Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 16 resultaten gevonden.

Tracydal

10 June 2019

Gebruik ruim 20 jaar Parnate en nu Tracydal. Overgang van Parnate naar Tracydal gaf totaal geen problemen. Ik ben erg tevreden. Vanaf het begin heeft het mijn oude leven weer teruggegeven. Hét middel voor mij. Ik weet echter wel dat het ruim 2 maanden geduurd heeft voordat ik er destijds aan gewend raakte. Heb toen binnen gezeten met de gordijnen dicht. Maar ik wilde doorzetten en het is mij zeer goed gelukt. Ik lééf en werk.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

13 May 2019

Van Parnate naar tracydal is een ramp voor mij. Kan nog geen klein stukje lopen hevige spierpijn , doodmoe de hele dag , veel te hoge bloeddruk , en vaak een grieperig gevoel ! Had ik maar weer Parnate.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

22 April 2019

Mijn vrouw gebruikte vanaf 2014 Pernate, half 2017 kreeg zij te horen dat ze in plaats hier van Tracydal moet gaan gebruiken. Achteraf komen wij er nu langzaam achter waarom zij steeds meer problemen krijgt waar geen oorzaak voor gevonden kan worden - erg last van pijnen aan rechter zijde van haar lichaam - duizelingen met vorm van flauwvallen en wankel lopen -veel vaker ergere hoofdpijn - stemming wisselingen -erge nachtmerries -terug keer van angsten uit ver verleden -ook leeft zij meer in het verleden en is erg vergeetachtig -dagen cq maanden verward zij en vergeet huidige gebeurtenissen -dit alles is nu achteraf gezien sinds dat zij is veranderd van Pernate naar Tracydal. haar huidige psychiater kent de Mao-remmers niet goed genoeg en wil ze eigenlijk liever stopen, het domme is dat hij als eerste met Lithium gestopt is, omdat hij dacht dat ze daarom wankel liep (dit gebruikte zij al meer dan 10 jaar). verder is HIJ moeilijk aanspreekbaar voor de lichamelijke problemen omtrent medicatie en verwijst dan naar de huisarts -met gevolg lichamelijke onderzoeken waar niets uit komt. Ik blijven deze gevolgen Tracydal van beschuldigen en zou haar liever terug zien naar Pernate, dit werkte WEL goed.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

11 March 2019

Veel gewichtstoename. Stijfheid en krampen in hand en kuiten. Geheugenverlies en concentratie problemen.Aan het afbouwen, misselijkheid, voortdurend het gevoel grieperig te zijn.

Tracydal

6 February 2019

Ik gebruik 50 mg per dag in de ochtend. Helpt het, ik denk het wel. In ieder geval neem ik niet het risico er mee stoppen. Geen bijwerkingen en ik kan eten en drinken wat ik wil, probleemloos. Dus waarschijnlijk een goed middel.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

23 December 2018

Ik slik min.200mg tracydal per dag(nee geen typefout), maar ik vind het even effectief als parnate, behalve de gore smaak en je merkt dat het goedkoper gemaakt wordt.Bijwerkingen:hoger gewicht, zweten, amfetamineachtig gevoel als bijwerking; Welke ik zie als de hoofdwerking, en de gewenning.Bij het verlagen van de dosis krijg ik supernachtmerries, welke erg levendig zijn. Verder zorgt het minder voor een tijdelijke opleving, binnen een half uur na inname...Het is wel schaamtelijk te zien dat veel psychologen en zelfs de psychiaters, de naam Tracydal nog niet kennen.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

28 October 2018

De overgang van parnate naar tracydal geeft veel lichamelijke klachten. Een algeheel gevoel van" malaise". Misselijk, zweten, hartjagen,grieperig. Ook wbt mijn stemming ben ik meer somber en kamp weer meer met de donkere gedachten. Geen vooruitgang die overgang nasr tracydal.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

14 July 2018

Mijn partner moest ook overstappen van Parnate naar Tracydal. Na verloop van tijd bleek dat de klachten van depressieve aard terug kwamen. We zijn via een verwijzing van de huisarts terug gegaan naar de Ggz. De psychiater heeft een verzoek gedaan bij de zorgverzekeraar om Parnate weer te vergoeden. Dit verzoek is gehonoreerd voor een jaar. Daarna bij de apotheek Parnate besteld. Dit g8ng niet zomaar, de apotheker moest toestemming vragen bij de Inspectie Gezondheid en Jeugd. Uiteindelijk is deze toestemm8ng gekomen en kon de Parnate besteld worden. Uiteindelijk dus na 4 maanden kunnen we weer beschikken over Parnate.

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

22 May 2018

Voorheen Parnate, wat echt goed werkte, was sinds vele jaren nagenoeg depressie-vrij. Maar sinds het over is gegaan in Tracydal ben ik weer vaak depressief. Ook al ben ik verhoogd: van Parnate 60mg naar tracydal 80 mg én daarbij ben ik ook nog andere medicijnen erbij moeten gaan slikken tegen mijn huidige depressies. Kortom: Tracydal is een ellende en ik zou zó graag weer Parnate terug willen!

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

23 February 2018

Na 12 jaar Parnate gebruikt te hebben over moeten gaan op Tracydal. Echter is Tracydal bij mij minder werkzaam. Ook het verhogen van de dosering gaf geen verbetering. Depressieve klachten komen terug. Tracydal is bij mij duidelijk minder werkzaam dan Parnate.

Tracydal

11 November 2017

Heb m' leven en gevoel na jaren weer terug!!! Ik slik 40 mg en heb geen last van bijwerkingen. Het theramine beperkte dieet is goed te doen.

Tracydal

29 October 2017

Spierpijn in benen kan geen 5 min lopen. Moe hartkloppingen hoge bloedruk. Met parnate nergens geen last van!

Tracydal

8 October 2017

Hartkloppingen spierpijn weinig slapen

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

1 August 2017

Ik ben ook 6kg aangekomen na het omschakelen van Parnate naar Tracydal. Verder heb ik meer last van vermoeidheid, pijnlijke spieren en pijn op de borst

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

31 March 2017

Ook van Parnate naar Tracydal over moeten stappen zoals zo velen. Naast nachten van klaar wakker en 0,0 uur slapen tot maximaal 1 1/2 uur ook 30 x per dag vreselijke krampaanvallen over het gehele lichaam. In vijf week 10 kg aangekomen. Makers van Tracydal bedankt!!!!!! Je vraagt je af wat erger is de depressie of de " cure".

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

16 February 2017

Slapeloosheid. Nachten op soms 2 uurtjes slaap of hele nacht wakker. Gewichtstoename (9kg). Heftige krampaanvallen. Oorsuizingen, stemmingswisselingen. Bij Parnate bijna geen klachten maar volgens leverancier was de stof hetzelfde!

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel