Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 27 resultaten gevonden.

Duloxetine 60 mg

23 June 2018

Ik heb Duloxetine een aantal jaren geslikt tegen depressie en onrust. Heb er veel baat bij gehad, alleen de opbouwperiode was best wel moeilijk. Heel duizelig, zweten, misselijk, slecht zien. Dit was vooral de eerste twee weken erg, daarna werd het minder. Het middel werkte bij mij na 6-8 weken pas echt goed. Ik werd weer blij en kon weer genieten. Nu ben ik inmiddels afgebouwd naar 15 Mg en dit gaat tot nu toe goed. Ik doe het wel heel langzaam. Haal er iedere dag 2 bolletjes uit, zo heb ik nauwelijks last van de ontwenningsverschijnselen. Toch voel ik me nu bij 15 Mg wel iets minder blij merk ik en zie ik weer iets meer tegen alles op. Daarom ga ik komende week even niet minderen om te kijken hoe het verder gaat. Het blijft lastig, omdat je gewoon niet meer terug wil naar het nare gevoel. Toch hoop ik dat ik wel straks helemaal van de medicijnen af ben. Ik ben 15 kg zwaarder geworden in 5 jaar tijd. Ik weet niet zeker of dit alleen door het medicijn komt, want ik zit ook in de overgang. Maar over het algemeen ben ik goed te spreken over Dulixetine.

DULOXETINE CF CAPSULE MSR 30MG

22 June 2018

ik gebruik sinds een paar dagen duloxetine ik heb heel veel last van de bijwerkingen zoals, misselijk, duizelig , hoofdpijn, wazig zien, trillen , verzwakt, hartkloppingen , zweten en zo beroerd voelen als of je een zware griep hebt en alleen maar slapen zo suf ben ik. Dit is het laatste middel dat ze voor me hebben en hoop zo dat het gaat werken . Door deze erge bijwerkingen ga ik het niet volhouden . Hoelang kan het duren voor de ergste voorbij is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE ACCORD CAPSULE MSR 30MG

31 March 2018

Zenuwpijnen zijn zeker wel voor 70% minder nu dus wel baat bij. Alleen veel zweten en gezichtuitslag

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Duloxetine

16 February 2018

Duloxetine afgebouwd, verschrikkelijk last van oorsuizen /sissen , krijg te horen dat dit ontwenningsverschijnselen zijn , zal het waar zijn ??? Kom er weinig over tegen slechte zaak !!! , hopen dat het snel verbetert.succes allemaal.

Duloxetine

12 February 2018

Duloxetine afgebouwd , wat een ellende! , misselijk, duizelig enzovoort. Nu 2 weken zonder na langzaam afbouwen om de paar dagen verschrikkelijk oorsuizen /sissen, hoort dit bij de ontwenning? Nergens vind je er wat over !!!

DULOXETINE TEVA CAPSULE MSR 60MG

31 January 2018

help niets bij zenuw pijn 2x per dag 60 mg. hoe moet ik dit middel afbouwen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE MYLAN CAPSULE MSR 30MG

25 January 2018

Een maand of 6 duloxetine teva 30 mg geslikt voor niet te reguleren spanning en fybromyalgie. 2 weken heel erg last van bijwerkingen gehad zoals gapen, nachtzweten, heel veel dromen en een gevoel te hebben hartstikke "stoned" te zijn. Daarna heb ik even een terugval in mijn gemoedstoestand gehad maar vanaf toen mezelf super gevoeld, alhoewel het zweten en dromen is gebleven. Zelfs mijn omgeving vindt de transformatie positief. Nu kreeg ik van de apotheek ineens de duloxtine mylan! Binnen 1 dag vette ellende. Hoofdpijn, depressief. Zelfs mijn gezin vroeg zich af wat er op deed!! Verschillende merken alleen verschil in hulpstoffen? Dat zal best maar geloof me, als je zaadjes zaait in potgrond, tuinaarde of zaaigrond met verschillende hoeveelheden licht, water en zuurstof...... reken maar dat dat veschillende uitkomsten heeft!! Ik voel me aardig gebruikt als speelbal omdat het "financieel net iets goedkoper is". Nou, ik betaal toch ook elk jaar meer, mag ik dan ook iets te zeggen hebben bij welke medicatie IK me prettig voel!? Echt waardeloos!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE PENSA CAPSULE MSR 60MG

9 November 2017

In de eerste paar dagen kort last gehad van een duizelig gevoel. Dit ging snel over. Echter blijf ik last houden van haaruitval door duloxetine

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

duloxetine 30 mg CF

10 October 2017

Ik gebruik al jaren naar alle tevredenheid duloxetine 30mg van Pensa. Kreeg nu van CF mee; hoofdpijn, enorm moe, trillen in slaap en lichte angstgevoelens. Niet blij mee

DULOXETINE ACCORD CAPSULE MSR 30MG

11 August 2017

Ik herken helaas heel veel van de mevrouw die op 1 aug haar ervaring deelde. Ook ik lag soms dagen lang al dan niet weken lang plat op bed of op bank half dood overal pijn en overal last van met name restless legs syndroom en raynaud en ook gewoon de fibromyalgie klachten bleven af en toe jichtaanvallen zonder dat dit te herleiden is uit de bloedonderzoeken maar wel zichtbaar is voor de dokter ik slikte 120 mg (4 caps) per dag vanwege depressie en angststoornissen. Ben van 4 naar 3 gegaan en ga nu 5/6 weken lang verder met 2 capsules. Ik hoop dan ook in oktober deze medicatie te kunnen uitzwaaien en me weer eindelijk eens normaal/goed kunnen voelen. Word vervolgd

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

cymbalta\duloxetine

1 August 2017

na wel degelijk geleidelijk afbouwen (1 jaar genomen) al meer dan twee maanden de HEL! Depressieve klachten - incl. ernstige slaapstoornissen - in de ergste vorm die ik mij kan herinneren. Van geen enkel ander A.D. (plus minus 10 verschillende) in deze mate ervaren!

DULOXETINE SANDOZ CAPSULE MSR 30MG

1 August 2017

na wel degelijk geleidelijk afbouwen (1 jaar genomen) al meer dan twee maanden de HEL! Depressieve klachten - incl. ernstige slaapstoornissen - in de ergste vorm die ik mij kan herinneren. Van geen enkel ander A.D. (plus minus 10 verschillende) in deze mate ervaren!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE ACCORD CAPSULE MSR 30MG

27 June 2017

LASTIGE VERPAKKING: CAPSULE GAAT STUK BIJ UITDRUKKEN STRIP EN VEEL PAPIER EN KARTON, VERSPILLING

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE TEVA CAPSULE MSR 30MG

13 December 2016

Na 3 dagen gebruik, in de derde nacht verschrikkelijke bijwerkingen gehad. Kreeg dit op advies van neuroloog voor heftige zenuwpijn, rugpijn. Had heftige schokken in armen en benen, net alsof ik stroom in voeten had, gapen en traanogen. Verschrikkelijke ervaring, nooit weer dit medicijn dan maar meer pijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE TEVA CAPSULE MSR 30MG

18 November 2016

Ik dacht dat ik het gewoon voorstelde in mijn hoofd aangezien ook mijn apotheek bleef zeggen dat beide hetzelfde zijn, maar nu lees ik dat veel meer mensen niet hetzelfde voelen met duloxitine ipv cymbalt. Ik heb veel meer pijn aan gewrichten terug en heb vaak erge hoofdpijn die wel dagen aanhoudt en plotselinge buikpijn. Tintelingen in vingers zijn ook erger en chronische ongecontroleerde schokken van mijn hoofd bij het in slaap vallen. Ik wil ook terug naar Cymbalta.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 30MG

DULOXETINE RP CAPSULE MSR 30MG

18 September 2016

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik heb problemen gekregen bij het innemen van het medicijn (zoals grootte van tablet of capsule, andere smaak, openmaken verpakking, wijze van toediening).

Toelichting: De capsules zijn groter, hierdoor vind ik het lastiger in te nemen. Vooral omdat ik er drie per keer moet innemen. Bovendien merk ik nu, na een paar maanden, dat ik aan het "afglijden" ben. Ik ben somberder, heb weer minder zin in dingen, slaap slechter en heb bijna elke nacht nachtmerries.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE TEVA CAPSULE MSR 30MG

4 September 2016

Heel raar, maar ik dacht dat het niet meer werkte, dus ik dacht ik kan er beter maar mee stoppen, want alle oude klachten kwamen weer terug. 6 jaar met veel succes cymbaltha gebruikt totdat het vervangen werd door duloxetine. Nu al het 2e merk omdat je er eerst 4 moet uitproberen voordat de oude cymbatha weer vergoed wordt. Het is waanzinnig dat de farmaceutische industrie zoveel macht heeft en dat dit in NL kan gebeuren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE TEVA CAPSULE MSR 60MG

16 July 2016

Ik heb sinds ik die medicijnen gebruik steeds meer zin in seks. Het is zo erg dat ik wel eens iets met een andere man heb gehad. Ik heb hier heel veel spijt van en schaam me enorm. Ik ben niet zo van nature maar sinds ik die tabletten slik is het hek van de dam.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Symbalta

DULOXETINE ACCORD CAPSULE MSR 30MG

14 July 2016

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Toelichting: Werd depresief en Kwam in een psyschose terrecht.

CYMBALTA CAPSULE MSR 30MG geruild voor duloxetine ratiopharma

5 June 2016

Cymbalta noemde ik mijn gelukspilletje. Na ruim 2 maanden duloxetine begon ik me af te vragen of ik aan de werking ervan begon te wennen. Als een soort resistentie. Soms kreeg ik weer oude gevoelens terug, maar andere situaties gingen nog wel goed. Ik gebruik maar 30 mg, haalt net de scherpe kantjes eraf. Tot ik 2 plotseling hevige maagpijn kreeg met braakneiging en de volgende dag doodziek was. Vreemd gevoel in de mond, afwisselend wang, keel en tong alsof ze waren opgezwollen. Dit werd erger bij inspanning en gaf braakneiging. Doodmoe en lusteloos. Mijn gevoel zei: duloxetine (hoewel ik ook voor de thyrax duotab ben overgezet). 1 dosis overslaan leverde een betere dag erna op. Nu heb ik van de huisarts weer cymbalta, om te kijken of het beter gaat. Geweldig, herboren na 2 dagen!

DULOXETINE ACCORD CAPSULE MSR 30MG

2 June 2016

In de eerste 2 weken enorm veel last van wanen, angst en paniek. Hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en gevoel van zwakte. Moest wel door deze nare gewenningsperiode heen volgens de huisarts. Hier had ik dus niet naar moeten luisteren. Daarna volgde een periode van iets beter voelen en weer superslecht. Heb dit 8 maanden volgehouden met alle gevolgen van dien. Mijn gevoel was helemaal afgevlakt, ik kon niet meer lachen en genieten zoals vroeger. Moest een half jaar stabiel zijn voor ik mocht afbouwen maar dit zag ik niet gebeuren. Door misselijkheid, braken en een aantal ziekenhuisopnames ivm uitdroging heb ik besloten om te stoppen met dit medicijn. Volgens de artsen in het ziekenhuis was dit een bijwerking van de cymbalta, dus het was het een of het ander. Ik heb uiteindelijk besloten om zelf te stoppen en ben van 60naar 30mg gegaan zonder al teveel problemen gelukkig. Maar toen ik wilde afbouwen van 30 naar 0mg begon de echte ellende. Duizelingen, schokken door mijn hoofd, slapeloosheid etc. In overleg met de huisarts was het afbouwraadsel nog meer drama want hij zei of om de dag 1 van 30mg of zelf maar prutsen met openmaken van capsules want de apotheek kon mij hier ook niet mee helpen. Wat ik niet begrijp is dat artsen het zo makkelijk voorschrijven maar als iemand langzaam wil afbouwen weten ze niet eens hoe of wat. Ik adviseer altijd via psychiater aan medicatie te gaan want dat zijn de specialisten op dat gebied of eerst proberen zonder die zooi.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 30MG geruild voor duloxetine Mylan

20 May 2016

ook de goedkopere versie sinds een tijd voorgeschreven met als gevolg een megahoge bloeddruk (185/120)!!! Moet dus nu snel terug naar de cymbalta!!

DULOXETINE MYLAN CAPSULE MSR 30MG

27 April 2016

Ik gebruik het nu bijna 1 jaar en begin onverklaarbare blauwe plekken te krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE MYLAN CAPSULE MSR 30MG

26 April 2016

Mijn borsten zijn groter geworden en mij gewicht nam niet toe (hormonen) ik ben 70 jaar. Vindt dit lastig omdat ik jaren hormonen heb geslikt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel