Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 27 resultaten gevonden.

Dexamfetamine 2,5 mg

9 October 2019

Vreselijke verspilling!Sinds een jaar gebruik Dex 2,5 mg. Eerst van Ceban en nu van De Magistrale Bereider. Werking prima, maar de verpakking is ineens belachelijk! Ik krijg 900 pillen in 30 potjes van 30 ipv in 2 potten van 450. Bedenk even wat dat kost aan plastic voor de potjes, alle etiketten van de maker én alle stickertjes van mijn apotheek, alle tijd/salaris/energie die daar in gaat zitten en dan nog de belasting voor het milieu. De zorg kost veel, farmaceutische industrie verdient veel, maar volgens mij is de wereld nu echt gek aan het worden!

Dexamfetamine

4 October 2019

Al jaren aan de dexamfetamine.Het bevalt mij goed en kan me er goed op concentreren. Nu verplicht overstappen op Amfexa. Ik kan er niet goed tegen, duizelig en veel mindere concentratie. Het werkt echt slecht.

DEXAMFETAMINESULFAAT CAPSULE 2,5MG

30 August 2019

Ik vind het verrassend hoeveel positieve reacties ik zie. Ik heb het middel voorgeschreven gekregen vanwege ADD klachten.Ja ik ervaar ook meer energie en mijn aandacht is gemakkelijker te sturen. Echter de bijwerkingen zijn heftig! slapeloosheid, klamme handen, rillingen, hartkloppingen en een algeheel gespannen zenuwstelsel! Het lijkt wel alsof ik de hele dag strak sta! Nee voor mij niet meer! Ik ben ook maar gestopt en ben over op een homeopathisch middel LTO3, magnesium en visolie. Daarbij levenstijl omgegooid, gezond eten bewrgen etc. Lieve mensen ga op onderzoek uit mbt ADHD. Er zijn andere mogelijkheden. Je lichaam vergiftigen werkt nooit op lange termijn. Je gaat uiteindelijk meer storingen veroorzaken waar je dan ook weer een medicijn voor krijg. Slapeloosheid, opgejaagd. Nou dan schrijven we gewoon oxazepam of een andere benziodapine voor! Wat mij boos maakt is dat er zo snel deze troep word voorgeschreven. In mijn ogen enkel symptoom bestrijding. Ga naar de kern en pak je patronen aan! en bovenal probeer niet tegen betet weten jezelf te dwingen om "normaal" te zijn... Juist daarom hebben we veel beperkende copingsmechanismes aangeleerd! Kijk eens op ADHDnatuurlijk.nl

Dexamfetamine 2,5mg

25 August 2019

Ik gebruik sinds april dexamfetamine 2,5 Mg. IT nu op start dosering 12,5 Mg en 2x 10 Mg en zo nodig 4e dosering 5 of 7,5 Mg, afhankelijk waarvoor t nodig is. Dit bevalt me voor de innerlijke onrust prima en is zeker effectief voor concentratie en rust in Mn hoofd.Bijwerkingen zijn bij mij mindere eetlust, moeite om op tijd naar bed te gaan (slapen zelf is geen probleem) en rebound effect (wanneer ik rond bedtijd van kinderen in rebound zou komen (op werkdagen ivm vroeg beginnen) neem ik extra om dit tegen te gaan en uit te stellen). Ook merk ik dat het soms minder goed helpt als er veel tegelijk speelt, en blijf ik hoog in de emotie zitten.Voor mij is er geen reden om over te stappen naar bijv. Ritalin/methylfenidaat ivm de bijwerkingen op psychisch vlak ivm in verleden bekend met postnatale depressie en kans op versterking bij gebruik hiervan.Maar ook omdat ik bij deze dosering zelf een inschatting kan maken welke dosering ik nodig heb en of ik extra nodig heb.

Dexamfetamine

17 August 2019

Ik slikte eerst dexamfetamine van verenigde apotheken Limburg. Vond ik super fijn. Dat was ineens niet meer leverbaar waardoor ik werd overgezet naar Ceban. Wat een drama. Nu geswitcht naar de collegiale bereider. Heb 2 weken rondgelopen met overal uitslag, dat trok gelukkig weg en het effect is een stuk fijner dan met Ceban, maar zou liever weer gewoon de VAL variant slikken. Kan met deze dex gelukkig wel gewoon weer stilzitten en m'n concentratie is matig. Maar beter dan zonder :). Weinig bijwerkingen met 13,75 mg per dag verdeeld over 3x.

Dexamfetamine

7 July 2019

Geen slechte ervaring met dexamfetamine zelf, maar wel met een merkwisseling!! Dexamfetamine werkt heel goed voor mij, helpt me bij adhd en een neurocognitieve stoornis als gevolg van dysautonomie. Ik kan niet alleen beter nadenken, maar mijn bloeddruk blijft ook stabieler waardoor ik minder flauwval. Nu ben ik over naar de magistrale bereider, de pillen zijn 2x zo groot (veel meer troep/hulpstoffen dus) en werken beduidend minder!! M’n focus is zo’n beetje gehalveerd, de rebound is 3x zo erg. Ik word slaperig, prikkelbaar, wazig, heb een verergering van mijn al bestaande hartritmestoornissen en val weer continu flauw. Wat een rommel, ik ben zelfs genoodzaakt om me ziek te melden op m’n werk.

Dexamfetamine

17 June 2019

Er zitten echt gigantische verschillen tussen 'merken' pillen. Centrale Bereidings Apotheek werkt heel goed voor me. Nu zijn daar leveringsproblemen en moet ik om de twee dagen naar de apotheek voor Magistrale Bereiding, die ik echt heel vervelend vind en minder goed werkt. Ik vind het echt een schande en ik heb juist routine nodig, maar door de leveringsproblemen wordt het allemaal wel erg lastig gemaakt. Hier moet een oplossing voor komen. Het is ongelofelijk ontregelend voor mensen met ADHD. Bovendien vind ik het kwalijk dat medicijnen die in theorie hetzelfde zouden moeten zijn, gigantisch verschillen in werking. Dat hoort niet!

Dexamfetamine retard

13 June 2019

Ik slik dit medicijn nu een paar maanden. Eerst geen retard, nu wel. Mij is het inderdaad ook op gevallen dat de tabletten in zijn geheel terug te vinden zijn in de ontlasting. Zelf schrok ik hier heel even van de eerste keer toen ik dat zag. Ineens uitscheiden van rose tabletjes is niet erg gebruikelijk. Nadat ik het ondekte ben ik rond gaan zoeken of er iets over te vinden is in Bijsluiters(onder bijwerkingen) of internet ervaringen. Maar hier is niet veel over te vinden, ondanks dat er meer mensen dit leken te hebben. Daarom heb ik de apotheek gebeld. Zei vonden het ook erg vreemd maar hadden geen antwoord voor me en de Dokter was niet aanwezig omdat het zaterdag was. Mij werd geadviseerd Paul Harder persoonlijk te bellen voor deze vraag. Daarom heb ik na het weekend gebelt en de situatie uitgelegt. En tot mijn verbazing was dat gewoon normaal en horen de tabletten na de afgifte van de stoffen het lichaam te verlaten via het darmstelsel.Dus voor de mensen die het ze zich nog afvragen: Het is normaal(;

DEXAMFETAMINE TABL 2,5 MG DMB

9 May 2019

Na een heftige burn out en afbouw van het bekende Seroxat-middel (schandaal) dacht ik het leven weer op te kunnen pakken met Dexamfetamine van fabrikant Ceban. Met grote verbazing kreeg ik dus DE MAGISTRALE BEREIDER. Zonder overleg noppes. Ik noem dit discriminatie naar ADD’ers toe. Ik verneem nu ik het DMB merk heb, dat ik met 4x6 tabs per dag veel minder zin in iets te gaan doen, Het is gemeen. Mensen weten niet wat je net achter de rug hebt. En dan krijg je dit ook nog. Wat slecht van het systeem. Dikke blunder. Hierdoor voel ik me nog meer afgezonderd en de paniekaanvallen zijn weer terug. Ook heb ik geen zin in sociaal contact. Bedankt stelletje egoïstische mensen die het allemaal maar weer zo moeilijk moeten gaan maken. & mijn leven veranderd weer ik 1 klap. Ze maken alles kapot voor mensen die er niks aan kunnen doen dat de synaps niet allemaal even goed functioneren als dan bij die kantoorluitjes die lachend rijk worden van deze prut die we weer krijgen. Schaam jullie mensen!!

Dexamfetamine

12 April 2019

Gebruikte het medicijn voor mijn ADHD. Werkte in het begin prima, kon me goed concentreren en had meer energie. Had wel wat last van bijwerkingen o.a. Slapeloosheid, droge mond en geen eetlust, maar je went er aan. Echter na een jaar ging het medicijn steeds minder goed werken. Bijwerkingen werden heftiger. Ik sliep nauwelijks, soms 2 dagen achter elkaar niet. Ik viel 20 kilo af in een paar maanden tijd en kreeg paniekaanvallen + constant nerveus en opgejaagd. Nu ben ik ermee gestopt en ga ik samen met de huisarts kijken naar iets anders.

Dexamfetamine

14 January 2019

Wordt er somber en down van... Veel slapeloosheid... droom veelal negatief en val daardoor overdag vaak in slaap.. in mijn hoofd wordt het niet veel rustiger... Wel komt de info harder en negatiever binnen...

dexamfetamine

17 August 2018

Ik heb de diagnose adhd al heel wat jaar geleden gekregen. Ik gebruik dexamfetamine nu 8 jaar ongeveer en ik heb er een hele goede ervaring mee. Het werkt bij mij heel goed en ik heb alleen op het begin wat moeite gehad om te eten omdat je eetlust sterk verminderd maar daar heb ik al lang geen last meer van. En roken vind ik ook nog steeds lekker. Dus mensen met adhd. Het is het proberen waard

dexamfetamine

12 May 2018

Ik slik dit middel op recept. Ik heb het nodig en ik vind het geweldig. Als je dit teveel slikt dan kun je ontzettend veel hoofdpijn krijgen en buikpijn aanvallen waarvan je moet kotsen. Als je een roker bent zul je na overmatig gebruik van dit middel nul zin hebben om te roken. Ook eten gaat niet meer. Drinken alleen bepaalde gezonde drankjes. Geen suiker. Ook gaan je ogen wegdraaien alsof je een epileptische aanval krijgt of zo. Maar desondanks al dat. Blijft dit middel voor mij een stimulant om mijn dingen te gaan doen die ik moet en/of wil doen.

Dexamfetamine

7 April 2018

Ik gebruik sinds 1,5 jaar dexamphetamine 2,5 Mg van het merk ceban. 3 weken geleden kreeg ik een ander merk, zou het zelfde zijn, alleen hulpstofjes kunnen afwijken. Het merk DNB de magistrale berijders. Ik was in 3 dagen tijd emotioneel een wrak, niet slapen, rusteloze ledenmaten, hoofdpijn hartkloppingen, zweten, buikloop, darm/ maag krampen, kaak klemmen, spieren strak spannen, trillende spieren, boos op alles en iedereen en de chronische pijn nam sterk toe en neerslachtig/futloos. Ik heb na 3 dagen al aan de bel getrokken bij apotheek maar moest even aankijken. Het feit dat mijn huisarts zei dat de apotheek het merk alleen kon veranderen, naar de apotheek gegaan, deze zei geen contract te hebben, alsnog ging me huisarts in gesprek en zou ik een ander merk kunnen krijgen, ik heb gebeld en wederom gevraagd en nee ze konden niet leveren. Gelukkig geen ander merk, want het werd mij nu wel duidelijk dat ceban maar 3 hulpstoffen heeft en de andere merken 6 hulpstoffen. Ben nu 1week terug op ceban en ben nog steeds aan herstellen van de beproeving. Het feit dat de hulpstofjes zo simpel mee gegooid word vind ik schandalig en heeft mij ondanks dat het beide dexamphetamine 2,5 Mg is duidelijk van grote invloed

dexamfetamine

11 February 2018

veel gewisseld met medicatie. In eerste instantie met methylfenidaat Mylan begonnen, daarna op de echte Concerta van Janssen-Cilag. Echter beide maakte me een zombie, ik was rustig, maar te rustig. Ik was mezelf niet meer. Dexamfetamine op 3 x p.d. 2 x 2,5mg gaat perfect, ik blijf mezelf met rust en ik erger me niet meer aan kleine dingen, kan weer genieten met ADHD.

Dexamfetamine retard 15 mg

1 January 2018

Ik gebruik de dex 15mg retard nu een jaar. In eerste instantie prima. Misschien wat maag/ darm problemen als bijwerking. Een aantal weken geleden merkte ik dat de medicijnen niet meer leken te werken. Toen vond ik de hele tabletten terug in mijn ontlasting. Ik ben het bij gaan houden en het was elke keer hetzelfde. Inmiddels genoodzaakt een deel van de pillen fijn te malen. Waardoor het hele retard gehalte wel is verdwenen. De hele pillen die ik slik om bij te houden of het een structureel probleem is, blijven in het geheel onverteerd terugkomen. Hebben meer mensen dit probleem gehad? Ik heb het gemeld bij de apotheek, maar vooralsnog geen reactie .

Dexamfetamine 2,5mg

8 September 2017

Heb sindskort de diagnose Adhd gekregen. Ik wordt nu op medicatie ingesteld. Ik ben gestart met Methylfenidaat tot een dosering van 60 Mg per dag. Had bij mij geen werking daarom overgestapt naar Dexamfetamine maar inmiddels zit ik op een dosis 22,5mg per inname moment (3x per dag) . Ik moet zeggen dat het nog steeds niet de werking heeft die het zou moeten hebben. Ik merk er nauwelijks wat van. Lijkt wel of ik immuum ben. Vraag mij af hoever ik zou moeten gaan om een goede werking te kunnen ervaren. Ga eerst maar eeens overleg plegen met de arts over hoenu verder. Zijn er mensen die hier hier ook tegenaan zijn gelopen of ervaring mee hebben gehad?

DEXAMFETAMINESULFAAT CAPSULE 5MG

13 July 2017

Hiervoor slikte ik Ritalin maar helaas kon ik daar niet tegen. Ik werd er heel erg opgefokt en agressief van. Ook was ik erg duizelig had last van spierspanning, trillen, wazig zien en lage bloeddruk. Ik ben nu overgestapt op Dexamfetamine en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Die rot bijwerkingen zijn weg en voel mij relaxed, rustig en heb weer een normale ademhaling zonder hartkloppingen, ik zal dit iedereen aanbevelen die niet tegen Ritalin/Concerta kunnen. Ik slik 3 keer daags 2 tabletten van 2.5MG.

Dexamfetamine

21 June 2017

Mijn zoon slikt 2x 10 mg op een dag. Omdat ik het dan niet vergoed zou krijgen heeft de psychiater er 12,5 mg en 7,5 mg van gemaakt op het recept. Dus slikt hij nu de 2,5 mg versie.

Dexamfetamine retard 15 mg

19 May 2017

Van de kort werkende Dexamfetamine 2,5mg (4 x daags 4 x 2,5mg) overgestapt naar de Dexamfetamine retard 15mg van Regenboog Apotheek (2 x daags) Een heel verschil met de kort werkende, waar ik ontzettend veel last had van stemmingswisselingen, concentratie verbeterde niks, rebounds en wazig voelen. Sinds ik de retard gebruik weinig tot geen last van rebounds, focus is er, concentratie is verbetert en weinig last meer van stemmingswisselingen. Echt een uitkomst voor mij. Hoop wel dat deze in de toekomst vergoed gaan worden, maar voor alsnog is het het geld waard voor mij.

Dexamfetamine

1 May 2017

5 mg kreeg ik niet vergoed,moest ineens €230 afrekenen bij apotheek,mooi niet gedaan dus,helaas wel een jaar! zonder gezeten en uit ellende maar metylfenidaat van mijn kind geslikt. Heb nu inmiddels wel weer dexamfetamine maar dan de 2.5 mg (wordt wél vergoed) ik slik nu alleen het dubbele, dus vier keer p/dag vier tabletjes, kan eindelijk weer focussen!

DEXAMFETAMINESULFAAT CAPSULE 2,5MG

13 April 2017

ik neem 7,5 mg. Soms slapeloosheid, heb helemaal geen honger meer (heb geen eens zin om mijn lievelings eten op te eten terwijl ik honger heb). Ik voel me de heledag verdooft,(maar ik ben dan heel gevoelig) voel me altijd Down. Als ik stoei met mijn vrienden dan ben ik met 1 min helemaal kapot dan kan ik niets meer. (eerst had ik dat niet). Ik heb geen conditie meer (toen ik de pillen nog niet had had ik super goede conditie) als ik nu 50 meter loopt ben ik kapot dan lig ik 5 min op de vloer en Erg veel wisselende bloedsuiker. Soms erge hooftpijn, en de hele dag lichte hooftpijn. En heb het de heledag koud zelf in de zomer als het 30 graden is, als de pillen uitgewerkt zijn dan heb ik het niet meer koud. Heel vaak dromerig en het Gevoel dat ik er niet bij ben. en mijn reactie vermogen is veel minder. dus mijn mening is: dat ik het gevoel heb dat ik helemaal gesloopt word van binnen. HELP TIPS A.U.B ik ben 15 jaar

dexamfetamine

1 November 2016

Ik heb al jaren adhd en ritalin of copncerta is 3 keer niks, werd er agressief van. Nu al 1,5 jaar dex., werkt prima alleen ik merk wel dat m'n mannelijkheid wat minder wordt. Ik overweeg cortisonen en/of steroïden in zeer lichte mate erbij te nemen. Dit deed John F Kennedy bijvoorbeeld ook, kan iemand mij uitleggen waarom?

Dexamfetamine

1 October 2016

Dat het gebruik ervan anders is bij 2x 5 mg dan bij 4x 2,5 mg. Nadat de pillen zijn fijngemalen en oplgelost in water, werken ze veel beter.

Dexamfetamine capsules 5mg

30 August 2016

Een tijdje terug schrok ik enorm toen ik hoorde dat ik mijn medicijnen voor mijn ADHD zelf moest gaan betalen. Dat bedrag was niet betaalbaar voor mij en dat in mijn laatste jaar van mijn opleiding, ik dacht die opleiding kan ik nu wel op mijn buik schrijven. Ik heb meteen mijn verzekering opgebeld, gelukkig vertelden zij mij dat zij ze wel zouden vergoeden, gelukkig want anders kan ik nog geen bladzijde vol schrijven en had ik van de een op de andere dag moeten afkicken van deze medicijnen.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel