Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

ENTOCORT

8 January 2019

Ik heb 2x een kuurtje gehad via MDL arts.ivm wekenlange diarree.Op 16 dec.2018 wederom gestopt het middel hielp heel snel.Het viel mij op dat ik juist minder haargroei op benen en oksels had,want er word juist Meer genoemd. Geen verdere bijwerkingen.In febr.2019 weer controle.

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

26 October 2018

Na 3 dgn geslikt te hebben gestopt waarom: hoge koorts, duizelig kon niet lopen en lag liever in mijn bedje. Na 5 dagen nam de koorts af, toen ontstond er iets nieuws ik kwam helemaal onder de uitslag te zitten, jeuk enz.enz en me die warmte in Juli 2018 was dat niet prettig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT

6 October 2018

Werkte bij mij heel goed tegen Crohn. Helaas wist ik niet dat het zeer onverstandig is om jaren lang te gebruiken. Nooit op gewezen door huisarts, internist en andere zorgverleners. Nu na 10-15 jaar vallen de puzzelstukjes op zijn plek. Hoofdpijn, duizelig, staar, schimmelinfectie, lamlendig, spierpijn, gewrichtspijn, jeuk, botontkalking etc. Dus mijn advies: gebruikt u dit medicijn langer dan 2 maanden, vraag dan uw arts of dit wel de bedoeling Is!!!

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

26 June 2018

In het begin had ik las van veel krampen en steken, lag bijna de gehele dag op bed, na 5 dagen was het een stuk minder, nu is het wel te verdragen. Enige nadeel die ik nu ondervind on dat ik continue last heb van hoestbuien en een loopneus, het is net of ik verkouden ben, maar ben het niet

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

18 February 2018

Heb het 3maanden 3keer daags in genomen ,ga nu afbouwen . Heeft mij heel goed geholpen ivm ziekte van crohn . Eindelijk normale ontlasting en minder klachten in buik . Wel veel last van krampen in voeten en benen. Ben benieuwd hoe het nu verder gaat als ik gestopt ben over twee weken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Entocort

13 April 2017

Werking na 4 dagen, vastere ontlasting. Wisselende bloedsuiker, overslaan hart, gauw moe.

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

3 February 2017

Ik slik het nu een klein jaar. Ik wil heel graag stoppen, omdat ik veel pijn in mijn spieren heb. Mijn tanden zijn ook erg gevoelig en krijg een volle maansgezicht met overmatig haargroei. Entocort werkt redelijk voor de crohn, soms vast en soms water. Soms maar 1 keer naar de wc tot soms 3.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

8 January 2017

Na ongeveer 2-3 dagen weer vastere ontlasting na opvlamming colitis. Binnenkort afbouwen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT CAPSULE MGA 9 mg

8 January 2017

Na scopie diagnose opvlamming colitis. Gestart met Cortiment (=Entocort) 9mg. Binnen 3 dagen resultaat. Normale ontlasting, geen buikkrampen meer.

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

22 November 2016

Ik slik het nu ruim twee weken. Best last van de bijwerkingen. Heel erg moe, hartkloppingen, spierpijn en krampen en pijn aan mijn rug met bepaalde bewegingen. Krijg nu sinds een paar dagen ook een opgejaagd gevoel. Hopen dat ze hun werk gaan doen tegen de ziekte van Crohn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

31 July 2016

Ik heb een milde vorm van ziekte van Crohne. Ik slik nu sinds 4 maanden entocort, kreeg hevige spierpijn in benen. Op moet op advies afbouwen, slik het nu 1 week niet meer. Heb overal spierpijn, tintelingen van nek tot schouders, armen en benen. Mijn vraag is: gaat dit weg, ik ben op advies aan het afbouwen en nu zegt de specalist dat het stress is. Het is zuiver begonnen met de entocort, mensen in mijn omgeving kunnen dat beamen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

30 July 2016

Door wat onoplettendheid van de dokters slik ik er twee al 13 jaar. Een arts die er eigenlijk niets mee te maken had, sprak me hierop aan. Dat dat heel veel te lang is. Nu proberen af te bouwen. Bijwerkingen na zo'n lange tijd zijn onduidelijk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

30 April 2016

gebruik het nu 4 weken en het geeft geen enkele verbetering in de klachten. Wel heel vervelende bijwerkingen. Depressief, gejaagdheid, onrust en hartkloppingen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

28 March 2016

Vorig jaar is er een leverontsteking geconstateerd. De artsen dachten eerst dat het door de antibiotica kwam. Omdat de alat en asat boven de duizend waren, moest ik aan de Entocort. In het begin 9mg, later 3 mg, met de volgende bijwerkingen: constant blaasontsteking, spierspasma, hevige buikpijn. De waardes werden normaal maar later in het jaar begon het weer op te vlammen en nu is de diagnose AIH. Weer aan de entocort, eerst prednison geprobeerd 40 mg, maar dat lukte niet, ook weer dezelfde bijwerkingen. Daarna Azathiopine 50 mg ook weer bijwerkingen en daarna weer entocort 6 mg. De arts had mij ook mycofenolaat mofetil voorgeschreven zodat er geminderd kon worden met de entocort. Dat ging ook niet, werd er nog zieker van, de arts schreef mij dat hij niet veel meer voor mij zou kunnen betekenen. Ik kom nergens zo intens moe ben ik. Wie kan hier iets mee ik heb het gevoel niet bij de juiste arts te zijn maar ja, bij wie moet ik wel zijn? Gaarne uw reactie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

22 August 2014

Na het slikken van twee capsules, werd mijn huid helemaal rood en kreeg ik overal jeuk en kriebelbultjes. Moest er gelijk mee stoppen van de huisarts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

23 April 2014

Elke keer dat ik Entocort krijg heb ik na een week of 2 elke dag migraine aanvallen aan de rechter kant van mijn hoofd met daarbij pijn boven het oog en traan ogen. Paracetamol verzacht de pijn niet en nsaids mag ik niet. Ik hoop dat dit de laatste keer was.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

20 March 2014

Geweldig middel, na 5 weken gebruikt te hebben ben ik weer helemaal mens , diarree gestopt na maanden tobben, geen gewichtsverlies meer. En totaal geen bijwerken, gebruik het voor de ziekte van Crohn, slik het nu bijna 3 maanden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

9 February 2014

Ik gebruik entocort al jaren (tien?) werkt uitstekend. Als ik het 's morgens vergeet heb ik 's middags last van buik krampen. Gauw innemen en een paar uur later is het over. Ziekte van Crohn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT TABLET VOOR KLYSMA + SOLVENS 115ML

1 February 2014

In eerste instantie snel verbetering van de klachten. Dusdanig dat afbouw aan de orde was. Helaas verliep de afbouw niet goed: nu weer op volle dosis met minder goed resultaat. En last van bijwerkingen: enorm hevig jeukende bultjes met name op benen (littekens van het krabben in de slaap).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT TABLET VOOR KLYSMA + SOLVENS 115ML

23 July 2011

Ik gebruik nu 2 maanden Entocort Klysma tegen een ontsteking in de slokdarm, dus niet voor problemen in de darmen. Ik moet de suspentie dan ook gewoon opdrinken. Het is elke avond geen pretje want de vloeistof heeft een zeer eigenaardige smaak. Het smaakt wat zout. Verder geen klachten over het gebruik. Het is nog steeds zo dat het flesje vrij lastig is te openen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ENTOCORT CAPSULE MGA 3MG

4 May 2010

Volle maans gezicht. Hartkloppingen, overslaan van hart, bonken van hart. Conditie-afname. Veel overmatig haargroei, vooral in gezicht. Aankomen in gewicht. Algehele mailaise

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel