Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

21 May 2024

De eerste twee jaar volledig pijnvrij en succesvol in de kunstmatige overgang. De endometriose groeide wel gewoon door tijdens gebruik, wat niet staaft met wat er vaak wordt vermeld/verteld.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

13 June 2022

Man, 77 jr 2020: plasproblemen, diagnose prostaatkanker, PSA 10, Gleason 4+5. Prostaatverwijdering+ lymfklieren. Incontinent+impotent, oedeem in been.. 2021:Psa na 3 mnd 0,05, binnen 1 maand naar 0,11. Therapie: 2 jaar Zoladex en 28 bestralingen. Resulaat:PSA onmeetbaar. Bijwerkingen: veel opvliegers, krachtverlies, voorbijgaande misselijkheid. soms depri. Veranderde persoonlijkheid. Bijkomende verschijnselen door 3e +4e Covid-vax: vooral psychische herpes Zoster met spierpijn en tintelingen in benen. Veel bijverschijnselen voorbijgaand. Verder afwachten maar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

12 June 2022

Het toedienen van het staafje is zeer pijnlijk. De eerste maand was ik zeer wisselvallig, zowel mentaal als fysiek. Vermoeidheid, nachtzweten en wisselende emoties. Je herkent je eigen lichaam niet meer. Al in de tweede maand werden de bijwerkingen stukken minder. En in de derde maand helemaal geen last meer. Op nachtzweten na. Ik kreeg de Zoladex injectie vanwege endometriose. Na een operatie slik ik nu continu de pil en heb ik geen last meer van ernstige buikpijn. Ik voel me stukken beter en gelukkiger, maar ik moet wel de pil door blijven slikken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

13 April 2022

Goedemorgen, ik ben inmiddels 7 weken aan het kuren met Zoladex. Na 6 weken was mijn PSA verlaagd van 14 naar 0,28.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

31 July 2020

Goedemiddag. Ik heb op 6-7-2020 mijn 1e injectie met zoladex 10,8 mg implantatie injectie voor uitgezaaide prostaat kanker gehad, was niet pijnlijk de verpleegster kon ook een goede huidplooi gebruiken, maar mijn vraag is de volgende kan er iemand mij vertellen met welke tijd moet ik rekening houden dat er veranderingen te zien zijn in de PSA hoogte? Graag een reactie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

19 July 2020

De arts noemde overgangsklachten maar als je dat nog nooit hebt gehad weet je niet wat je te wachten staat. Ik vond de spuit pijnlijk en toch anders dan een andere spuit. Ik had bloeddruk dalingen en viel af en toe bijna flauw. De overgangsklachten zij echt heel pittig..van niets naar totaal on de overgang...dat is voor elke vrouw heel pittig. Terugblikkend..ik wist niet waar ik ja tegen zei...zou ik het weet doen...nee!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

18 March 2019

In april krijg ik nummer 12 toegediend PSA nu onmeetbaar 0.05 al 2 jaar last van veel spierpijn maar er is mee te leven

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

18 September 2018

December 2015 na moeilijkheden met plassen,prostaatkanker geconstateerd,met uitzaaiingen in botten,en lymfeklieren. Direct begonnen met 6chemokuren.daarbij onder 3 maanden injectie zoladex.In het begin PSA 12 en na dit hele gebeuren PSA van 0.1.Nu 3jaar later PSA 0.7 Bijwerkingen,Zeer vermoeid, sinds een jaar kortademig,tintelingen voeten,totaal geen libido,8kilo aangekomen,maar gelukkig ik ben er nog,en dat stemt mij ondanks alles zeer dankbaar

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

29 July 2018

Ook bij mij prostaatkanker gleason 9. Er is Bicalutamide bij gekomen. Voordeel: de metastasering doet amper pijn. PSA? Die injectie in de buik, wordt te traag uitgevoerd en bij een vetloze buik. Zeldzaam pijnlijk. Ik moet het zelfs laten verdoven. Ik zeur doorlopend om een andere plek dan de al zwaar beproefde buik en antwoord komt er niet. ZOEK NAAR ANDERE PLEKKEN VOOR DEPOT! Nadelen: enorme opvliegers, avond en nacht. Daarbij kleddernat van zweten. Doodmoe en lusteloos. Eten vrijwel onmogelijk, heb kankerbijvoeding nodig. Er wordt erg gestaard op de injectiespuit en men begrijpt de werking niet. Dit kan beter! Graag beter, zodat ik de huisarts het kan vragen. Ik heb geen buikplooi en probeer die te maken. Lukt niet. Ik gebruik alles braaf om in leven te zijn, dat echter wel ooit afloopt en tot die tijd is de kwaliteit van mijn leven zeldzaam matig. Er wordt absoluut te luchtig over gedaan. Ik zou dit graag anders zien en iets ontvangen tegen al die bijwerkingen, maar die zouden niet bestaan! Klopt dat wel? Poeder injecteren gaf een volle week enorme pijnlijke zwellingen. Dat nooit meer! Het is slikken en mond houden. Maar dankzij deze producten ben ik in leven en dat stemt me ook dankbaar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

29 November 2017

Begin april 2017 kreeg ik de diagnose op één na agressiefste vorm van prostaatkanker met uitzaaiingen in rib en tussen de schouders. De PSA was 228 en zelfs tijdelijk 233. Nog voordat werd begonnen met Zoladex, 6 chemokuren en prednison ben ik gestart met het dagelijks innemen van druppels cannabisolie (door vriend gemaakt) onder de tong (CBD en THC, 's avonds en 's ochtends 2x5 druppels). De PSA werd daarmee binnen enkele weken teruggebracht naar 40. De oncoloog schreef 6 chemokuren voor en dagelijks prednison en om de 3 maanden een Zoladexinjectie. Na 3 chemokuren heb ik besloten de regie over mijn lichaam zelf over te nemen en t stoppen et chemo en prednison. Na zo'n 5 maanden is mijn PSA 0,1. Al mijn bloedwaardes zijn prima. Ik ga preventief door met het innemen van cannabisolie druppels en heb zoals de oncoloog het zegt 'de kanker heel goed onder controle'. De bijwerkingen die ik heb van de Zoladex zijn vermoeidheid, pijnlijke heupen (bij lang zitten), opvliegers, kort lontje en soms geen eetlust. Door elke dag aan mijn conditie te werken (fietsen, wandelen etc.) heb ik het gevoel dat ik beetje bij beetje mijn energie terug krijg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

19 October 2016

Heb nu drie injecties gekregen en de bijwerkingen ervaar ik als verschrikkelijk. Op de eerste plaats heb ik totaal geen energie. Ik ben totaal uitgeput en ben tot weinig dingen in staat. De opvliegers zijn enorm, hittestuwing naar het hoofd, de laatste tijd word ik er misselijk bij. Zowel overdag als in de nacht overkomt het mij. Het is moeilijk te begrijpen hoe erg dit is als je het zelf niet hebt ervaren. Deze overgangsverschijnselen worden ook niet minder. Soms het idee dat het erger wordt. Het gaat ook gepaard met veel jeuk over het lichaam. Ook veel tintelingen in mijn vingers. De laatste weken slaapt ik maar 1 tot 2 uur per nacht. In de nacht veel pijnprikkels over het gehele lichaam en veel schokken van de ledematen. Het is een noodzaak om dit medicijn te nemen anders wordt de prognose aanzienlijk minder maar de tol is wel hoog. Het is nu 3 maanden geleden dat ik mijn laatste chemo gehad heb, dus bovenstaande problemen zijn waarschijnlijk wel van de Zoladex. Het is een heftig middel maar voor prostaatkanker is de therapie chemo in combinatie met Zoladex.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

24 May 2016

Gebruik Zoladex al jaren om endometriose rustig te houden. Veel bijwerkingen maar is best te doen. Vervelendste is slapeloosheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

15 January 2016

Grote twijfel bij begin van de bestraling om dit medicijn te nemen, maar je hebt 20% meer kans om te genezen. Alle bijwerkingen kom ik tegen. Maar niet heftig, maar wel impotent, vind ik en mijn vrouw heel erg jammer. De injecties doe ik zelf, is makkelijk met vakantie in het buitenland. Ik twijfel nog steeds of ik de injecties genomen had als ik alles van te voren geweten had. Allen Beterschap.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

1 October 2015

Ik gebruik het nu een jaar, ik heb 4 implantaten gehad en PSA van 110 na 0.2. In 2009 is er prostaatkanker vastgesteld. Ik ben geopereerd en de prostaat is weggehaald maar het was inmiddels uitgezaaid. In 2010 heb ik 35 bestralingen gehad maar ook dat heeft niet mogen baten, PSA liep weer op na 110. Ik gebruik nu een jaar Zoladex en de PSA is nu 0.2, ik hoop dat dit een goed teken is. Maar de prijs is erg hoog: opvliegers, depressief, pijn in de boten en gewrichten, verschrikkelijke moeheid en lusteloosheid, impotentie en incontinentie. Het werkt maar het heeft mijn leven totaal veranderd, maar ik heb geen keus. Bij een familielid heeft het 4,5 jaar gewerkt, hij krijgt nu chemo, laten we hopen dat het bij mij ook zolang werkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

6 August 2015

Alle vermelde bijwerkingen in de bijsluiter waren mijn deel. Om gek van te worden!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

22 June 2014

Heb bijna 4 wkn geleden de eerste injectie gehad ivm heftige menstruatie door een vleesboom. Tot nu toe nog steeds aan het menstrueren. Nu al 6 wkn lang.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

14 May 2014

Gebruik het nu 7 maanden tegen prostaatkanker. Die is nu onder controle (PSA 0.1 en dat blijft 3 jaar lang zo) en de bijwerkingen vallen me reuze mee: bijna impotent, dat wel, en duidelijk enig verlies van conditie (merk ik bij het sporten), maar de rest mag (tot nu toe) geen naam hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

12 April 2014

Psa waarde van 54 teruggebracht naar 1.2 binnen 15 mnd. X extra gewicht haast 30 kg. X vrouwelijke symptomen ( borsten ) X binnen 24 uur impotent X naar alle waarschijnlijkheid nieren beschadigd functie staat op 12 bij 10 Dyalise Nooit van wie dan ook enig uitleg gekregen alleen het verzoek of ik mee wilde werken aan een onderzoek van prostaatkanker die niet meer behandelbaar is. Hierover is het laatste woord ( zolang het nog kan nog niet gezegd )

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

12 March 2014

Ik gebruik dit middel als vrouw ivm de behandeling voor ernstige endometriose. Tot nu toe heb ik erg weinig bijwerkingen, alleen 's nachts opvliegers. Maar niet zo ernstig dat mij dat erg hindert. Ben erg blij met het feit dat mijn endometriose nu wordt ingedamd en voel me er goed bij. Ook is het fijn niet meer menstruaties te hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

13 February 2014

Nu 4 implantaat injecties gehad, wat een bizar medicijn is dit! De prostaatkanker en de uitzaaiingen in lymfeklieren en longen zijn weg, maar de bijwerkingen zijn vreselijk. Dagelijks 30 tot 50 heftige opvliegers, ook 's nachts (heb speciaal kleine handdoekjes bij me en schone kleding als ik bv. op visite ga). Zere spieren en gewrichten, stijfheid na even zitten eo of liggen! Heb nu in overleg met arts besloten om 1 a 2 injecties per jaar te zetten. Helemaal zonder zal nooit kunnen! Prostaatkanker komt dan weer terug!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

29 December 2013

<p> Ik heb zoladex gebruikt bij prostaatkanker samen met stralen. Had bij de behandeling zeer frequent bijna onuitstaanbare opvliegers , verlies van spieren , pijnlijke botten . PSA is nul na deze behandeling die nu reeds ongeveer een jaar is gestopt. Mijn spieren zijn bijlange niet terug gekeerd en mijn spierkracht is zodanig verminderd dat het moeilijk is een gewicht van vijf kilo op te tillen met &eacute;&eacute;n hand . Mijn klachten worden door de dokters niet aanhoord maar zijn wel goed te zien wanneer je mijn armen en benen bekijkt. En fin toch blij dat ik verder kan leven en die vreselijke ziekte is gestopt. Groeten</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

14 December 2013

<p> Het middel deed de psa geweldig dalen , maar de bijwerkingen zijn niet mis; opvliegers, sterk zweten, hartkloppingen en grieperig gevoel. Ook nog lang na de laatste injectie last van bijwerkingen.</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

26 March 2013

Na gebruik van Zoladex 10,8 mg, ontstonden talloze vreselijke bijwerkingen die van de tafel werden geveegd door de huisarts. Niet op letten was haar devies. Geen handreiking hoe daar mee om te gaan. Ook de uroloog wist geen verhaal te bedenken. Het enige wat hij wist: stoppen met de injecties. Maar dat besluit had ik al genomen, helaas veel te laat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLADEX IMPLANTATIESTIFT 10,8MG IN WWSP

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.