nog niet . De eerste 2 dagen dat ik het ingebracht had , dacht Ja eindelijk minder pijn maar nu de 3de dag vandaag weer vreselijk veel pijn Ik ga vanavond proberen eerst water in de vagina te spuiten en daarna die pil inbrengen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

11 February 2019

jarenlang blaasontstekingen.Livial gebruikt, ging prima maar als je de bijsluiter leest word je niet vrolijk. Nu overgestapt op synapause sinds 3 maanden. Helpt ook prima tegen de blaasontstekingen maar ben wel 3 kilo aangekomen. Weet niet goed wat te doen. Ook van deze bijsluiter word je niet vrolijk

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

22 January 2019

Voorgeschreven door uroloog in 2009 i.v.m. recidiverende blaasontstekingen (7 x in 2008). Alleen in het begin een paar dagen onaangenaam plaatselijk brandend gevoel. Moest na 1 week dagelijks inbrengen overstappen op 2 x per week. Nooit meer branderigheid gevoeld, nooit meer blaasontsteking gehad. De mogelijk ernstige bijwerkingen deden me 2 jaar geleden 3 weken stoppen. Prompt weer blaasontsteking. Synapause weer gestart. Toen weer 1 of 2 x last van branderig gevoel, maar geen blaasontstekingen meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

6 November 2018

Ik gebruik dit middel nu 10 dagen, het brandt en voel me al die tijd al grieperig, ook heb ik het erg koud en veel hoofdpijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

3 March 2018

Sinds het innemen , misselijk gevoel, koud en in de brand staan , moe , grieperig .een week volgehouden toen gestopt , maar ben nog niet lekker, misschien moet het eerst helemaal uit lichaam zijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

26 February 2018

Had een kuur, prima, ff gestopt maar toch maar weer begonnen, iedergeval geen opvliegers en geen last van inwendige... lees dat vrouwen branderig gevoel met inbrengen, je moet m wel goed diep inbrengen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

2 February 2018

Al snel na het inbrengen een branderige pijn, waardoor slapen moeilijk werd. Vanochtend de bijsluiter gelezen; 'het zalfje' om de droge schede wat te verzachten blijkt een heftig hormoonmiddel te zijn. Mijn gevoel zegt stoppen met die chemische troep, helemaal omdat het plassen vanochtend echt pijn deed. Dit doe ik mijn lichaam en mezelf niet meer aan. Op zoek naar een lichaamsvriendelijker middel. Helemaal na het lezen van alle klachten op deze pagina! Fijn dat deze site er is, want nu hoef ik niet langer te twijfelen...!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

16 January 2018

Mijn vagina stond in brand na het inbrengen,last van mijn buik, spierpijn ,ijskoud en een grieperig gevoel , dat begon al vroeg in de ochtend na het inbrengen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

2 December 2017

Gisteravond voor de 1e keer in gebracht. Ik kon de ovule er makkelijk uit krijgen. Liggend op bed makkelijk in te brengen. Binnen 5 minuten stond ik in brand alsof ik een Spaanse peper met pitjes had ingebracht. Kon niet in slaap komen van de brand. Heb de hele nacht branderig gevoel gehad. Nu volgende morgen nog steeds branderig gevoel wel minder. Hoofdpijn, spierpijn over het hele lichaam en voel mij grieperig. De tip van water vooraf in de vagina spuiten ga ik vanavond zeker doen. Bedankt voor de tip.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

21 November 2017

Misselijkheid, krampen in de onderbuik, griepachtig gevoel, het voortdurend koud hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

16 November 2017

Ik kan persoonlijk niet zelf deze capsule open om dat ik geen kracht genoeg hebt.zodoende ben ik altijd afhankelijk van een ander ,ik ben wel 74 jaar ,maar toch heel jammer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

30 September 2017

Ik ben een vrouw van 66 en kreeg de medicatie vanwege een lichte verzakking van de blaas, daardoor beschadiging van de vaginawand en pijn bij het vrijen. 1 e dag - soepele vaginawand 2e dag - griepachtige verschijnselen, vond dit heel raar, want ik had net een flinke verkoudheid achter de rug en voelde mij weer kiplekker 3e dag- hoofdpijn en nog steeds griepachtige verschijnselen, voelde me ook moe 4e dag - hier kwam hevige pijn in de onderbuik bij, zoals het voelt voordat je menstruatie komt, bovendien gespannen borsten en een opgeblazen gevoel 5e dag - ik ga stoppen om te ontdekken of de klachten verdwijnen Het mag toch niet zo zijn dat het middel erger wordt dan de kwaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

21 September 2017

Ik heb veel jaren pijn gehad bij het vrijen en regelmatig candida-infecties. Omdat ik daar een groot deel van mijn leven mee heb gekampt, lag mijn focus alleen op het bestrijden van de candida en het zorgen voor een betere eigen bescherming door gebruik van orale (kefir) en vaginale probiotica (Winclove Femi en Gynophilus). Dat helpt, maar de pijn bij het vrijen bleef. Na twee blaasontstekingen (voor t eerst sinds 30 jaar) ben ik toch maar Synapause gaan gebruiken, ook al ben ik niet dol op de toevoeging van hormonen. Belangrijk is inderdaad om wat water toe te voegen, dat voorkomt dat de capsule gaat branden. De eerste week voelde ik me grieperig en had hartkloppingen. Dat is nu over en mijn vagina is soepeler, minder kwetsbaar en doet geen pijn tijdens seks! Na de seks gebruik ik nog wel Gynophilus of Premeno Duo). Nederlandse vrouwen zijn zeer terughoudend met het gebruik van hormonen, maar het kan een heel gunstig effect hebben. Sla de laatste onderzoeken er maar op na.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYNAPAUSE E3 OVULE 0,5MG

27 April 2017

ik krijg in de avond buikpijn gaat wel weg over dag geen last is er ook iets anders voor dan de pillen voel mijn er soms niet goed niet leuk voor man

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel