Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

TRAMADOL CAPSULE 50MG

11 januari 2018

Niet naar de toilet kunnen,er veel darmkramp

TRAMADOL CAPSULE 50MG

9 januari 2018

Ongeveer 10 jaar Tramadol genomen voor pijnprobleem. Had steeds meer en meer nodig om de pijnstilling te verkrijgen tot wanneer ik aan absurde hoeveelheden zat. Nu een 4 tal maand aan het afbouwen, ernstige ontwenningsverschijnselen belemmeren normaal functioneren, maar we zetten door. Helpt goed tegen pijn , doch risico op verslaving is heel hoog door het oppeppende gevoel dat je krijgt. Neem het enkel kort en als het echt nodig is.

TRAMADOLI HYDROCHLORIDUM RETARD CAPSULE MGA 100MG

3 januari 2018

Tramadol is zeer sterk....kan opnieuw hardlopen zonder problemen met Ischias....!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAMADOL CAPSULE 50MG

30 december 2017

Tramadol gekregen na een sportongeluk en dit 8 maanden geslikt. Toen ik er mee stopte vanwege zwangerschap had ik heel erg last van afkickverschijnselen. Onrustig, hoofdpijn, slecht slapen en doodmoe. Ik voelde me echt een junk want ik zorgde er altijd voor dat ik genoeg tramadoo in huis had omdat dit het enige was wat tegen die hevige pijn hielp. Ik vind het een zeer verslavend middel

TRAMADOL HCL APOTEX CAPSULE 50MG

10 december 2017

wel goed,maar heel erg pijnen gehad en mocht ik 6 per dag met 6 paracetamol zou afbouwen volgens doktersassistente van 6 naar 1,.kroop zowa kon niet meer lopen.heb nu afgebouwd zelf! zit op 3 nu opeens zegt de dokter (nieuwe ) ik geef niet meer.had wel wat hulp erbij verwacht,ben heel boos van de manier telefonisch nog wel omdat ik naar spanje wou ,dus graag genoeg meenemen,lijkt zonder of er 20 kilo aan mijn rug hangt. ook nog atrose in mijn voeten overdag gaat wel bheb nu 1 jaar 2x daags voor die pijn die in bed begint cannabis met thc van de transvaalkliniek.50 euro per maand met verzendkosten maar de zenuwpijn in bed is weg.dat is er dus ook bij gekomen gister 2 tramadol maar voelde me vannacht onrustig. dus neem om uit bed te komen en vandaag vanavond maar.en zal volgende week naar de dokter dit pik ik ook niet op deze manier

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAMADOL HCL SANDOZ CAPSULE 50MG

13 november 2017

Na een uur zakte de pijn af waar ik heel blij mee was. Ik heb artrose in de nek met ontzettend veel pijn in het hoofd. Ik maak de folie stuk met mijn nagel dan kun je de capsule er makkelijk uitdrukken. Ik neem 3xdaags 1capsule +2 paracetamol.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Tramadol

11 november 2017

Geen ervaring mee. Wel oppassen in buitenland. Vandaag nieuws op BBC, een 33 Engelse toeriste wacht daar deze week mogelijk de doodstraf in Egypte, had 300 tabletten Trabadol bij zich, in Egypte een verboden drug.

TRAMADOL HCL APOTEX CAPSULE 50MG

8 november 2017

Zoals velen al melden zijn de capsules lastig uit de strip te drukken, zeker voor wie al last van artrose, CTS of RSI heeft. U kunt vragen of de apotheker het in een "Baxterrol' kan verstrekken, dan zitten ze in makkelijk open te scheuren zakjes met daarop de inname-datum en -dag geprint. Zelf lees ik nu pas (nadat ik het al heel lang gebruik) dat het gebruik van invloed is op de zaadlozing, waarmee nu dan verklaard is dat deze sinds het gebruik van de Tramadol veranderd is (in mijn ervaring is deze nu minder prettig sinds het gebruik: hoewel het gevoel iets langer lijkt aan te houden, is deze met aanmerkelijk minder vocht en soms met een bijna stekend (na)gevoel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAMADOL

5 oktober 2017

Een reportage op de Deense televisie waarschuwt: duizenden patiënten raakten totaal verslaafd. Zie evt. https://www.dr.dk/tv/se/afhaengighed-morfin-1-dr2dokumentar-2017/-/danskere-fanget-i-pille-helvede#!/ Ik weet natuurlijk niet in hoeverre dat waar of overdreven is.

TRAMADOL HCL CF CAPSULE 50MG

28 september 2017

Capsules krijg je er niet uit gedrukt, maar het werkte perfect tegen de pijn. Wel wat suffig wordt je ervan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAMADOL HCL CF CAPSULE 50MG

27 september 2017

De capsules zijn er zeer moeilijk uit te drukken zonder dat ze kapot gaan. Dit ivm Poly artrose

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAMADOLI HYDROCHLORIDUM RETARD CAPSULE MGA 50MG

27 september 2017

Synthetische morphine. Sterk spul met sterke bijwerkingen. Is ook een SRI (anti-depressiva). Kijk maar eens op https://en.wikipedia.org/wiki/Tramadol en https://nl.wikipedia.org/wiki/Tramadol

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAMADOLI HYDROCHLORIDUM RETARD CAPSULE MGA 50MG

9 september 2017

Werkt goed, (rugklachten, 'spit'). Neem het alleen als de pijn te lang achter elkaar duurt en paracetamol en ibuprofen niet meer genoeg zijn. Wél bijwerkingen: Jeuk, slecht slapen, sufheid, licht misselijk en obstipatie. Maar bij langer gebruik gaat dat inderdaad over na twee weken zoals vermeld in de bijsluiter. Bijwerkingen neem ik voor lief, opluchting als pijn even minder is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAMADOLI HYDROCHLORIDUM RETARD CAPSULE MGA 50MG

26 augustus 2017

voor mij was het TRAUMADOL!!!! zo erg dat ik hallicunaties had! heel beangstigend.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Tramadol 50mg

10 augustus 2017

Het werkt echt goed Veel minder pijn En geen last van bijwerkingen

TRAMADOL HCL APOTEX CAPSULE 50MG

17 mei 2017

Een voor het slapen gaan dan kan ik.slapen en ook overdag heb ik dan minder pijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAMADOL CAPSULE 50MG

15 mei 2017

Ik heb gedurende 7 jaar Tramadol 100mg gebruikt. Pijnstillende werking is zeer goed. Maar je mag dit maar voor zeer korte periode gebruiken (dagen, weken). Als je het langer dan 3 maanden gebruikt, ben je er verslaafd aan. Je merkt het niet omdat je je er goed van voelt, maar eigenlijk heeft het naast een pijnstillende werking ook een anti-depressieve werking. Als je er mee wil stoppen moet je afbouwen met 10% per week. Ik heb gedurende 2 maand afgebouwd tot 0 en nu ben ik al 3 weken helemaal clean van tramadol. De bijwerkingen tijdens de afbouw en het stoppen zijn heel heftig : vooral onrustig (zenuwachtig), slecht slapen, grieperig gevoel, overgeven, diaree, etc... Ik moet wel toegeven dat ik vanaf ik helemaal gestopt ben , 5 g valium per dag moet nemen om er door te geraken. (anders ben ik te zenuwachtig). Vooraleer je met tramadol begint, denk goed na, de dokters schrijven het als smarties voor!

TRAMADOL HCL CF CAPSULE 50MG

TRAMADOL CAPSULE 50MG

2 april 2017

Ik gebruik dit medicijn al geruime tijd, meer dan 1 jaar. Ik merk dat het effect van de huidige dosis steeds minder effect heeft. Verder geen last van bijwerkingen. Was tevreden, nu wat onzeker want ik kan in overleg met huisarts dosis nog wel verhogen maar dat houdt ook keer op en dan....? Gelet op mijn leeftijd, wat moet ik straks dan als ook de hogere dosis niet afdoende is??? Als je immers nog actief wilt blijven en zo zelfstandig mogelijk wilt blijven......

TRAMADOL HCL PCH DRUPPELS 100MG/ ML

30 maart 2017

Ik moet steeds betalen voor een begeleidingsgesprek bij het afhalen van voor mij sinds 2009 vertrouwde medicijnen. Ik gebruik ze jaarlijks vele keren in kleine hoeveelheden. Het gaat om TRAMADOL (10ml, 100mg/ml) waarvan de NTG-datum na 36 mnd verlopen is en om Hydrocortisonzalf (30g, 10mg/g) met twee data, Lot (productie) en EXP, die onderling 24 mnd verschillen. De bijsluiter van FAGRON Hydrocortison spreekt van uiterste gebruiksdatum achter “niet te gebruiken na”, maar op tube en verpakking staan alleen datumnotaties Lot: en EXP:. www.apotheek.nl/themas/begeleidingsgesprek-bij-een-nieuw-medicijn: ‘Terhandstelling en begeleidingsgesprek nieuw medicijn’ geldt als u voor het EERST een medicijn meekrijgt en is een begeleidingsgesprek. U krijgt dit gesprek ook als u een medicijn wel eerder gebruikte, maar de laatste keer van gebruik MEER DAN 1 jaar geleden is. Als ik steeds binnen één jaar nieuwe medicijnen zou kopen, dan krijg ik geen begeleidingsgesprek opgedrongen, maar maak ik wel onnodige medicijnkosten. Is een niet-duurzame, onlogische oplossing. Wat is uw mening e/o advies?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAMADOLI HYDROCHLORIDUM RETARD CAPSULE MGA 50MG

20 maart 2017

Ik neem 1-2 per dag tegen mijn zenuwpijn. De scherpste pijn is weg en ik kan de nacht doorslapen zonder constant wakker te worden van de pijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAMADOL CAPSULE 50MG

18 maart 2017

Ik gebruik al jaren tramadol tegen de pijnprikkels rondom de voeten t.g.v. van neuropathie. Ik kan mij hiermee behelpen zodat ik overdag weer normaal kan functioneren. Wel dien ik zo circa na een jaar de dosis te gaan verhogen omdat het lichaam schijnbaar aan de lagere dosis is gewend en niet meer het gewenste resultaat oplevert. Van alle bijverschijnselen zoals in dit forum genoemd heb ik nog nooit last van gehad.

Tramadol 37,5/ paracethamol 3,75 mg

18 maart 2017

Gekregen voor brandende voet met zenuwpijn tot in m'n been. Heb nu rugprik gekregen via pijnpoli met prednison. Kan ik zomaar stoppen met Tramdal/Paracethamol.

TRAMADOL HCL PCH BRUISTABLET 50MG

23 februari 2017

4 tot 6 uur goed geslapen. (Een pil voor bedtijd) Wat betekent gedurende korte tijd gebruikt?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAMADOL CAPSULE 50MG

19 februari 2017

Heb jaren lang tramadol gebruikt in een dosis van 100 tot 150 mg per dag. Ben er in die jaren ook meerdere keren mee gestopt zonder af te bouwen. De ontewenningsverschijnselen zijn heftig: spierpijn, erge vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid. Ik heb nu besloten voorgoed te stoppen met deze pijnstiller. Ik heb een extra waarschuwing voor mensen met diabetes. Tramadol werkt bloedsuikerverlagend. Dit kan onverwachte en gevaarlijke situaties opleveren.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel